In cazul succesiunii mamei, fiecare e mostenitor cu cota lui parte, respectiv sotul supravietuitor 1/4 , iar descendentii 3/4. Ca urmare tatal a lasat testament doar pe cota lui parte din succesiunea mamei si eventual pe bunurile sale proprii. Fiecare fiu are dreptul la rezerva succesorala, cu exceptia nedemnului. In cazul in care niciunul dintre fii nu este nedemn, fiecare primeste rezerva succesorala, iar fiul care are si testament va primi o cota mai mare. Dupa stabilrea masei succesorale, a mostenitorilor si a cotelor parti, in cazul in care prin cererea de chemare in judecata s/a cerut si partajarea bunurilor, instanta va numi un expert care va lotiza bunurile, umand ca instanta sa se pronunte. daca s/a dat deja o solutie la fond, bineinteles ca pot face recurs intrucat sunt parti in dosar.
se intampla acelasi lucru si daca ar declara in fata instantei, respectiv redcerera limitelor de pedeapsa cu o treime in cazul in care pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea si cu o patrime daca pedeapsa prevazuta de lege este amenda. daca exista circumstante agravante, respectiv o revocare a suspendarii sau recidiva.
Poate fi facuta recunoasterea prin act autentic ( in fata notarului sau a autoritatilor romane din strainatate,- consulat sau ambasada si depusa la dosar pana la citirea actului de sesizare a instantei, care de multe ori poate fi primul termen de judecata.
pentru ca dvs. sa fiti mostenitorul strabunicului ar trebui sa dovediti ca la data decesului strabunicului nici tatal si nici bunicul dvs. nu mai erau in viata. puteti promova o actiune in coanstare prin care sa vi se constate calitatea de mostenitor, iar dovada se face cu acte nu cu martori, respectiv certificatele de nastere si deces ale tuturor mostenitorilor tata, bunic, strabunic.
Probabil vi se va da NUP pe 10 lit. d, lipsa vinovatiei, iar in ceea ce priveste competenta, este parchetul de la locul savarsirii faptei, nu stiu de ce se vorbeste de o reintoarcere a dosarului!!!
Trebuie sa urmariti site-ul curtii de apel la rubrica concursuri si, in cazul in care au posturi vacante si intentioneaza sa le ocupe cu cei care au note de trecere, va aparea anuntul cu termenul de depunere a cererilor, Pentru a fi lamurita pe deplin, e bine sa sunati la curte, la resurse umane. Numai bine!
Rezultatul se valorifica o perioda de timp, era inainte 1 an. Asta inseamna ca daca se vor mai vacanta posturi in aceasta perioada nu se mai organizeaza concurs, ci se vor ocupa posturile cu cei care au obtinut note de trecere. Oricum trebuie sa urmariti site-ul curtii la rubrica " concursuri " pentru ca acolo se fac anunturile, nu cred ca veti fi sunata si personal. O alta varianta ar fi sa urmariti unde se mai organizeaza concursuri de grefier si sa sustineti din nou examen. Multa bafta!
Contractul de intretinere inceteaza la moartea intretinutului, in cazul de fata, daca ar fi dorit batrana ar fi putut, in timpul vietii, sa ceara instantei rezolutiunea ( anularea) contractului pentru neexecutarea sacinii de intretinere, iar in ceea ce priveste testamentul, acesta produce efecte de la data decesului, ca urmare, in cazul in care batrana nu a avut copii si nici sot supravietuitor, parerea mea este ca sotul dvs. este mostenitor conf. testamentului ( daca in testament ii lasa toate bunurile mobile si imobile, daca nu doar asupra bunurilor mentionate), iar locul deschiderii succesiunii este la ultimul domiciliu al defunctului.
Buna tuturor invingatorilor si invinsilor, eu fac parte din a doua categorie, din pacate si refetor la grila cu anularea suspendarii m-as bucura ca vreunul dintre voi sa o conteste, eu am facut doar 62 nu-s la cotitura, dar cred 90% ca e anulare, situatia e similara cu infractiunea continuata in care s-a consumat in termenul de incercare si s-a epuizat dupa, atunci iii revoci suspendarea se ia momentul consumarii nu al epuizarii iar acum ca de ce e altfel. Si as dori sa va mai intreb in legatura cu inca doua grille, la care cred ca am raspuns corect, cea cu furtul de folosinta cred ca lit.c e corect, scrie in Udroiu, pag. 303, ed. 2 ca proprietarul bunului sustras nu e subiect activ si cea cu procedura simplificata tot lit. c, cred ca e corect , recunosti fapa nu si incadrarea juridica, doar daca mi-a sxapat ceva. Oricum celor ce mergeti mai departe va urez succes, iar celorlalti mult succes in continuare si sa nu renuntati pentru ca nici eu n-o fac.
odata cu aplicarea unei pedepse cu inchisoarea, se aplica si pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales, cel mai des, dar si de a alege, pe durata executarii pedepsei principale aplicate. Daca vb. de pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a alege si de afi ales, aceasta se executa dupa executarea pedepsei principale. Daca se aplica pedeapsa cu suspendare, pedepsele accesorii sunt suspendate.