avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate Volentir Mircea

Activitate Volentir Mircea

Buna ziua,
Detin un spatiu intre doua proprietati pe care exista constructii (vile) pe care l-am ingradit temporar. Pentru ingradirea temporara nu este necesara aprobarea autoritatilor locale. Intrebare: pot gazona acest teren si planta pomi fructiferi ? La ce distanta fata de limitele proprietatii mele pot efectua plantarea? In acest caz este necesara aprobarea ? Ce act normativ reglementeaza aceste situatii?
Multumesc
Răspuns la discuția Concediere
In urma plangerii penale administratorul a primit o amenda administrativa considerandu-se ca nu prezinta un pericol social. Putem sa-l concediem in acest caz? Care este temeiul legal?
Multumesc
Răspuns la discuția Concediere
Precizez ca plangerea penala a fost facuta nu de catre angajator ci de catre cenzor,
Discuție Concediere
Administratorul asociatiei de proprietari a falsificat documente pe care le-a introdus in contabilitate. S-a facut plangere la politie care a inceput verificari sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
Cum trebuie procedat pentru concedierea acestui administrator care este angajat cu CIM, adica cu ce articol din CM, considerand ca fapta comisa este foarte grava? Mai trebuie constituita comisia de cercetare prealabila?
Multumesc.

Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in mod expres suma incasata pentru acest fond ? Exista in Legea 230 vreo mentiune in acest sens?
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Răspuns la discuția Recuperare pagube
Este vorba de pagube banesti
pentru recuperarea in instanta a unor pagube produse de administratorul de bloc este suficient procesul verbal de constatare al comisiei de cenzori ?
Au fost vandute f multe ap. au sosit alti proprietari. Acestia vor un alt statut, alta denumire a asociatiei etc.
In L 230/2007 nu se stipuleaza nimic pe aceasta tema. Totusi cum trebuie procedat?
Pentru recuperarea unui prejudiciu material produs de un angajat, angajatorul este obligat ca intai sa faca o cercetare disciplinara prealabila si numai dupa aceea se poate adresa justitiei cf art 254 (1,2) din CM?