avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate liliaxinte

Activitate liliaxinte

Diminuarea onorariului definitiv de către instantă a fost motivată în încheierea, care mi-a fost comunicata. Instanta a considerat ca tariful orar este prea mare si numărul de ore de manopera este,de asemenea, prea mare raportat la volumul si complexitatea cauzei. Nu au diminuat cheltuielile materiale. Aceasta a fost motivarea continuta de respectiva incheiere. Am facut contestatie, asa cum am spus, deoarece tariful orar practicat de mine este sub cel practicat de colegii mei experti, iar numarul de ore nu poate fi apreciat de instanta, avand in vedere ca inafara documentelor de la dosarul cauzei (un numar de 9 volume a cate 300 file fiecare) au fost studiate si documente din arhiva reclamantei, intr-un volum mult mai mare decat cel de la dosarul cauzei.
Aveti o solutie pentru intrebarea mea?
Dosarul s-a judecat pe fond la Curtea de Apel ...Prin încheiere a fost stabilit onorariu final diminuat cu 40% fata de cel solicitat de expert și justificat cu decontul justificativ. Am primit încheierea respectiva odată cu obiecțiunile formulate de părți si încuviințate de instanta. Pentru termenul următor, odată cu obiecțiunile, am depus si contestație la decizia de diminuare a onorariului . La termen au fost puse in discutie obiecțiunile precum si contestatia mea. Prin incheiere instanta a respins contestatia.
Cauza a ramas dupa acest termen in pronuntare și ieri a fost pronuntata decizia. Informatia o am de pe portalul instantei.
In concluzie singurul demers facut este contestatia susmentionata.
În cazul diminuării onorariului pentru expertiza realizata într-un dosar, ce cale de atac recomandați.
Menționez ca judecătorul a stabilit printr-o încheiere reducerea onorariului și ulterior am făcut contestație prin care am demonstrat că numărul de ore și tariful orar sunt rezonabile. A fost respinsa contestația și a rămas în pronunțare cu privire la fondul cauzei. Ieri s-a pronunțat, Mi-a fost comunicata încheierea prin care a fost diminuat tariful, însa nu mi-a fost comunicata încheierea prin care s-a respins contestația mea. Presupun ca nici motivarea hotărârii nu o sa-mi fie comunicata.
Nu am găsit prea multa jurisprudența și nu știu dacă ar trebui formulată o cerere de reexaminare sau apel. Mulțumesc!
Temerile mele sunt referitoare la constructia in sine(eventuale crapaturi, sau alte vicii de constructie care ar putrea aparea), instalatii etc
Eu sunt cumparatorul. Casa este construita anul acesta(2013). Practic va fi finalizata pana la incheierea contractului de vanzare cumparare.Constructia este in regie proprie.
Intr-un contract de vanzare cumparare a unui imobil(casa), de la un vanzator persoana fizica, prin credit prima casa, poate fi stipulata in contract garantie de buna executie? Care ar fi mentiunea in contract? Multumesc!
Langa blocul in care locuiesc, mai exact la 0.5 m se construieste o parcare cu dale. Mentionez ca locuiesc la parter. M-ar interesa sa stiu care sunt conditiile legale in care se poate construi o parcare in vecinatatea unui bloc. Va multumesc!


Am fost angajata la o firma pana in septembrie 2012, cand am fost concediata ilegal. Din acest motiv am dat firma in judecata si am solicitat anularea deciziei de concediere, fara sa solicit si reintegrarea. Am castigat procesul, decizia de concediere a fost anulata prin pronuntarea unei sentinte ramasa definitiva in februarie 2013. Prin aceasta sentinta am castigat si despagubiri reprezentand toate drepturile de care as fi beneficiat in calitate de angajat in perioada sept 2012-februarie 2013(de la data concedierii ilegale pana la data ramanerii definitive a sentintei).

In martie 2013 angajatorul mi-a platit drepturile salariale nete. Am solicitat la casa de pensii si la cea de sanatate o fisa personala pentru a vedea daca contributiile retinute din salariul brut si contributiile datorate de angajator au fost declarate si virate. Nu s-a intamplat acest fapt pana in prezent.

Intrebarea mea este: Daca la acest tip de despagubiri se calculeaza toate contributiile ca si la drepturile salariale si cand ar trebuit declarate si virate aceste contributii(lunar prin rectificative, la data efectuarii platii despagubirii sau alta varianta)?

Legal ce cai pot urma ?

Problema este urmatoarea:
Am primit 2 citatii, mai intai pe numele sotului meu(citatie care care avea cateva elemente lipsa:calitatea in care era chemat; semnatura celui care a intocmit, indicarea obiectului cauzei).Citatia a fost data unui vecin.
Apoi am fost citata eu , in resedinta de judet , nu in localitatea in care domiciliez( la sediul politiei judetene).Citatia a fost pusa in usa, si mi-a fost inmanata de un vecin.
Mentionez , ca ulterior am aflat ca amandoi , si eu , si sotul meu eram citati ca martori intr-o cercetare penala .
Am aflat ca alte persoane , aflate in situatia mea(de a fi martori in acest dosar penal) , au dat declaratii in orasul de domiciliu, respectiv in institutia unde a lucrat peroana cercetata penal.

Care sunt consecintele neprezentarii mele(nici nu am inteles exact data , de pe citatie), deoarece nu pot pleca de la servici.
De asemenea pot face o plangere pentru abuz, in legatura cu faptul ca sunt chemata , numai eu la sediul Politiei judetene, in timp ce persoanele aflate in aceeasi situatie au dat declaratii la sediul institutiei(care de altfel este parte vatamata in procesul penal respectiv).
Mentionez ca domnul de la politia judiciara a carui nume era pe citatie avea toate datele mele;telefoane, adresa de domiciliul , adresa locului de munca , etc(datele au fost cerute la sediul institutiei mai sus mentionate si au fost furnizate).

Nu stiu cat am fost de clara, insa daca ma poate ajuta cineva mai pot oferi detalii.
Va multumesc!