avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Delia Chirila

Activitate Delia Chirila

Răspuns la discuția Custodie
nu
Raportat la pretul tranzactiei.
Răspuns la discuția somatie imobiliara
De preferat sa nu dam un sfat daca nu stim raspunsul decat sa dam un sfat gresit. Este onest si nu riscam sa -i facem un deserviciu celui care cere sfatul in loc sa-i facem un serviciu.

A sustine ca nu poate incepe executarea silita fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, este total gresit si dovedeste lipsa cunostintelor juridice elemnetare in materia executarii silite. Executarea silita impune un titlu executoriu, care nu este neaparat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In cazul de fata este contractul de credit.
Potrivit art. 56 alin. 2 din Legea nr. 58/1998 privind activitatea bancară, devenit art. 79 alin. 2 în urma republicării acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 24 ianuarie 2005, "Contractele de credit bancar, precum şi garanţiile reale şi personale, constituite în scopul garantării creditului bancar, constituie titluri executorii."
In aceeasi ordine de idei, nu putem intelege sustinerea ca oricand poate fi invocata prescriptia dreptului la actiune, cata vreme nu mai vorbim de actiunea pentru obligarea debitorului la plata, intrucat exista deja titlul executoriu.
Se poate vorbi dupa cum am spus de prescripria dreptului de a cere executarea silita, care trebuie analizat raportat la cererea creditorului de incepere a executarii silite.
Sfatul meu sincer este sa consultati un avocat, pentru ca o contestatie la executare nu este asa simpla precum pare.Asta daca luati in considerare si miza extrem de mare cum ar fi pierderea apartamentului.
Răspuns la discuția somatie imobiliara
Cat priveste taxa de timbru, aceasta se plateste la valoare dar nu mai mult 194 de lei.
art.2 al.2 din Lg. 146/1997 care prevede: „În cazul contestaţiei la executarea silitã şi al opoziţiei la executare, taxa se calculeazã la valoarea bunurilor a cãror urmãrire se contestã sau la valoarea debitului urmãrit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmãrite. Taxa aferentã acestei contestaţii nu poate depãşi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestatã.”
Cat priveste cautinea pentru suspendarea executarii este de 10 % din valoarea obiectului cererii, si nu cel mult 10% din valoare.(art.403 al.4 C.P.C.) Este o mare diferenta.
Răspuns la discuția somatie imobiliara
Probabil, daca nu exista hotarare judecatoreasca , executarea silita s-a inceput in baza contractului de credit care constituie titlu executoriu. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat sa analizeze amanuntit actele, sa vada in ce conditii a inceput executarea silita, in scopul promovarii unei contestatii la executare.
Este greu sa formulez o opinie juridica in lipsa unor date amanuntite si a studierii actelor. Cat priveste prescriptia, nu inteleg despre ce precriptie vorbiti, avand in vedere ca nu exista o hotarare judecatoreasca, pentru a vorbi de prescriptia dreptului la actiune.
Evident ca se pune problema si a prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, in baza contractului de credit care este titlu executoriu.Termenul este tot de trei ani de la data la cre se naste dreptul de a cere executarea silita.
Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, are ca si atributii revocarea din functie a presedintelui asociatiei. Acesta din urma nu poate lua hotarari in locul adunarii generale a proprietarilor membri ai asociatiei, singurul organism decizional, presedintele avand rol de organ executiv.
Cititi legea si aflati mai multe.
Absolut nici un drept asupra casei .
Divortul nu trebuie sa dureze mult, indiferent adca el este sau nu de acord.Daca aveti doia martori care pot arata ca, raporturile dintre soti sunt grav vatamate, evident instanta nu poate decat sa pronunte divortul .Ramane de vazut dac din culpa exclusiva a sotului sau din culpa comuna, sau eventual daca face el cerere reconventionla, din culpa exclusiv a mamei.Cat priveste evacuarea sa din casa puteti cere acest lucru pe cale de ordonanta presedintiala, dovedint ca ati introdus actiunea pe fond.Aceasta ordonanta se av judeca de urgenta, pana la judeacrea actiunii principale.
Răspuns la discuția Partaj bunuri comune
Intruduceti actiunea si specificati motivul pentru care nu puteti prezenta actul de dobandire al apartamentului, solicitand instantei sa puna in vedere paratului sa depuna la dosar copia acestor acte.
Sau puteti incerca sa obtineti o copie a acestui act de la cabinetul notarial unde ati incheiat contractul de vanzare cumparare a apartamentului.
Răspuns la discuția recuperare cheltuieli de judecata
DREPTUL DE A CERE EXECUTAREA SILITA SE PRESCRIE IN TERMEN DE 3 ANI DE LA DATA CAND SE NASTE ACEST DREPT.
DACA S-AU IMPLINIT ACESTI 3 ANI NU..
IN CAZ CONTRAR PUTETI CERE INCA EXECUTAREA.
Răspuns la discuția revocare donatie
Nu ar avea sanse in privinta revocarii.
Poate doar in privinta nulitatii daca ar exista cauze de nulitate a contractului.