avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Constantini C

Activitate Constantini C

am o ruda care nu a avut servici doi ani de zile , firma intrase in faliment, si-a tot cautat de lucru si nu s-a dus sa ia somaj, acum a gasit un servici compatibil cu nivelul slujbei avute anterior, ce se intampla privind contributia sa la asigurarile de stat si de sanatate , va trebui sa le plateasca din urma pana in prezent? pt. a avea continuitate la calcularea pensiei si pentru a beneficia de asistenta medicala, daca le va plati din urma pt a nu avea pierderi la calcularea pensiei orientativ cam la ce suma s-ar ridica aceste cotizatii pe o perioada de 2 ani ...?, va plati si penalitati?, ce alte probleme ar putea genera situatia data... va multumesc
daca o persoana a fost disponibilizata si nu si-a depus dosarul la somaj imediat , sperand ca isi va gasi un loc de munca......, dupa aproximativ un an mai are dreptul sa-si bage dosarul la somaj (exista vreo limita de timp?) si daca da cat va primi si pe ce perioada atat ca somaj ....dar ca ajutor social....
eu stau pe o straduta cu multe case vechi un vecin vrea sa construiasca pe terenul sau ........ce distante trebuie sa respecte pt a nu ma afectat cum sa ma protejez..... eu avand casa construita tot pe hotar.....
eu stau pe o straduta cu multe case vechi , traficul a crescut ff mult as vrea sa se restrictioneze traficul camioanelor mari a autovehicolelor ce depasesc 5 tone sa zicem....cui sa ma adresez si cu ce acte ca sa reusesc.....
Răspuns la discuția detasarea si contractul de munca
VA MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR M-AM LAMURIT .......
Răspuns la discuția detasarea si contractul de munca
va multumesc pentru ajutorul acordat si revin cu cateva clarificari, deci , sunt angajat ca profesor cu, cartea de munca la stat intr-o scoala, in acelasi timp am aceeasi activitate si in cadrul unei scoli private pe baza de contract, am fost avansat in cadrul scolii private, ce se subordoneaza Ministerului Invatamantului ca director, insa numirea a fost facuta prin "detasare", detasare de pe functia de profesor din cadrul scolii de stat pe functia de director in cadrul scolii private, legea invatamantului respectiv a miscarii personalului didactic prevede ca am dreptul la 4 ore si functie de director....iar ca profesor prin decizie la nivelul scolii sau nivel de inspectorat ...... din lipsa de personal etc....pot accesa inca o norma dar nu am gasit nimic precizat despre legatura dintre o scola privata unde banii nu vin de la buget deci nu afecteaza cheltuielile acestea....si functiile ocupate in cadrul bugetar.....deci problemele care se ridica sunt ..... :
1. nu as vrea sa renunt la veniturile din partea statului respectiv un salariu
2. hartia de detasare este obligatoriu sa o arat scolii de stat? caci daca o arat pe baza ei inseamna ca postul meu va fi dat ca liber si pierd salariul din partea scolii de stat nu?
3. in hotararea de detasare se precizeaza ca se va trece in cartea de munca noua functie pe care sunt detasat, dar , la scoala privata functionez pe baza de contract , deci as putea sa adaug in cartea de munca peste 2 ani spre exemplu functia si darile platite catre stat pentru a-mi folosi la pensionare.....pe baza contractului facut cu scoala privata (fundatie)
VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR
poate cineva cu experienta ma poate indruma.... sunt angajat avand cartea de munca la o institutie de stat si in acelasi timp lucrez pe baza de contract cu o fundatie tot angajat , iar fundatia privata se subordoneaza aceluiasi minister ca si institutia de stat, de curand am fost numit in functie de conducere in cadrul fundatiei dar prin DETASARE dar ideea este sa nu pierd salariul din jobul meu de la stat ca de aceea am doua slujbe sa pot avea niste venituri mai mari....daca arat hartiuta de detasare la stat o sa-mi scoata postul liber.....daca nu o arat .....nu mi se opereaza in cartea de munca marirea de venit si functia respectiv contributia pentru pensie.......exista posibilitatea sa adaug in cartea de munca dupa o perioada de timp pozitia si veniturile ( domeniu privat) deci nu de la buget......sau este obligatorie hartiuta de detasare ....si pierd veniturile .....din partea statului pe perioada detasariii ....teoretic nu ar trebui sa se afecteze deoarece unele sunt venituri private altele de stat si sunt date pe munca prestata real .....mentionez ca si la fundatie imi desfasor activitatea pe contract si platesc toate impozitele si etc....dar daca respect hartiiuta de detasare si vreau sa mai prestez cateva ore in cadrul institutiei de stat ma mai pot intoarce ....pe perioada detasarii prin decizie la nivelul scoliii respective......