avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate stavi

Activitate stavi

Vă mulțumesc !
Am vorbit din nou cu șeful de obiectiv. M-a sfătuit (c-așa au zis șefii de la București) să fac cerere de CFP (până la sfârșitul lunii nov.), ca apoi să mă poată trimite în șomaj...Având în vedere că am avut, până pe 14 nov.ac. CO și deci se vor plăti anumite sume la asigurări, dacă fac cerere pentru CFP, mai pot fi trimis în șomaj ?
Vă mulțumesc !
Întrebarea e cum să dovedesc că m-au pus să fac cererea de CFP ?
Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. Lucrez la o firmă de pază căreia i s-a cerut reducerea agenților de securitate de către contractant la sfârșitul lunii trecute(oct.2014). Mie mi s-a spus să fac cerere pentru a lua CO restant(10 zile). Am luat CO, azi e ultima zi. Am telefonat să văd când sunt planificat și mi s-a spus să vin să fac cerere pentru Concediu fără plată.
Ce mă sfătuiți să fac ?
Vă mulțumesc mult pentru promptitudine și amabilitate. Respect!
Lucrez la o firmă de pază și ni s-a spus că nu se plătesc orele suplimentare( deși planificările ne forțează să lucrăm suplimentar!).Contractul este pentru perioadă nelimitată, cu salariul de bază-900 ron.
-Ni s-a spus că, pentru a putea plăti orele suplimentare, să intrăm la o firmă căpușă, cu contract (înregistrat la ITM) pe perioadă nelimitată, salariul 200 ron.( zile concediu 22- ca și la primul contract !)
-În cel de-al doilea contract erau plătite orele ce depășeau norma lunară de la primul contract, DAR plătite ca ore normale (!).
- După un an de zile, ne-au solicitat (după numeroase discuții pt. neplata orelor suplimentare min. 175%) să ne dăm demisia de la al doilea contract.Am făcut-o bucuroși.
- Problema ce mă frământă este că, la lichidarea celui de-al doilea contract, NU ni s-a plătit nici o zi de concediu. Nu a apărut nimic pe fluturaș, nu au fost plătite cu mai mult zilele de concediu de la primul contract...
-Rogu-vă să mă îndrumați ce și cum să procedez. Mulțumesc !
Eu m-am debransat de la gaz pt. ca plateam foarte mult de persoana, ramanand pe scara 4 apartamente la gaz-comun. N-am bani sa-mi trag gaz...Ma incalzesc cu caloriferul electric +soba Bosch cu butelie.Eu cui sa-i cer subventie? La cei ca noi nu se gandeste nimeni...
Vreau sa specific că impozitul pe maşină pentru anul ăsta a fost plătit la Focşani, jud.Vrancea ,de unde vrea sa mute dosarul auto la Neamţ...
Bună ziua! Eu locuiesc in jud. Neamţ. Am fost cu ginerele(de loc din jud.Vrancea), să işi schimbe actele pentru maşina +permis+transfer dosar maşina din Vrancea în Neamţ (după ce şi-a schimbat buletinul cu noul domiciliu).
-Vreau să mă lămuriţi dacă e corect sau e un abuz, să nu se deschidă dosarul pentru că eu, persoana ce primesc în spaţiu ginerele, nu am plătit impozitul pe apartament pe primul trimestru...:stunned:
- Ce legatură are mutarea dosarului de maşină , dintr-un judeţ în altul, cu impozitul pe apartament la noul domiciliu de reşedinţă (unde ,solicitantul,nici măcar nu e proprietar )? Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine...Mulţumesc mult!
Răspuns la discuția Firma nu plateste CAS-ul
Va multumesc foarte mult pentru link.
Am verificat si...(nu dorm) nu e valabil pentru ca am pus 1 in loc de 2 in fata.
Eram convins ca am tastat corect...Neatentia...

Unde se poate verifica plata contributiei la pensie?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...