avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate catalin_next

Activitate catalin_next

nu
Este doar vointa exprimata verbal a Administratorului Special si dusa la indeplinire de persoana care se ocupa de salarii.
Buna ziua!

Chiar daca vi se pare iesit din comun, drepturile salariale restante mi-au fost suspendate pur si simplu la dorinta, cred verbala, Administratorului Special care inca nu a propus adunarii creditorilor nici un plan de reorganizare.
Faca o notificare, fara nici o cercetare administrativa ori disciplinara, fara concluziile vre-unei comisii fara NIMIC, angajata din biroul de personal care se ocupa de parti a "suspendat plata", doar mie, la cererea administratorului special.
Stiu ca este ilegal, ce pot face?
Cum trebuie sa incep aceasta lupta?
Discuție Penalizari ANAF
Buna ziiua!

In anul 2009 m-am angajat cu carte de munca ca agent vanzari la o societate comerciala.
In afara salariului am primit si comision din vanzari,
Pentru a putea ridica comisionul a fost necesar sa imi infiintez PFA
In afara comisionului am primit din partea societatii si cei 16% (impozit)
Pana aici toate bune si frumoase :)

In martie 2010 am suspendat PFA-ul pentru ca am intrat in cresterea copilului. In acelasi timp am ramas dator la ANAF (datorie pe care o recunosc)
Intrebari:
Totusi ANAF mi-a calculat si CAS 5% - este corect acest lucru? Poate fi contestat cu succes in instanta?
Pana la ce nivel pot ajunge penalizarile?
Penalizarile pot depasi in valoare baza de calcul ?

Multumesc anticipat.
Catalin
Domnule Themis
Doresc sa va cer sfatul inca o data in legatura cu subiectul deschis in ianuarie 2009.
Va precizez ca am angajat un avocat si am inceput un proces impotriva fostului asociat la mijlocul anului 2009. Acesta a curs pana in prezent cand ma regasesc intr-o noua situatie frustranta.
Mai exact dupa 2 ani de proces, timp in care paratul tergiverseaza prin orice mijloace procesul ma trezesc in situatia in care Societatea veche in care eram asociati si care a fost prejudiciata este dizolvata de ORC deoarece nu s-au mai depus declaratiile necesare. Procesul se incheie pe motiv ca nu mai exista una din parti. Avocatul imi spune ca pe degeaba il dau in judecata pe acest asociat ca persoana fizica deoarece el a prejudiciat societatea. Eu nu inteleg acest rationament. Deoarece prin prejudicierea societatii sunt si eu prejudiciat.
Va rog sa imi dati un sfat cum sa fac pe viitor.
Va informez in plus ca timp de 1 an 2008-2009 acest asociat/administrator a folosit firma veche in interesul celei noi in care era asociat unic. Mai exact platea utilitatile pe vechea sociatate, folosea un autoturism aflat in leasing pe vechea societate. folosea in mod indirect linia de credit a vechii societati (neavand istoric comanda la bucuresti produse pe firma veche si le factura firmei noi cu 1% adaos) pana cand a implinit un an si a putut incheia un contract cu banca pentru linie de credit.

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
multumesc foarte mult
Incepant cu 1 aprilie 2010 am intrat in concediu pentru cresterea copilului iar in iunie 2010 am primit primele 2 indemnizatii de 1810 ron /luna. Incepand cu a 3-a luna indemnizatia a scazut la 1530 ron.
Doresc sa intreb daca am sanse in instanta sa recuperez acea scadere. Nu mai vreau sa las de la mine nimic. M-am saturat de ei.
Răspuns la discuția Hranirea cainilor vagabonzi
grandanat, nu sunt 100 si nici nu ii poti goni pentru ca se reintorc in permanenta. locul unde primesc mancare ii atrage ca un magnet. Nu pot sa alerg tota noaptea si ziua ca un nebun dupa ei.
Cand vine ecarisajul dispar asa incat acestia nu prind niciodata mai multi de 2 caini iar in lucul lor vin repede altii.
Mi-e teama pentru baietelul meu de 6 ani
Astept un sfat pertinent. Multumesc
Buna ziua!
Doresc un sfat

In blocul in care locuiesc exista multe familii cu copii relativ mici 4-12 ani, inclusiv eu am un baiat de 6 si o fata de 1 an. Exista insa si doua apartamente unul la parter locuit de doua batrane mama si fiica si unul la ultimul etaj locuit de o familie tanara fara copii. Ambele familii hranesc cainii vagabonzi exect in fata blocului ajuncand mancare pe geam (cei de la etaj). Deja dupa atatia ani cainii se aduna in numar destul de mare si stau si se uita in sus asteptand de mancare. Bineinteles ca noaptea iese harmalaie mare in interiorul haitei. Isi fac nevoile in fata scarii, pe aleile de langa bloc pe unde se joaca copii, noaptea latra la vecinii care ajung mai tarziu acasa etc.
Au fost rugati sa nu mai hraneasca cainii, ne-am certat deja cu ei, am chemat ecarisajul dar nu reusesc sa adune cati vin.

In afara de solutii neortodoxe ce solutii legale am ??
multumesc anticipat pentru sfaturi
Răspuns la discuția muzica tare
Buna ziua!

Nu stiu ce cuvinte sa folosesc pentru ca pana acum vad ca tot nu a inteles, si sunt in continuare uluit, consternat, contrariat etc, etc de impertinenta si de lipsa de bun simt a initiatorului acestui subiect. Oricum orice nas isi are nasul. Se va gasi unul care are ”ruda” la Inalta Curte :))

Valentine iti recomand sa studiezi un dictionar de mitocanie urbana poate totusi intelegi si tu cate ceva
Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
Buna ziua!

acum lasand la o parte admiratia sau indignarea pentru aceasta noua meserie trebuie sa ne gandim ca daca cei care au patit nu fac ceva vor pati si altii. Astfel propun domnule protagonist ca dupa ce te-ai inteles cu el sa te duci la politie si sa denunti ceea ce s-a intamplat si ceea ce ti-a spus. Dar nu la rutiera ci la fraude unde faci plngere. Cum el stie ca v-ati inteles nu va face nici un demers impotriva ta ccea ce va confirma declaratia ta. In acest mod creezi un fel de acoperire pentru cei care vor pati ca tine si nu vor sa se inteleaga. sau nu dispun de bani sa se inteleaga. In acest mod o sa i se infunde respectivului mai devreme sau mai tarziu.

Astfel nu se va intampla nimic in tara asta daca nu luam o minima atitudine!!!

multumesc