avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate amramos

Activitate amramos

Discuție program lucru
program de lucru inegal este cel desfasurat in ture 12/24,12/48 ?
la un program de lucru de 12/24;12/48 in noul revisal se trece in campul ,,repartizare timp munca'' -inegal ?
buna dimineata!
un salariat care are un contract de 8 ore/zi poate prelua o alta functie in aceeasi unitate prin cumul cu program de 4 ore/zi din care 2 ore sa se suprapuna cu programul functiei de baza si 2 ore sa se efectueze in afara functiei de baza?
art 55 din codul fiscal a fost modificat de OUG 58/2010 .urmare acesteia
tichete de masa sunt incluse in veniturile salariale si sunt impozabile

De asemenea Hot.791/2010 pct.12 :tichetele de masa se impoziteaza ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite
Discuție cumul functii
un angajat poate incheia cu acelasi angajator 2 contracte de munca? Are un contract cu 8 ore /zi.Poate incheia un contract cu 4 ore/zi pe alta functie?
Răspuns la discuția detasare
detasarea presupune executarea unor lucrari in alta unitate ,nu inlocuirea altui salariat
Răspuns la discuția detasare
este vorba de o alta unitate cu personalitate juridica
Discuție detasare
pe perioada suspendarii cim al unei salariate care se aflata in conc.de crestere copil,se poate prelua prin detasare un salariat de la o alta unitate sau este obligatorie angajarea altei pers.din afara unitatii?
daca in ccm la niv.de ramura se prevede un numar de 90 zile cfs pe an, un salariat angajat in 01.09.2009 poate beneficia de 90 zile cfs sau de 30 zile,avand in vedere data angajarii.nu se specifica daca acest cfs se acorda proportional cu perioada luc
Răspuns la discuția dosar de pensionare
se completeaza:solicitat pensie......si se depune la casa de pensii odata cu dosarul de pensionare.Cand primiti decizia de pensionare,incetati contractul de munca ,conf art56 lit d din lg.53/2003.