Avem nevoie de un contabil autorizat, cu experienta, pentru verificarea completa a unei SC infiintata in 2003 si eventual refacerea actelor contabile dupa necesitate (2007 si 2008 in mod sigur vor fi refacute).
In scop informativ: cifra de afaceri sub 500,000 EUR/5 ani, in medie intre 5-15 facturi emise/intrate lunar, 1 contract leasing, fara salariati.
Atentie: este nevoie de cineva din Prahova sau cu posibilitate de deplasare (1-2 zile pe luna) in Prahova.
Deasemeni, sunt pe punctul de a infiinta alte 5-10 SC, oua ce vor merge in acelasi cos.
Ce NU ne intereseaza:
- firme cu tarife exorbitante
- persoane fara posibilitatea de a se deplasa in PH
- persoane ce nu au suficient timp liber pentru a se ocupa de 5-10 SC, de la A la Z
Cu respect, va multumesc pentru timpul acordat acestui anunt.
Cu scuzele de rigoare in caz ca subiectul a mai fost abordat, nu am reusit sa imi dau seama care este cifra reala acum, in 2009. Am vazut referinte la 35000 EUR (oare la ce curs?) precum si la 200,000 RON.
Deci, care este plafonul anual pentru cifra de afaceri pentru firmele neplatitoare de TVA?
Sunt curios, exista posibilitatea in Romania de a avea un SRL ale carui parti sociale sunt detinute de o companie din SUA?
Daca da, cum se procedeaza la infiintare, ajunge o procura cu apostila pentru reprezentare?
Cu cei 5% era vorba de profitul nostru... Va multumesc foarte mult pentru raspuns, a fost exact ceea ce cautam! Pacat ca nu toata lumea se pricepe ca Dumneavoastra, am avea cu totii mai putine batai de cap!
Din nou va multumesc!
Cu respect, un an bun va doresc!
Deci, vom face un contract cu firma din SUA, prin care ei vor trimite consultanti in Romania, pentru diverse servicii conexe IT.
Ce conditii am pentru plata in numerar (RON) catre acesti consultanti, in baza facturilor lor?
Daca pot intreba, care este plafonul de numerar /zi de fapt?
Eu lucrez cu maxim 5000 RON / zi / factura... nu incasez niciodata mai mult. Citind mai sus, inteleg ca se pot incasa si 10 000 RON cu conditia sa nu sara de 5000 / factura?
Am o curiozitate, avem cativa clienti pentru servicii software si consultanta, si o firma din SUA care ne va trimite personal in Romania; pot factura clientilor mei serviciile pe care le preiau de la cei din State, oprind cca 5%?
Ce se intampla cu TVA-ul? (firma din RO e platitoare de TVA, care nu va exista pe facturile din SUA).
Si ce reglementari se aplica la platile cash in scenariul acesta? Fiind necesar sa acopar si cheltuielile de cazare/transport/etc pentru consultantii din SUA, va fi nevoie sa le fac niste plati cash in RON, ca sa-si plateasca maretele facturi la diverse hoteluri si alte cele.
Pana acum am primit doar raspunsuri balmajite, inclusiv de la contabilul curent... si ma indoiesc ca situatia este chiar atat de neobisnuita (a se citi paranormala).