Buna ziua,
multumesc pentru raspuns. In acte scrie "in baza art. 75 coroborat cu 65 din Codul Muncii". Presupun ca tot aici ne incadram.
Am trait mereu cu impresia, ca daca un post este desfiintat, angajatorul trebuie sa ofere un alt post vacant la acel moment si ca odata oferit, nu mai intra la concurs.
Multumesc.
Buna ziua,
mi-a fost inmanat actul de concediere (preaviz 20 de zile lucratoare) datorita faptului, ca postul meu se desfiinteaza. Am primit inca un act in care scrie, ca exista un loc disponibil in alt departament pe care il pot ocupa sau refuza. Spre sfarsitul acestui act scrie, ca dupa ce depun solicitarea pentru acest post nou voi primi raspuns din partea firma in cateva zile. Aici nu inteleg: daca imi ofera un post in alt departament pe care eu il accept, ei imi pot spune ca nu-l primesc de fapt ? Pentru aceste posturi se da concurs ? Lucrez la o firma privata.
Stiam ca daca imi ofera alt loc de munca pe care eu il accept, inseamna ca am batut palma...gresesc ? Ei pot oferi acest loc "disponibil" mai multor angajati concediati pe care sa-i cheme la interviu ?
Care este regula in acest caz ?
Va multumesc.
Buna ziua,
doresc sa deschid o scoala de canto, insa nu sunt lamurita sub ce forma juridica ar putea functiona avand in vedere ca doresc sa colaborez si cu o profesoara/un profesor care sa predea lectiile de muzica. Banuiesc ca eu nu am dreptul sa predau din moment ce nu am diploma de pedagogie muzicala.
De asemenea m-ar interesa ce autorizatii trebuie sa obtin pentru o astfel de scoala.
Va multumesc.
Buna ziua,
stiu ca la inceputul anului 2011 salariul minim pe economie era de 670 lei si ca era in discutie sa devina 700 lei. In momentul de fata care este salariul minim brut pe economie ?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu am semnat niciun act aditional cu privire la modificarea perioadei de preaviz. In consecinta voi respecta prevederile CIM. Va multumesc.
Buna ziua,
doresc sa imi dau demisia, am functie de executie, insa nu stiu ce termen de preaviz mi se va solicita. In CIM sunt trecute 15 zile calendaristice (cum prevedea vechiul Cod al Muncii... sunt angajata din anul 2005) iar acum am auzit, ca angajatorul doreste sa aplice noile prevederi (20 zile lucratoare) tuturor angajatilor printr-o simpla informare pe mail. Se poate asa ceva sau este ilegal ? Poate sa imi ceara sa raman 20 de zile lucratoare in preaviz desi am in CIM trecute 15 zile calendaristice ?
Va multumesc.
Buna ziua,
mi-am dat demisia, acum ma aflu in preaviz si am aflat intre timp ca sunt insarcinata. In conditiile acestea eu mai voi putea primi indemnizatie de la stat ?
Multumesc
Buna ziua,
mi s-a comunicat ca postul meu urmeaza sa fie desfiintat si mi se ofera o functie pe urmatoarea treapta inferioara. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata. In aceste noi circumstante mai poate angajatorul sa-mi desfiinteze postul ? Eu consider ceea ce mi se intampla o retrogradare, desi mi s-a spus de nenumarate ori ca sunt extrem de apreciata pentru toata munca mea. Mi se face in acest moment o mare nedreptate si nu stiu ce pot face. Va rog sa-mi spuneti daca insarcinata fiind ei mai pot sa-mi restructureze postul.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
a ramas valabil termenul de 6 luni de prescriptie a avertismentului scris sau este alt termen in vigoare acum ?
Care este norma legala care reglementeaza acest aspect ?
Va multumesc