Multumesc de ajutor daca ar fi doar atat nu asta ar fi problema. Dar dupa cum am mai spus in registrele din Ialomita apare X Mariea nascuta pe 2 decembrie 1938 fica lui x Mariea pe certificatul pierdut era X Maria nascuta pe 3 decembrie 1938 fica lui x Maria ....... de aici incolo incep problemele socrul a decedat dar are doi copii ... dupa eliberarea noului certificat teoretic este altă persoana eu asta inteleg ... trebuie schimbate toate actele certificatul de casatorie al socrilor , certificatele de nastere ale copiilor actele casei , dosarele de pensionare ... dar cum o sa fac dovada ca e aceeasi persoana aici e marea problema ca 80 de ani s-a numit X Maria si a avut un CNP iar acum dacă scot un duplicat (daca se poate numi duplicat ... datele nu vor mai corespunde) teoretic va deveni alta persoana. Aici nu gasesc pe cineva care sa ma lamureasca am fost la un birou notarial am povestit toate acestea si m-a trimis la evidenta populatiei ca nu a stiut sa ma lamureasca si nici sa ma sfatuiasca ce am de facut. De la evidenta populatiei mi-a spus clar ca daca doresc un duplicat mi-l elibereaza cu datele care le au ei acum in arhiva.... am inteles ca arhiva a fost arsa si refacuta de vreo 2 ori in sat prin anii 1940 nu stim exact. Traim intr-o tara .... in care ... daca obtin duplicat dupa certificatul de nastere apoi cum demonstrez ca este aceeași persoana daca merg sa scot un buletin nou in contractul de casa apare X Maria CNP 2381203000000 si eu o sa vreau buletin pentru X Mariea CNP2381202xxxxxx e de aici ce am de facut nu ma lamureste nimeni. Daca ma puteti lamuri va raman profund indatorata.
Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ajuns la Primaria respectiva dar am constatat ca in registrele lor soacra mea este nascuta cu o zi mai devreme ceea ce schimba CNP-ul iar numele este Mariea nu Maria. Intre timp si-a pierdut si buletinul deci nu mai are nici un act original. Cum mai scot un certificat nou daca nu am buletin oricum datele din buletin nu ar fi corespuns cu ce au ei acum in arhiva nu stiu unde trebuie sa merg ca sa intre in legalitate nu ma lamureste nimeni cu cine trebuie sa vorbesc de unde pot incepe sa obtin treptat actele in original .
Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la inspectoratul scolar si avad in vedere Legea 128 /1997 Statutul Personalului didactic si Normativele de incadrare a personalului didactic auxiliar din 1999 postul a fost transformat din laborant in analist programator ajutor.
În 2008 am terminat studiile superioare in domeniul ingineriei mecanice iar in 2009 am depus la Inspectoratul Scolar un dosar care cuprindea: 1.o adresa in care scoala solicita transformarea postului din analist programator ajutor cu studii medii în analist programator-inginer de sistem cu studii superioare, 2. Adeverinta de absolvire a facultatii de Inginerie mecanică. 3. Foaia maticola , 4. Programele analitice ale disciplinelor care aveau la baza programarea calculatoarelor și limbaje de programare, practica informatică si ale discipline ce aveau la baza folosirea calculatorului si a programelor pe calculator. Inspectoratul scolar a trimis ca raspuns o adresa in care transforma postul de analist programator ajutor in analist programator –inginer de sistem semnata de inspectorul scolar general, inspectorul de specialitate – informatica care este si acum pe acelasi post si economistul Inspectoratului scolar
Din 2009 si pana in prezent am fost analist programator - inginer de sistem, am depus 2 dosare pentru gradatia de merit în 2012 si 2015 avand functia de analist programator - inginer de sistem, am fost numită in comisiile de bacalaureat de catre Inspectoratul scolar, in scoala a fost control de la Curtea de conturi si nu s-au constatat nereguli la incadrarea mea pe funcția de analist programator – inginer de sistem.
Legea 128/1997 avea ca functii didactice auxiliare informatician si un articol prin care spunea ca Ministerul educatiei in colaborare cu ministerul muncii in functie de dinamica invatamantului poate sa stabileasca si alte functii didactice auxiliare. Acelasi lucru spune si Legea educatiei 1/2011. Doar ca in 1999 ministerul a scos un normativ pentru incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidactic, in care spunea ca intr-o institutie de invatamant care are o retea scolara poate fi normat un post de informatician, analist programator. Normativ care este in vigoare si nu a fost aprogat. Dupa ce a aparut Legea educatiei 1/2011 nu a mai fost emis un alt normativ dar nici nu s-a specificat ca cel din 1999 ar fi abrogat.
