"Intr-adevar contractul de comodat trebuie semnat de proprietari sau de mostenitorii acestuia" De acord, insa atata timp cat succesiunea nu este facuta, presupun c nu se poate vorbi de mostenitori dpdv legal.
Referitor la declaratii, am vorbit cu un notar care mi-a spus ca, atata timp cat succesiunea nu este facuta, poate intocmi doar niste declaratii ale celor cu vocatie de mostenitor, pe care ramane de vazut daca le vor accepta cei de la ORC.
Am nevoie de o solutie pentru urmatoarea speta cu Registrul Comertului:
Doresc sa stabilesc sediul social al unui SRL intr-un apartament. Darea in folosinta se face prin contract de comodat. Insa exista urmatoarea problema cu apartamentul:
- in 1990 a fost cumparat de catre sot si sotie
- in 2004 acestia au divortat (fara partaj)
- in 2010 sotul a decedat
Mostenitorii pentru partea de apartament care nu revine fostei sotii, sunt doi copii, ambii fiind majori atat la data divortului, cat si la data decesului tatalui. Nu s-a facut succesiunea.
SRL-ul al carui sediu social urmeaza a se stabili in apartamentul in discutie este al unuia dintre cei doi copii mostenitori.
Intrebarile mele sunt:
1. Intre ce parti va fi incheiat contractul de comodat?
2. Se poate incheia acest contract, respectiv stabili sediul social, daca nu a fost facuta succesiunea?
Cei de la Registrul Comertului au solicitat o declaratie notariala din care sa rezulte acordul mostenitorilor, insa, atata timp cat succesiunea nu este facuta, niciun notar nu va intocmi o astfel de declaratie. Exista vreo modalitate prin care se poate face procedura cu Registrul Comertului, fara a se face succesiunea (In apartamentul respectiv, locuieste mama celor doi copii mostenitori si cel al carui SRL se va infiinta si nici mama, nici cei copii mostenitori nu doresc deschiderea succesiunii, intrucat nu se justifica costurile avand in vedere ca niciunul dintre cei ei nu doreste schimbarea situatiei de fapt)
As dori sa stiu care sunt reglementarile legale privind durata pe care poate incheia PFA-ul (in calitate de furnizor) un contract de prestari servicii cu un SRL (beneficiar). Se poate incheia pe perioada nedeterminata? (va rog daca puteti sa-mi indicati si articolele de lege)
Mai exact:
O societate detine un complex comercial situat pe o stada principala din sectorul 6 Bucuresti. Pe un teren la care se ajunge pe o strada laterala (neasfaltata & relativ nefolosita pentru trafic), care trece pe langa gardul complexului comercial, se construieste un hipermarket. De cand a inceput constructia (aprox.2 saptamani), pe aceasta stada laterala neasfaltata trec n camioane cu amteriale de constructii, moloz, etc si ridica un praf... Practic, de cand a inceput constructia, nu mai deschide nimeni niciun geam. Evident, situatia nu se va imbunatati odata cu finalizarea constructiei, intrucat, fiind vorba de un hipermarket, vor urma tirurilee de aprovizionare. #-o
As vrea sa stiu:
Unde ma pot interesa daca aceasta straduta face parte din vreun program de asfaltare imediat? Intreb asta intrucat este in derulare asfaltarea multor stradute din apropiere.
In cazul in care, strada in discutie nu urmeaza sa fie asfaltata, unde as putea face o cerere in acest sens?
Va multumesc!
Am postat intrebarea in aceasta sectiune, dupa ce am "rasfoit" ceva timp sa-mi dau seama unde ar trebui s-o pun. Probabil ar fi trebui in alta parte...
Multumesc pentru raspuns, insa nu este o optiune viabila in cazul de fata. As dori indrumari care sa nu implice fuzionari sau lucruri similare, ci doar o colaborare intre cele doa societati intrucat firma A detine doar acel teren si multe probleme economice, pe cand firma B detine multe imobile, etc. Nu ar fi chiar varianta ideala :)
Mi-ar fi de mare folos un sfat (sau mai multe :D ) pentru urmatoarea situatie:
Societatea comerciala A detine cu titlu de proprietate un teren de 13.000 mp. Societatea comerciala B doreste sa construiasca un ansamblu rezidential pe terenul lui A (intrucat A nu dispune de capital pentru a construi).
Complexul ar urma sa fie format din duplexuri. Acestea nu vor fi construite toate odata, ci in etape.
Exemplu: se construiesc 4, se vand, apoi se construiesc altele, etc.
Intrebarea mea este:
Ce implica dpdv juridic sa construiesti pe terenul altcuiva si cum se poate realiza acest lucru, altfel decat prin cumpararea terenului? Mai exact, sub ce forma ar trebui sa procedeze B pentru a fi protejat de eventuale probleme juridice?
Totodata v-as fi foarte recunoscatoare pentru semnalarea eventualelor probleme pe care eu nu le intrevad si/sau pentru raspunsuri la intrebari pe care nu am stiut sa (mi) le pun.
In cazul in care nu postez intrebarea in categoria corecta, imi cer scuze. Nu am stiut ce altceva sa aleg.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Ati sti sa-mi indicati solutii date anul acesta, ulterior legii, in cazuri similare pe care le-as putea gasi pe net?
Am urmatoarea situatie: am achizitionat o masina din Germania in septembrie 2009. Am achitat minutata taxa. In februarie 2011 am hotarat sa solicit si eu pe cale judecatoreasca restituirea banilor. Primul termen de judecata este luna aceasta pe 24 aprilie.
Intrebarea mea este cum influenteaza un proces existent modificarile aduse legii privind taxa auto de anul acesta? Se judeca dupa vechea lege sau dupa cea noua? Am vreo sansa sa imi primesc banii?