As dori sa prezint o speta pe care incerc sa o solutionez. O persoana locuieste intr-un imobil care este afectat de un drept de uzufruct viager, constituit in favoarea a doia cetateni romani, emigrati ilegal in SUA in urma cu foarte multi ani. Proprietarul doreste sa radieze acest drept de uzufruct inscri in CF, problema este, insa, majora.
Astfel : cei doi uzufructuari sunt nascuti in anul 1922, nu au rude cunoscute in Romania si nu se cunoaste daca mai au, sau nu, cetatenia romana.
S-a deschis un proces pentru declararea judecatoreasca a mortii, dar sentinta a fost de respingere pentru lipsa calitatii procesuale active.
In cadrul procesului, Tribunalul a solicitat relatii Ambasadei SUA.
Din documentul emis de Ambasada, a rezultat faptul ca uzufructuarii au decedat in anul 2013, respectiv 2015, a fost indicat numarul certificatelor de deces, dar nu s-a anexat vreo cope a acestor certificate.
Deocamdata s-a solicitat OCPI radierea dreptului de uzufruct, pe baza documentului emis de ambasada SUA, am primit respingerea, se va formula o cerere de reexaminare, care va fi, de asemenea, respinsa si se va ataca in contencios incheierea de respingere a radierii. Dar... ca orice proces, poate fi da sau ba...
Pe de alta parte, de la OCPI ni s-a spus ca se pare ca ar fi un RIL prin care se instituie o prezumtie de deces a persoanelor despre care nu se mai cunoaste nimic, iar varsta ar fi de peste 100 de ani.
A auzit cineva despre un asemenea RIL ?
Are cineva vreun sfat pentru radierea dreptului de uzufruct ?
Multumesc anticipat !
ssibiu
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai am câștigat în primă instanță un proces într-un caz identic - drum national, mistreț, fără semnalizare atenție animale.
Daca doriți detalii, aștept un semn aici.
ssibiu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua Din păcate sunt și eu într-o situație similară, dar am demarat un proces împotriva companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere și împotriva fondului de vânătoare care traversează drumul național în zona respectivă.
E complicat, e costisitor, e de durata, dar există șanse.
Indicatorul "Atentie animale salbatice" este montat la 800 m dupa locul accidentului.
Revenind la locatie, am observat ca nu eram in zona de padure (accidentul s-a produs noaptea), ci eram intr-o zona cu cateva tufisuri printre care se poate observa ca este o poteca de animale.
Boeriu Catalin a scris:
Sa stiti ca daca v-ati aflat pe un fond de vanatoare, mai mult ca sigur era pe acolo si un indicator Atentie! animale salbatice, si apoi nu exista drum national fara restrictii.
Pentru a nu pierde timpul nimanui, intru direct in subiect.
In urma cu cateva zile, circuland pe un drum national, fara niciun fel de restrictie de circulatie, noaptea, am lovit un animal salbatic, apartinand unui fond de vanatoare.
Impotriva cui ar trebui sa indrept actiunea, pentru a avea sanse de recuperare a pagubei (care trece, estimativ, de 15.000 lei), in conditiile in care nu detin o polita de asigurare casco ?
Exista practica judiciara in favoarea pagubitului ?
Va multumesc.
:) am precizat ca e vorba de catalogul electronic, deci vorbim de achizitii directe.
Concret, verificat, la 15:30 avea incarcat un pret de 7,60 lei / buc, iar la 23:58 (ora modificarii ofertei in SEAP), a postat 5,28 lei, cu 0,02 lei mai putin decat ofertantul care era cel mai ieftin la ora 23:57 !
Iar acest lucru s-a intamplat de doua ori !
In paralel am scris pe helpdesk. Pana azi nu am primit raspuns. Si a trecut ceva timp...
Am dovezi concludente ca un operator economic are acces la catalogul electronic SEAP al unei autoritati contractante, 24/24, astfel ca pentru licitatiile la care participa isi modifica vizibil oferta in functie de preturile postate de ceilalti operatori economici.
Care este institutia care poate lua masuri impotriva acestuia ?
AADR zice ca nu exista, iar ANAP zice ca nu are competenta.
Există vreo metodă de returnare a produselor și recuperare a banilor ?
Concret, părinții unui prieten foarte bun (oameni în vârstă, desigur) au fost invitați la o prezentare ”miraculoasă”. Probabil, cei mai mulți cunoașteți procedura, a fost descrisă pe larg în mai multe ziare, la mai multe emisiuni de știri, dar... uite că se întâmplă și azi !
A recuperat cineva bani de la acești ”binefăcători” ? Pot fi trași la răspundere ? Are cineva o soluție ?
Mie, personal, mi s-a întâmplat odată, cu persoane în vârstă din jurul meu...
În prima zi, în care a avut loc prezentarea cei dragi mie au fost convinși să semneze un contract autocopiativ, prin care se obligă să plătească unei firme (din păcate nu mai țin minte denumirea), o sumă de vreo 3.000 de lei, pentru un set de oale.
Cunoscând ”metoda”, înainte de a începe al doilea spectacol de circ, am mers în mijlocul lor și am intrat direct în subiect. Erau trei indivizi (ăn jurul meu), doi dintre ei, mai marocani de culoare și vorbeau ungurește. Am identificat veriga slabă dintre cei trei și în momentul în care le-am spus că o să chem poliția, a cedat și a rupt contractul. Recunosc, știu să vorbească foarte bine...
A fost un caz cu happy-end, dar cazul prezentat anterior, din păcate, e un fapt împlinit.
Concluzie, dacă are cineva o soluție, sau o idee, am rugămintea să îmi comunicați.
Dacă nu aveți asemenea idei, am rugămintea să aduceți la cunoștința celor în vîrstă, din jurul dumneavoastră, ceea ce se petrece la aceste ședințe de vindecare... financiară.
Poate în felul ăsta vom scăpa de acești escroci !