Pana in 2018 existau in legea salarizarii anexa invatamant functiile de 1.informatician si 2.analist programator-inginer de sistem eu fiind incadrata pe analist programator – inginer de sistem, din ianuarie pe Legea 153 la anexa I invatamant a aparut 1 informatician, analist programator iar inginerul de sistem a fost regasit in anexa VIII la unitati de informatica. Deci inginerul de sistem era scos din grila invatamant dar acest fapt a fost reglementat printr-un ordin ca si functii conexe in invatamant. Problema trebuia pusa dupa parerea mea ca pe Legea 153 eu trebuia sa trec ca si functie la informatician – analist programator dar sa raman ca analist programator.
Inspectoratul scolar si conducerea scolii vine si invoca acum faptul ca din 2011 eu nu sunt incadrata legal ca ministerul a scos din functii analist programator a ramas ca si functii didactice auxiliare doar informaticianul, (normativul pentru incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidatic din 1999 nu este abrogat), nu se intelege ca ramane in vigoare? Daca eu sunt ilegal incadrata pe postul de analist programator din 2011 si pana in prezent de ce nu s-au sesizat pana acum ? Atunci cand mi-am depus dosar pentru gradatie de merit erau la conducerea Inspectoratului Scolar, atunci cand mi-au emis decizii de participare in comisiile de bacalaureat?
Poate sa ma oblige sa semnez un act aditional la contractul de munca acum in care sa scrie ca functie informatician, analist programator dar sa ma treaca la salariu de informatician? Daca eu am fost analist programator – inginer de sistem? Teoretic eu trebuie sa raman cu salariul de analist, dar ei acum se folosesc de Legea 1/2011 ca sa-mi inchida gura si nu cred ca e corect.
Buna ziua mama mea a avut 6.4ha de pamant impreuna cu alte 2 surori in 1998 au facut un cadastru in care si-au impartit cele 6.4ha dar acestea sunt impartite in doua parcele si fiecare a luat cate un lot din fiecare parcela. Acum vrem sa vindem pamantul dar am inteles ca acel cadastru nu mai e valabil si ca sa fac al cadastru si intabularea pe parcela si lotul respectiv imi cere certificatele de deces al celor 2 surori ale mamei care sunt decedate. Verii mei nu imi dau aceste copii de pe certificatele de deces. Intrebarea mea este daca tot se stie parcela si lotul de ce trebuie sa depind de acele certificate? si daca trebuie o cale prin care sa le obtin inafara de cea de a le obtine de la veri exista?
Mai am o intrebare daca pana la urma nu vrea si nu vrea contabila sa accepte incadrarea in limita maxima ma pot adresa instantei ca fiind acesta un litigiu de munca
Buna ziua am o intrebare
in anul 2008 am terminat studiile superioare, in martie 2009 mi s-a aprobat transformarea postului din analist programator ajutor in analist, programator, inginer de sistem cu studii superioare conform OG 15 cu o marire salariu de pana la 20%
Cand am primit decizia din partea directiunii era specificata in ea urmatoarele:
Directorul numit in baza _____ avand in vedere adresa nr. emisa de ISJ prin care se aproba transformarea postului din analist programator ajutor in analist, programator, inginer de sistem cu studii superioare si a urmatoarelor: O.G. 15/2008, (art.7. alin (1), alin (2) şi alin (3)), OUG nr. 41/2009, H.G. nr. 281/1993, Legea 154/1998 anexa X precum şi H.G. nr. 749/1998 art. 16 alin (1), alin (2) şi alin (3) decide:
Art.1. Promovarea d-nei _____ pe postul de analist programator inginer de sistem gradatia IA începând cu data de 01.0932009, asigurand o crestere salarială de pană la 20% conform legislaţiei în vigoare.
Art.2. Evaluarea performanţelor profesionale individuale se va face peste 6 luni conform legislaţiei în vigoare.
Art.3. Serviciul secretariat va duce la îndeplinire prezenta decizie
Legea 154 anexa X abroga HG 281 in care era specificat ca promovarea se face la o vechime minima de 2 ani iar iar aceasta Lege 154 are ca metodologie de aplicare HG 749 care spune la art. 16 (1) Procedura de măsurare şi de evaluare a performantelor profesionale individuale este un proces continuu, coordonat de către compartimentul de gestiune a resurselor umane.
