avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate marianjianu

Activitate marianjianu

Mulţumesc frumos pentru răspuns. Deja am încercat şi această metodă. :D
De câteva luni o firmă de tranzacţii financiare mă agasează în mod constant şi repetat pe telefon, propunându-mi oferte comerciale diverse în domeniu.
La fiecare apel primit transmit operatorului/operatoarei (apelează de pe numere de mobil diverse) că nu mă interesează ofertele lor şi că doresc să nu mai fiu sunat, dar - ca un făcut - apelurile devin din ce în ce mai insistente şi nu mai pot scăpa de nebunii ăştia.
ªtiu ce prevede legea referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, dar aceasta incriminează numai mesajele pe mail sau cele telefonice (nesolicitate) efectuate de roboţi, nu şi de persoane dintr-un call center.
Am cunoştinţe în domeniu (nu trebuie să mă convingă cineva de "beneficiile" acestui tip de tranzacţii - ştiu cu ce se mănâncă) şi tocmai de aceea nu mă interesează ofertele firmei pomenite.
Există cumva vreo posibilitate legală de a li se interzice efectuarea apelurilor telefonice nesolicitate? (am consultat forumul, blocarea unor numere nu constituie o soluţie).
Mulţumiri anticipate pentru orice răspuns pertinent.
Studiati Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, cu modificarile facute de Legea 488/2006.
Răspuns la discuția Repartizare partiala profit 2010
Modul de repartizare a profitului este stabilit de catre AGA, respectiv prin decizie a asociatului unic (depinde de forma de organizare si componenta actionariatului firmei dvs.).
Situatiile sunt prevazute si reglementate atat de Codul fiscal, cat si de legea contabilitatii. Mai multe nu va pot spune, deoarece informatiile pe care le-ati furnizat sunt mult prea "subtiri". In principiu se poate, daca se respecta conditiile si limitarile legale.
Răspuns la discuția SIsteam real neplatitor de tva
Tocmai am dat peste explicatia de aici:
[ link extern ]
Cred ca va va fi de ajutor. Succes!
Răspuns la discuția SIsteam real neplatitor de tva
Daca pana la 31 decembrie 2010 nu ati avut o cifra de afaceri mai mare de 35.000 euro (calculata la cursul de schimb BNR la aceeasi data), puteti opta pentru solicitarea scoaterii din evidenta de platitor TVA, completand un formular (declaratia 096 mi se pare - verificati pe site-ul Min. Finante la sectiunea de declaratii fiscale) si depunandu-l pana la data de 20 ianuarie a.c.
Este neclar daca totodata trebuie depusa si o declaratie 010 - mentiuni referitoare la modificarea vectorului fiscal).
Poate ne raspunde si un specialist in domeniu.
Răspuns la discuția drepturi de autor
Codul fiscal prevede o astfel de situatia. In cazul obtinerii unor astfel de venituri, beneficiarul are obligatia de a completa si depune o declaratie privind veniturile incasate din strainatate. Mergeti pe site-ul Min. Finante, la sectiunea declaratii fiscale, descarcati formularul si vedeti ce rubrici trebuie completate.
Intrebarea este extrem de interesanta. Logic vorbind insa, o parere se poate forma pe baza unor informatii, care nu prea exista (sau nu au fost facute publice). Ar trebui sa ma informez mai bine, elementele aparute in presa cred ca sunt insuficiente. Intrebarea mi-am pus-o si eu, inainte sa o vad aici. Din ce am citit pana acum pe net inca nu pot spune ca mi-am facut o parere, mi-a crescut insa numarul intrebarilor la care caut si eu raspuns.
Cred ca este un subiect de urmarit.
Răspuns la discuția legislatie pt firme de curierat
In primul rand, vedeti Ordonanta Guvernului nr.31/2002 privind serviciile postale, aprobată, cu modificări si completări, prin Legea 642/2002, cu modificările ulterioare. Va trebuie o licenta, mi se pare. Gasiti o versiune a reglementarii la adresa:
[ link extern ]
Documente utilizate: cele standard, tipizate, valabile conf. precizarilor Min. de Finante si Legii contabilitatii.
Contracte: pentru clienti persoane juridice - conf. Codului Civil. Atentie, la servicii prestate persoanelor fizice aveti nevoie de casa fiscala de marcat.
Răspuns la discuția Impozit vanzare bunuri mobile
Daca este vorba de o masina vanduta de o persoana fizica (a carei valoare nu depaseste 35.000 euro), nu trebuie calculat si platit impozit pe venit. Daca valoarea masinii este mai mare sau in decursul unui an se vand mai multe masini (a caror valoare insumata depaseste acest prag), atunci, chiar ca persoana fizica, vanzatorul trebuie sa se declare la Administratia Financiara (de sector sau judeteana) platitor de TVA (formular tip).
Daca este vorba de o icoana, de timbre sau monede de colectie, sau de alte obiecte de arta, acelasi prag nu trebuie atins intr-un an. Insa, aici, intervine alta prevedere legala, vanzatorul trebuie sa procedeze conform prevederilor Legii privind Patrimoniul cultural mobil (numai daca este cazul) in ceea ce priveste procedurile de clasare (in situatia in care este cazul). Tot din experienta, organele Min. de Finante nu au nicio pregatire in acest sens (fisc, vama etc.), obligand posesorul mai degraba sa obtina certificat de la un organ in drept ca obiectul respectiv nu este de patrimoniu. Tot din experienta, pot spune ca aproape toti expertii acreditati de Ministerul Culturii nu au nici pregatirea, nici cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta sarcina (cel putin pentru filatelie, nu exista niciunul acreditat de un organism international).