avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate scoalahomocea

Activitate scoalahomocea

Răspuns la discuția LEGEA 118/2010
Daca in tara aceasta se respecta Constitutia Romaniei, atunci potrivit art. 78 legea intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica la 3.07.2010, legea fiind publicata in M.O. in 30.06.2010.
Art. 1 prevede ca se reduce cu 25% cuantumul salarilor ...
Art. 4 Prevederile art. 1-3 se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi.
Cred ca este corect atunci ca zilele de 1 si 2 iulie sa fie platite 100%, iar de la 3.07.2010 sa fie aplicata reducerea de 25%.. Rezulta astfel ca in luna iulie a.c. salariile se reduc 22.73%.
Numai ca mie imi impune contabila de la primarie sa le reduc cu 25%, ceea ce nu e corect, dar ei ii e frica ca ce o sa spuna Curtea de Conturi. A facut adresa la Curtea de Conturi sa ii dea un raspuns pe aceasta tema, "in regim de urgenta" spune ea. Eu am refuzat sa fac statele de plata cu reducerea de 25%.
Conform art. 127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cadrele didactice pot cere pensionarea cu 3 ani mai devreme daca au peste 25 ani vechime in invatamant, femeile sau 30 de ani, barbatii. Anul acesta, tinand cont si de faptul ca multe scoli sau clase au fost comasate, multe cadre didactice au depus cerere pentru pensionare, multe si in ideea de a lasa pe cei tineri. Ce se intampla cu acestia, daca guvernul vine acum si blocheaza pensionarile anticipate, tinand cont ca posturile lor au fost date libere si au fost ocupate la restrangeri de activitate sau pretransferare?
Răspuns la discuția Vechime in invatamant
Daca ati obtinut definitivatul, da se ia in calcul la trecerea la alta treapta de salarizare.
REGULAMENTUL
DE ORGANIZARE ªI FUNCŢIONARE
A UNITÃŢILOR DE ÎNVÃŢÃMÂNT PREUNIVERSITAR
Art.67. (1) Sunt declaraţi repetenţi:
a) elevii care au obţinut medii anuale sub 5,00/calificativul „insuficient” la mai mult de două discipline de învăţământ;
Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 la punctul 8.este prevazut " Cadrele didactice in activitate care indeplinesc prin cumul o norma sau o fractiune de norma in invatamant, au dreptul la concediul de odihna platit numai pentru functia de baza". Preotul sustine sa i se plateasca concediu de odihna si sporul de vechime. Dar el are functia de baza la parohia sa.
La pct. 9 Cadrele didactice pensionate incadrate cu jumatate de norma sau cu norma intreaga, in baza unui contract de munca pe durata determinata si care cumuleaza pensia cu salariul, in conditiile legii, beneficiaza de dreptul la concediu de odihna in aceleasi conditii cu salariatii incadrati cu contract de munca pe durata nedeterminata din acea unitate, proportional cu timpul lucrat in anul scolar, respectiv universitar.
Eu zic ca nu are dreptul la concediu de odihna platit de catre scoala, dar as vrea si un punct de vedere din partea dumneavoastra.
Buna ziua!

La scoala am urmatoarea situatie: un invatator ales viceprimar doreste revenirea la catedra si pastrarea functiei de viceprimar. Are in vederea prevederile art. 61(4) i si art. 62(c) din legea 215/2001. Poate cumula ambele functii, atat de viceprimar cat si de invatator cu norma intreaga?