avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate cojex

Activitate cojex

Sunt pensionat in Romania si de cativa ani m-am stabilit in Franta, unde lucrez cu contract de munca. Anual intocmesc declaratia de venituri pentru stabilirea impozitului pentru statul francez unde trec veniturile realizate in Franta. Nu am trecut niciodata pensia din Romania fiindca am considerat ca oricum aceasta este impozitata in Tara, si din cate stiu Romania si Franta au o conventie in vederea evitarii dublei impozitari. Va rog sa ma lamuriti daca am procedat corect sau nu. Va multumesc.
Buna ziua.
In situatia in care stagiul complet de cotizare pentru pensie va creste de la 20 la 25 ani, exista posibilitatea pentru cei DEJA pensionati sa cumpere stagii de cotizare pentru a reusi sa se incadreze in noua grila ? Va multumesc.
Multumesc mult. O zi buna va doresc.
Buna ziua. M-am stabilit in Franta, am vandut apartamentul din Romania si Cartea de Identitate imi expira peste putin timp. Pot sa o reinnoiesc tinand cont de faptul ca nu mai am locuinta ( deci adresa) in Tara ? Va multumesc.
Va salut cu mult respect. Sunt pensionar militar la limita de varsta din 2004. Traiesc si muncesc in Franta din 2010. Nu intentionez sa mai revin in Romania. Vreau sa renunt la cetatenia romana. As dori sa stiu daca in acest caz voi putea beneficia in continuare de pensie de la statul roman. Va multumesc si va doresc numai bine.
Răspuns la discuția Emigrare
Va multumesc mult pentru raspuns. Situata mai detaliata este urmatoarea: fiica mea este studenta la Lyon. I s-a oferit sansa sa ramana definitiv acolo. Un bun amic al ei, de profesie medic, i-a propus sa isi aduca si parintii , el avand posibilitatea de a ne inlesni obtinerea unei locuinte in Lyon precum si locuri de munca. Tinand cont ca aici nu mai am pe nimeni, m-ar interesa ce acte sunt necesare pentru plecarea definitiva in Franta si pentru a putea lucra legal acolo. Nu ma intereseaza deocamdata cetatenia franceza.Va multumesc mult.
Discuție Emigrare Franta
Buna ziua. Imi poate spune si mie cineva ce documente sunt necesare pentru emigrare in Franta si pentru obtinerea acolo a unei spujbe? in caz ca nu stie nimeni, ma puteti indruma catre o adresa la care pot afla aceste informatii? Multumesc.
Discuție Emigrare
M-ar interesa ce acte sunt necesare pentru plecarea definitiva in Franta si pentru obtinerea unei slujbe acolo. Va multumesc.
Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti ce inseamna ca la data intrării în vigoare a “Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor”, pensiile militare de serviciu anticipate şi anticipate parţiale devin pensii pentru limită de vârstă în înţelesul Legii nr.19/2000. Ce implica asta? Va multumesc.