Multumesc pentru sfat, voi incerca acesta varianta.
Oricum , nu cred ca am alta alternativa mai buna,
Sunt o chiriasa ANL si in aprilie am achizitionat o casa "la rosu".
S-a aflat la Primarie, si am primit instiintare ca trebuie sa parasim locuinta ANL.
Mentionez ca atunci cand am cumparat-o, erau doar niste ziduri, acum am reusit sa o acoperim si sa o tencuim. Insa mai avem mult pana sa devina locuibila.
Am depus o cerere prin care solicitam permisiunea de a locui in continuare la ANL pana la finalizarea casei.
Am primit urmatorul raspuns:
" ...... ca raspuns la petitia prin care solicit permisiunea de a locui in locuinta ANL pana la finalizarea lucrarlor de igienizare si reparatii, pot ramane in locuinta ANL pana la expirarea contractului de inchiriere" , adica 22.09.2011, termen in care eu nu pot finaliza locuinta, indiferent cat m-as stradui.
Intrebarea mea este daca o casa "la rosu" poarte fi considerata locuinta, daca cei de la Primarie au dreptate sa imi ceara sa plec.
Exista vreo modalitate legala prin care o societate comerciala (SRL) sa poata contribui financiar la realizarea unui imobil al unei persoane fizice (ex. al asociatului unic al SC respectiv) cu o cota parte din cheltuielile respective, iar in schimbul acestei contributii sa obtina spre exemplu un drept de uzufruct?
Prin ce tip de contract s-ar putea realiza aceasta ?
Mentionez ca terenul si constructia la rosu sunt proprietatea persoanei fizice.
Prin ce modalitati o societate comerciala si o persoana fizica pot participa impreuna la realizarea unui imobil?
Multumesc in avans ptr raspunsuri!
La una din masinile firmei asigurata full casco, am avut un dosar de dauna, iar dupa reparatie ni s-a spus ca avem de platit o anumita suma ce reprezinta reintregire suma asigurata si ca nu este optional, ci trebuie neaparat sa o platim, dar nu la asigurator,cum ma asteptam eu, ci la reparator.
Reparatorul a intocmit o singura factura (ex nr. 111) pe care a scris ca suma x din acesta factura va fi achitata de asigurator iar suma Y trebuie sa o achitam noi.Ne-am dus cu numerar si mi-a dat chitanta ca reprezentand diferenta de plata la respectiva factura.
Nelamurirea mea este: nu trebuia sa imi dea si mie factura aferenta partii pe care o platesc eu? Adica sa imparta suma de plata in doua facturi una cu suma pentru asigurari si una cu suma ptr firma noastra?
Cu acea factura se inregistreaza asigurarile, eu cu ce ma inregistrez in contabilitate?Si a mai si scris pe chitanta ca reprezinta contravaloare diferenta plata la acea factura care a mers la asigurari!!!
Multumesc in avans pentru raspunsuri!
Buna ziua!
In aprilie am emis unei scietati comerciale o factura de avans ptr. o marfa pe care o livram acum, in august.
Intrebarea mea este cum fac stornarea acelui avans, trec cu minus aceleasi sume din factura emisa in aprilie (cu TVA de 19%) sau modific sumele dupa noul TVA de 24%?
Multumsc in avans ptr raspuns!
Cand am intrat pentru prima data in acest apartament ( cand l-am cumparat), nu mi-a venit sa cred cat de intuneric poate fi, si asta deoarece geamurile erau exact spre aceasta gradina total neingrijita. Pe langa multi corcodusicrescuti la voia intamplarii si plini de pungi si alte deseuri aruncate de la etaj, mai era si un maracine extrem de mare, devenit cuib de pisici , WC public si culcus pentru oamenii strazii. Am facut rost de o secure si am taiat aceasta tufa, am si carat-o pe banii mei , apoi am adunat toate gunoaiele din respectivul loc , singura am igienizat aceasta gradina, si va vine sa credeti ca nu m-a intrebat nici macar un vecin daca am nevoie de ajutor? Timp de atatia ani s-au uitat la acesta gradina cum se distruge si nu le-a pasat , nici macar cand a vazut ca cineva nou in bloc o curata nu le-a pasat, iar acum ridica pretentii . Am adunat gunoaiele lor, macar un multumesc frumos meritam.
Nu zic ca asta imi da dreptul sa tai corcodusul care acum este exact in usa noastra . Insa daca gradina este a tuturor dintr-un bloc, ar trebui sa isi asume si responsabilitatea ingrijirii ei.
Multumesc ptr. raspuns.
Stiti cumva si care este baremul de amenzi la taierea unui copac de pe domeniul public?
Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee acces.
Problema este ca in fata usii de la extensie se afla un corcodus, care bineinteles este situat exact pe aleea de acces.
Unul dintre vecini se opune taierii corcodusului(motiveaza ca ii tine umbra), in rest locatarii au spus ca nu ii deranjeaza.Mentionez ca intreg spatiul pana in strada este plin de pomi, dar numai acest corcodus este incomod pentru noi si dorim sa il taiem.
Am dreptul sa il tai? Trebuie sa iau autorizatie de taiere ?
Daca il tai fara autorizatie, care sunt consecintele?
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva, eu nu ma refeream la astfel de situatii.
Eu locuiesc intr-un bloc ANL , asa ca vecina nu m-a reclamat la politie , ci la Primarie, numai ca a uitat un aspect f . important, acela ca nu prea avea ce cauta aici ( in acest cartier) , in concluzie situatia s-a rezolvat de la sine.
Cand am initiat acest topic, ajunsesem la limita rabdarii, acum , din punctul meu de vedere, doar discutam "discutii".
CINE SAPA GROAPA ALTUIA, CADE SINGUR IN EA!