buna seara doresc sa ma inscriu la o scoala de soferi profesionisti si vreau sa stiu daca pot beneficia de cele 80 ore de concediu de studii impartite in functie de orele de scoala pe care le voi avea, si daca eu in prezent lucrez ca mecanic auto daca scoala mentionata poate fi socotita formare profesionala
daca da cum trebuie procedat ?
multumesc
buna seara doresc sa fac o sesizare catre itm ,si vreau sa stiu daca in urma controlului inspectorul este obligat sa -mi inmineze o copie a procesului verbal de constatare cat si o copie a declaratiei care mi se va lua la locul de munca
problema mea este ca angajatorul m-a pontat cu 4 ore pe o perioada 16 luni lucru aflat in urma cereri unui stagiu de cotizare dupa care din august 2013 apar cu 8 ore fara ca eu sa fi semnat vreun act si bineinteles ca toata lumea cu salariul minim pe economie
multumesc
buna ziua am si eu o problema in sensul ca lucrez la o societate din anul 2000,iar in lina martie 2008 am fost pensionat cu gr3 ,moment in care am continuat sa lucrez cu norma de 4 ore la aceasi societate. In anul 2011 luna martie comisia medicala a hotarat incetarea pensiei de invaliditate.Zilele trecute am fost la casa de pensii unde am cerut o adeverinta privind vechimea in munca cei de acola spunind ca i-mi pot elibera o adeverinta privind stagiul de cotizare La primirea acesteia am constatat ca angajatorul a mentinut programul de 4 ore pana in luna august anul curent desi la data respectiva (martie 2011) i-am predat acestuia decizia medicala de incetare a pensiei de invaliditate Cum ar trebui sa procedez pentru remedierea acestei situatii neplacute ? multumesc
cred ca este vorba despre reexpertizare deoarece termenul de revizuire periodica il aveam in luna august 2011
in acest caz pot s-au nu sa contest decizia data de INEMRCM? si unde trebuie depusa l-a INEMRCM s-au in alta parte
daca lucrez ca mecanic auto este s-au nu mediu toxic (pentru boala de care sufar)?
daca ma poate ajuta cineva cu anexa la hotararea nr 155 din 23-03-2011 publicata in monitorul oficial al romaniei partea I nr. 224bis va raman recunoscator
multumesc anticipat
Buna ziua ,daca m-ati putea ajuta si pe mine cu anexa la H.G. 400/2001 pentru aprobarea criteriilor şi normelor de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă pe baza cărora se face încadrarea în gradele I, II şi III de invaliditate.am avea nevoie urgent!multumesc adresa mea este
kadet.ro@gmail.com
mentionez ca sufar de hepatita C
buna ziua am si eu o problema in 2007 am fost diagnosticat cu virus hepati C ,si s-a stabilit de catre medicul curant ca trebuie sa ma pensionez ,am urmat tratamente inclusiv interferon am fost l-a comisii de verificare etc. pe 18 04 2011 am fost chemat l-a I N E M R C M unde dupa efectuarea unor analize zic eu fara multa importanta pentru boala de care sufar,adica EKG ecografie abdominala si transaminaze mi s-a anulat gradul de invaliditate (gradul 3) pe motiv ca analizele sunt bune si ca pot lucra 8 ore fara probleme aceste dupa ce l-am prezentat analizele prin care rezulta viremiei care este detectabila si le-am spus ca astept aprobarea unui nou dosar de interferon doamna doctor mi- a spus ca hepatita mea este stabilizata si ca boala mea nu este o urgenta si sa urmez indicatiile medicului curant iar daca ma simt rau s-ami iau concediu medical. eu stiam ca o hepatita de tip C este stabilizata atunci cind viremia este NEDETECTABILA intrebarea mea este cui trebuie sa ma adresez pentu a contesta decizia luata de aceasta comisie . va multumesc
buna ziua am fost la administratia financiara sa platesc impozitul pt locuinta si auto iar aici mi sa spus ca am de platit amenzi contraventionale pe care le am primit in anul 2005 si 2006 (amenzi pe care nu le am platit dar am semnat procesele verbale ) daca nu am primit nici o alta instiintare pana in prezent desi anii trecuti am platit impozitele nu trebuiau sa se subscrie? ma pot obliga cei de la administratia financiara in baza unei legi sa platesc prima data amenzile si apoi impozitele? s au pot alege singur ordinea de plata? va multumesc anticipat