avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate George Manciu

Activitate George Manciu

Eu cred ca singurul document pe care l-ati semnat la notar a fost declaratia pe proprie raspundere ca indeplinisti conditiile pentru a detine calitatea de asociat in respectiva societate - pentru acest lucru nu aveti ce sa-i faceti notarului.

Sa intrati in firma este exclus, nu va imbatati cu apa rece, ca nu aveti nicio sansa.

Pentru a va recupera banii investiti, aveti fie calea civila, fie calea penala.

Faceti plangere penala pentru inselatorie, va constituiti parte civila, si o depuneti la parchet. Urmariti solutionarea acesteia si, in cazul unui raspuns negativ din partea procurorului, exercitati caile de atac impotriva rezolutiei acestuia, atat la procurorul ierarhic cat si in instanta.

Daca, intr-un final, nu veti avea succes pe aceasta varianta (putin probabil, deoarece am inteles ca aveti destul de multe probe), atunci veti incerca pe calea unui proces civil.

Indiferent de situatia, atat pentru aceasta speta, cat si pentru viitor, in afaceri este bine sa consulti si parerea unui specialist (exista specialisti pentru toate buzunarele :)).

Va doresc succes!
Convocati pe defunct. Daca asociatii dumneavoastra nu doresc sa va preia partile sociale, atunci mergeti pe actiune in retragere din Societate (avand in vedere caracterul personal al SRL-urilor, si faptul ca, asa cum ati mentionat, ati constituit Societatea avand in vedere anumite persoane, aveti un motiv intemeiat pentru retragerea din Societate).

Mult succes!
Faceti actiune in retragere din Societate, daca nu va intelegeti cu ceilalti asociati. Cu privire la cel decedat, verificati si actul constitutiv cu privire la clauzele de transmitere a partilor sociale in caz de deces.

p.s. - aveti grija cum aplicati "artificiul" cu a 2 a convocare, pentru ca riscati ca din actiunea in retragere, sa va loviti si de o actiune in excludere (care v-ar deranja in situatia in care aveti ceva capital pe firma).

mult succes!
Răspuns la discuția Desfiintare punct de lucru
aveti nevoie de:

1. Decizie Asociat Unic: "decide desfiintarea punctului de lucru situat in ......" - in original si copie, cu anexa contor de cuvinte;

2. Certificatul constatator al activitatilor autorizate la respectivul punct de lucru - in original.

3. Banii pt taxele legale :sorry: ...undeva la 150 Ron ...

Succes
Noi discutam despre termenul de opozitie a ANAF, reglementat de OUG 54/2010, termen care blocheaza inregistrarea cesiunii. Opozitia ulterioara inregistrarii, despre care pomeniti dumneavoastra, este o alta discutie.
exact, pagina cu noii actionari in copie, stampilata de Presedintele CA
Răspuns la discuția Desfiintare SRL
pe scurt:

[ link extern ]
Răspuns la discuția Administrator SRL
Pentru opozabilitate fata de terti, dumneavoastra veti fi Administratorul SRL-ului pana la inregistrarea mentiunii SRL-ului de schimbare a dumneavoastra din functia de administrator.

Dumneavoastra sunteti raspunzator doar pentru actele pe care le incheiati in numele Societatii - din moment ce ati fost revocat, nu mai incheiati niciun act, deci nu aveti pentru ce sa fiti raspunzator.

Daca vreti sa-i fortati putini sa va radieze de la Registru din calitatea de Administrator al SRL-ului, puteti depune o actiune in dizolvare cf. art. 237 L31/1990
Registrul de actionari se poate gasi varianta tip la Imprimeria Nationala, sau se poate face unul in Word sau Excel.
Trebuie sa faci 2 Hotarari din urmatoarele ratiuni:

1. in prima Decizie aproba majorarea capitalului social asociatul unic prezent - nu o poate decide si asociatii viitori, deoarece acestia din urma nu au calitatea de asociati la momentul deciderii majorarii;

2. in a 2 a hotarare - vor decide cesiunea toti asociatii.

Exista intr-adevar si varianta unei singure hotarari, in care viitorii asociati sa ia parte la adunare in calitate de invitati (cu privire la punctul de pe ordinea de zi in care se decide majorarea), insa, avand in vedere ca aceasta operatiune urmareste evitarea perioadei de opozite, este mai practic sa se mearga pe varianta a 2 hotarari.