Prin regulamentul intern se poate impune pierdearea dreptului la voucere de vacanta daca persoana in cauza demisioneaza inaintea datei de acordare a voucerelor in anul respectiv?
Dețin o constructie (anexa) făcută în urma cu vreo 11 ani pt care la momentul execuție nu am avut autorizatie. Distanta dintre constructie și gardul vecinilor e 45cm.
Zilele trecute vecinul a acuzat ca e prea aproape de hotar. Eu sunt proprietar, construcția apare la primărie, plătesc impozit pt ea. În schimb vecinul nu are intabulata suprafața de teren la care face referire ca e prea aproape de construcția mea.
Ce riscuri am? Poate ridica pretenții?
Mulțumesc!
Am lucrat la o unitate pana la 1 septembrie 2024. La terminarea contractului am primit voucher de vacanță, dar în decursul lunii octombrie suma alocata acestora mi-a fost retrasa integral.
Cum sa procedez pt recuperarea acestei sume?
Buna ziua!
Care ar trebui sa fie salariu incadrare pentru un registrator medical cu gradația 4 intr-un spital clinic judetean, angajat în 2022, februarie?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Un angajat ca statistician medical, la angajare a primit cod COR 334401, care e corespunzator functiei de registrator medical.
La incheierea contractului nu a primit adeverinta pe un cod COR anume ci este specificata doar functia, poate candida pe post de registrator medical?
I se spune ca nu ar putea candida datorita functiei initiale, de statistician medical care are alt cod. A fost incadrat, pe contractul de munca fiind trecut COR 334401.
E importanta titulatura cu care a fost incadrat sau codul COR?
Adica avand COR 334401 nu ar trebui sa intampine greutati la aplicarea pt functia care corespunde acestui cod, de fapt?
Buna ziua!
Angajat aflat in perioada de proba primeste notificare privind incetarea contractului individual de munca in temeiul art 31 alin. 3 din legea 53/2003.
Are acesta dreptul la somaj?
Daca angajatorul nu respecta restrictiile impuse prin HG si decizia CNSU privind masurile suplimetare pt gestionarea riscului de sanatate publica, interpreteaza in interesul lui aceste hotarari si imi impune prezenta la serviciu, sunt vinovata cu ceva pt incalcarea acestor masuri?
Am incercat prin tot ce am stiut sa ii aduc la cunostiinta ca nu sunt respectate aceste restrictii dar o tine una si buna.