(2) Angajatorul va stabili, după primul an de aplicare a legii, momentul pentru măsurarea anuala a rezultatelor evaluării performantelor profesionale individuale. (3) Prevederile alin. (2) nu se aplica în următoarele situaţii:
a) persoanelor angajate ca debutanti, pentru care evaluarea se face după expirarea perioadei corespunzătoare stagiului de debutant; d) angajaţilor promovati într-o alta funcţie de execuţie sau într-o funcţie de conducere, precum şi celor angajaţi din afară unităţii, pentru care momentul de evaluare se stabileşte de conducerea fiecărei instituţii publice;
intrebarea mea in luna noiembrie am facut personal o cerere in care ceream evaluarea performantelor profesionale care conform deciziei trebuia sa se faca la 6 luni dar probabil din neglijenta sa nu spun poate rea vointa nu a avut loc in decembrie a fost aprobata cererea si a avut loc evaluarea performantelor individuale si salariul a fost stabilit in urma acestei evaluari la limita maxima de catre director dar contabila refuza acest lucru spunand ca nu poate face 2 promovari in acelasi an are dreptate sau nu eu nu consider 2 promovari ci in martie am trecut pe un post cu studii superioare fiind limitata de lege la o crestere salariala de 20%, fisa postului a fost completata cu activitati specifice postului de studii superioare iar conform HG 749/1998 evaluarea poate fi facuta atunci cand decide directorul si totusi din martie si pana in decembrie sunt chiar 9 luni
Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am acest drept sau daca contabila are dreptate
Va multumesc pentru sfaturi am depus la secretariat o cerere din luna aprilie este aprobata de director dar contabila spune ca cei de la audit din primarie ii spun sa nu acorde aceast ajutor dar nimeni nu ii da scris si ea e ferm convinsa ca daca eu merg mai departe in instanta ea o sa fie cea care va raspunde si de aceea ma tot amana de pe o saptamana pe alta ca imi da raspunsul ori ca da ori ca nu si nu stiu ce sa fac?
Buna ziua ma numesc Elena si am adoptat o fetita iar la locul de munca imi spune ca nu-mi poate da acel ajutor de nastere pentru ca in acest an nu le-a mai dat voie sa acorde acest ajutor care este stipulat in contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant
am uitat sa specific lucrez in invatamant si in contractul colectiv este stipulat ca la nasterea unui copil (adoptie) mama primeste un salariu mediu pe unitate pana anul acesta s-a acordat iar acum am depus cererea din aprilie si contabila nu vrea sa-mi de-a nici macar un raspuns scris ca sa ma pot adresa mai departe la sindicat, ITM, ISJ ce pot sa fac ea imi spune ca a vorbit cu cei de la primarie si i-au spus verbal ca sa nu dea acest ajutor ... si totusi tot in contractul colectiv de munca este stipulat si faptul ca la pensie personalul din invatamant primeste un premiu de un salariu la pensionare si acolo se poate da acest premiu nu mai inteleg nimic de ce pentru pensionare exista bani ca premiere si pentru nastere (adoptie) nu exista de ce se procedeaza asa? Daca exista ceva legal va rog sa-mi spuneti si mie va multumesc
am uitat sa specific cursule sunt absolvite cu certificat de absolvire in domeniu - analist programator , diploma este recunoscuta in invatamant dovada ca ocup functia de analist programator ajutor cu studii medii
doresc sa stiu daca conform legilor si a normelor metodologice in vigoare am dreptul sa beneficiez de ordonanta 151/2008 adica sa pot transforma postul din studii medii intr/unul de studii superioare chiar daca nu am terminat facultatea in domeniul respectiv .....
postul exista il ocup eu dar ca analist programator ajutor iar conform ordonantei nr. 151/2008 publicata in MOf nr. 759 din 11 noiembrie 2008 dupa absolvirea studiilor de nivel superior in domeniul in care-si desfasoara activitatea postul se transforma intr/un post de nivel superior ... eu am terminat inginerie mecanica ... iar in Statutul personalului didactic in vigoare nu specifica studiile necesare pentru ocuparea postului de analist programator ... deoarece in 1997 cand a fost aprobat nu existau retele in scoli acum exista un proiect de lege in care se specifica si acest post si dovada ca eu am ocupat postul de analist programator ajutoar pentru ca nu aveam studii superioare intrebarea mea este daca studiile de nivel superior pe care eu le am imi permit sa ocup acest post pt ca nu sunt in domeniu ... dar totodata nici nu exista o metodologie in care sa se specifice nivelul de studii necesare pentru incadrarea pe aceasta functie ... doar in Bibliotecile universitare si scolare care in 2004 si/au facut propria metodologie de promovare si incadrare a personalului ibn functii acolo se specifica ca analistul programator poate termina si alte studii de lunga durata in alt domeniu cu conditia sa aiba cursuri in specialitate pe care eu le am ... Acum daca ministerul inca nu a scos asa ceva adica o metodologie clara ... iar bibliotecile care au si depind tot de acelasi minister nu ma pot lega si eu de aceeasi metodologie?