Buna ziua...Pe data de 27 aprilie am primit hotararea prin posta (divort cu minori)...sotul(fostul defapt) insista ca el a primit-o pe 28.e posibil asa ceva?
Ideea e ca as dorii sa-mi spuneti incepand cu ce data pot sa merg sa legalizez hotararea,daca el nu face apel?
Eu iti garantez ca nu e chiar asa...si sotul meu si-a furat propriul copil...cei drep putin mai mare ...copilul are 2 ani si un pic...si copilul este traumatizat si in prezent...Si daca iti iubesti copilul te gandesti mai intai la binele lui...
Si ca urmare viitorul meu fost sot...s-a ales cu plangere penala,sanctionat cu amenda...si copilul tot l-am luat de la el in maxim 2 ore...nu ai idee cat face o mama pentru copilul ei...
Daca iti iubesti cu adevarat copilul eu zic sa te mai gandesti...i-ai face foarte mult rau
nu aveam cum sa solicit in cerere,ca nu stiam ca nu avea sa-mi dea alocatia.Am crezut ca am totusi de aface cu un om si imi va da alocatia.Nu aveam cum sa cer ceva care nu se intamplase si nici nu banuiam ca se va intampla.dar nu pot sa fac cea sa cer acum in timpul procesului?
Buna ziua.
Din 2 oct 2009 am introdus actiunea de divort cu minor din culpa exclusiva a sotului.Din 3 oct 2009 nu mai locuiesc cu el.Dar in tot acest timp el a continuat sa incaseze alocatia fetitei,am incercat sa trec alocatia pe numele meu,dar mi s-a spus ca pana la finalizarea procesului nu pot face nimic.In instanta am specificat ca el incaseaza alocatia copilului si o cheltuieste in interes personal,chiar a fost si el intrebat la interogatoriu si a recunoscut.Intrebarea mea este daca instanta il v-a obliga la finalul procesului sa-mi dea alocatia din urma,este vorba totusi de 2milioane x 4 luni=8 milioane pana acum,de luna viitoare va incasa doar cei 43 ron pentru ca fetita a implinit 2 ani...si pana la urma este dreptul copilului...chiar nu pot face nimic?
Doamnele care au facut ancheta sociala mi-au spus ca la final va fi obligat sa-mi restitue alocatia din urma,vreau totusi un raspuns avizat.
Scurt si la obiect...multumesc de raspuns.
Urat ca poate dura atat de mult comunicarea,dar nu ma mira...am facut si o plangere penala impotriva lui si de 3 luni de zile cauza este pe rol la parchet...
sotul nu e de acord cu divortul,sustine ca nu e in interesul minorului sa se desfaca casatoria,deci nu a solicitat custodia copilului sau inca o poate solicita?Ancheta sociala unde locuiesc eu cu minorul s-a efectuat si depus la dosar,el nu a fost gasit acasa si desi a fost chemat la autoritatea tutelara in repetate randuri nu s-a prezentat si nici nu a solicitat ancheta sociala,o mai poate solicita?
Buna seara.
Sunt in divort de 3 luni de zile.
Motivele divortului sunt violenta fizica si verbala a sotului,dar din casatoria noastra a rezultat un copil de 2 ani.
De la depunerea cererii pana la prima infatisare a trecut o luna jumatate.La prima infatisare am cerut proba cu inscrisul si cu martori,iar dupa aproape 2 luni am si al doilea termen.
Intrebarile mele sunt:
Pot spera ca divortul(desi nu este de comun acord) sa se incheie la al 2 lea termen?Sau mai e nevoie de inca un termen pt pronuntarea hotararii?
Daca mai primesc un nou termen tot 2 luni va dura?Sau poate fi mai putin?
probabil sa situatia mea e disperata si deocamdata nu pot lua legatura cu un avocat si din aceste motive am pus intrebarile aici!
Va rog daca mai sunt si alti avocati care ar dori sa-mi raspunda la intrebarile din mesajul anterior,v-as fi recunoscatoare.
Chiar sunt disperata,el nu ma lasa sa-mi iau copilul si nici bunurile personale.:O
Sotul nu m-a mai lovit cat sa-mi lase semne,dar mi-a luat telefoanele,toti banii...ma terorizeaza psihic....m-a lovit dar fara semne.
poate face ceva impotriva mea,din punct de vedere legal,daca iau copilul si plec?
Ii pot interzice sa vada copilul pana la proces?
refuza sa-mi dea bunurile personale...pot face ceva in acest sens(pana la proces),locuinta fiind a lui dobandita inainte de casatorie?
Nu am un job....dar pt moment ar putea face dovada parintii mei ca m-ar intretine ei.Sau nu se accepta in instanta?Evident as locui in apartamentul parintilor,conditii sunt...si cand v-oi putea duce copilul la cresa imi v-oi cauta si de munca.