avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate cristinalupea

Activitate cristinalupea

Buna ziua,
Datorita unei omisiuni nu s-a depus de catre o persoana juridica declaratia itl002 in martie 2016 pentru cateva imobile rezidentiale (apartamente) la primaria Bucuresti astfel ca ele au fost incadrate din oficiu ca si imobile nerezidentiale fiind imozitate cu cota de 1.5%. S-a sesizat acest aspect numai acum in martie 2018.
Exista vreo modalitate de a corecta, retroactiv eventual, aceasta situatie si cum anume?

Va multumesc
Buna ziua,
Problema mea se refera la procedura aplicabila in cazul achizitiei de bunuri din fonduri din finantari nerambursabile de la bugetul de stat in proportie de peste 50%, finantare in valoare de aprox. 250.000 Euro.
OUG 34/2006 cu modificarile ulterioare prin art. 9 si 10
Art. 9. - Prezenta ordonanta de urgenta se aplica pentru:
a) atribuirea contractului de achizitie publica, inclusiv a contractului sectorial, in acest din urma caz fiind aplicabile prevederile cap. VIII;
b) incheierea acordului-cadru;
c) atribuirea, de catre un operator economic fara calitate de autoritate contractanta, a unui contract de lucrari, in cazul in care se indeplinesc in mod cumulativ urmatoarele conditii:
- respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;
- valoarea estimata a respectivului contract este mai mare decat echivalentul in lei a 5.000.000 euro;
c1) atribuirea, de catre un operator economic fara calitate de autoritate contractanta, a unui contract de servicii, in cazul in care se indeplinesc in mod cumulativ urmatoarele conditii:
- respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;
- valoarea estimata a respectivului contract este mai mare decat echivalentul in lei a 200.000 euro;
d) atribuirea contractului de achizitie publica de catre o autoritate contractanta, in numele si pentru o alta persoana fizica/juridica, in cazul in care respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;
e) organizarea concursului de solutii;
f) atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice si a contractului de concesiune de servicii, in acest caz fiind aplicabile prevederile cap. VII.
Art. 10. - In cazurile prevazute la art. 9 lit. c) si c1), autoritatea contractanta are obligatia de a impune prin contractul de finantare aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta pentru atribuirea contractelor respective.


vorbeste despre operatori economici fara calitate de autoritate contractanta insa doar in anumite conditii, spre deosebire de reglementarea aceleiasi ordonante inainte de modificare :
c) atribuirea contractului de achizitie publica de catre o persoana fizica/juridica, în cazul în care respectivul contract este finantat/subventionat în mod direct, în proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;


care nu impunea aceste conditii.

De fapt ce ma intereseaza in speta este daca va trebui sa aplicam dispozitiile acestei ordonante in organizarea licitatiei la achizitia bunurilor ?


Buna, ma intereseaza pe ce cale se poate urmari administratorul unei societati cu raspundere limitata de catre o societate creditoare, daca in urma procedurii de insolventa creantele creditorului nu sunt satisfacute din motivul constatarii de catre instanta a lipsei bunurilor care ar putea fi supuse procedurii de lichidare. De asemenea in urma cererii lichidatorului de angajare a raspunderii personale a administratorului care a contribuit la instalarea starii de insolventa, admisa partial, acesta fiind obligat la plata unei sume, s-a constatat lipsa bunurilor care sa acopere acesta suma. In consecinta tuturor celor expuse mai sus s-a propus incheierea procedurii de insolventa.
Mai concret intrebarea mea este ce anume se poate face in continuare pentru recuperarea creantei de la administratorul societatii debitoare?
Din cate am inteles se poate trage la raspundere penala administratorul, putandu-se constitui si parte civila in procesul penal, alta cale de recuperare a debitului nu exista?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Problema nostra se refera la faptul ca societatea bancara modifica dobanda intr-un mod pe care noi il consideram abuziv.
Buna,
Ma intereseaza daca exista vreun act normativ care reglementeaza protectia consumatorului persoana juridica, in special, dispozitiile care obliga institutiile bancare la respectarea drepturilor clientilor persoane juridice.
Va multumesc.
Răspuns la discuția analizele periodice
Inca o intrebare, in cazul angajatilor in constructii analizele periodice se efectueaza la un interval mai scurt?
Va multumesc.:)
Răspuns la discuția FISE POST
Buna, daca ma puteti ajuta am nevoie de fise de post pentru:
-tractorist,
-macaragiu,
-mecanic utilaj,
-dulgher,
-maistru,
-buldozerist,
-merceolog,
-electrician auto,
-tinichigiu,
-maistru constructor,
-prelucrator prin aschiere,
-electrician auto,
Va multumesc anticipat.:)
Multumesc pentru raspuns, insa e posibil ca eu sa ma fi exprimat gresit, ceea ce as vrea sa stiu este care dintre cele doua calitati, de antreprenor, respectiv beneficiar ar fi mai avantajoasa pentru societate, prin urmare ce tip de contract sa folosesc Antreprenor- Constructor sau Constructor- Beneficiar, care dintre ele implica mai putine obligatii pentru societatea beneficiara a lucrarilor, sau daca sunt echivalente in cazul unui contract de executie lucrari.
Va multumesc
Imi cer scuze pentru confuzia din descriere, de fapt ma refeream la diferenta intre antreprenor si beneficiar.:D

Ma intreseaza care este diferenta in privinta obligatiilor ce revin societatii beneficiare rezultate in urma contractelor de tipul antreprenor- constructor si constructor- beneficiar. Va multumesc :)
Răspuns la discuția analizele periodice
Multumesc pentru raspuns.;)