Administratorul este persoana care primeste toate "plangerile " locatarilor cu privire la problemele aparute; s-a spart teava la subsol, ii refuleaza in bucatarie lui X, strange lunar index contoare apa si altele daca aveti contorizari, probabil este si contabil si casier primeste telefoane de la toti locatarii indiferent de zi si ora, cauta "meseriasi" pentru problemele aparute, urmareste lucrarile lor, etc, etc, fie ca este persoana angajata cu CIM, fie ca emite factura, este normal sa fie platit, el nu poate face calcule doar pentru cei ce platesc la zi intretinerea ca sa aveti pretentia ca din banii dv-stra sa plateasca facturile proportional, deci nu inteleg de unde este aceasta inversunare ca el sa nu-si plateasca drepturile prioritar, asa cum v-a mai spus cineva, nici pe dv-stra nu va intereseaza problemele angajatorului in ziua de salariu vreti sa va primiti banii, ca din banii incasati nu plateste macar cate putin fiecarui furnizor de utilitati este alta problema, nu cred ca singurii bani incasati lunar sunt toti incasati pentru administrare. Este normal sa fiti suparat, dar asa cum vi s-a mai spus administratorul nu poate face nimic fara presedinte si comitet executiv, acestia trebuie sa se implice si presedintele sa dea in judecata rau platnicii, deci nu inteleg de ce atata inversunare sa dati administratorul afara, este ca si cum unui coleg al dv-stra i s-a pus pata si vrea sa va dea afara de la serviciu si incearca sa convinga seful ca sunteti singurul vinovat ca sunt clientii nemultumiti de exemplu, daca tot sunteti hotarat sa dati pe cineva in judecata in nume personal de ce nu incepeti cu rau platnicii, cu presedintele si comitetul executiv care nu-si indeplinesc atributiile, de ce nu mergeti la primarie in cadrul careia este un serviciu specializat pentru asociatii, dar haideti sa recunoastem ca de cele mai multe ori comitetul si presedintele sunt alesi doar ca asa trebuie, dar nimeni nu se implica decat la nivel declarativ, va spun asta pentru ca si in blocul meu in ce priveste comitetul este aceeasi poveste si singurul care trebuie sa se descurce cum poate si sa dea si cu capul este administratorul, care asa cum am spus doar la nivel declarativ este ajutat de comitet, fara de care de altfel nu poate face nimic conform legii. Nu o fi cel mai bun profesional, dar daca nu a fugit cu banii blocului, inca este f. bine, cunosc atatea asociatii care ani de zile n-au avut apa calda si caldura ca unul dupa altul administratorii fugeau cu banii. Nu va spun asta ca sa-l apar, dar incercati sa -l ajutati cu idei, cu suport moral, in orice fel si abea apoi daca sunteti convins ca e rau voitor dati-l afara!
Buna ziua!
Si eu m-am "lovit" de aceasta problema, sper sa fie primit, pentru ca am o situatie si mai rea, ADM. FIN. nu vrea sa dea certificat fiscal pentru Reg.COM. etapa a II-a, fara bilant si D101 de lichidare.
Nu este normal sa toarne apa vecinul, dar nici chiriasul nu trebuie sa se eschiveze sub paravanul de chirias, asa cum s-a spus for ever va ramane acolo, va trebui sa contribuie la cheltuielile comune, el nu se compara cu cineva care inchiriaza 1 an de la un proprietar care raspunde de reparatii, pentru ca nici banii platiti pe chirie nu se compara, banuiesc ca este in jur de 100 lei chiria platita primariei, normal ca nu se compara cu 200-300 euro cat iti cere un proprietar, deci cu parere de rau nu prea aveti ce face, trebuie sa contribuiti, in ce priveste administratorul e normal sa nu existe intr-o vila cu doar 4 apartamente, dar in blocul meu este un singur chirias restul proprietari si tot plateste reparatiile comune, fara discutii si nu este o persoana cu venituri mari, dar a inteles ca asta este. Acum ca tot este perioada cand vrem sa fim mai intelepti, invitati vecinul la un pahar si incercati sa gasiti o solutie, interesati-va de programul de reabilitare a locuintelor cu credit de la banca fara dobanda pe 5 ani, sau o firma care sa accepte rate.
Succes in tratative!
Buna ziua!
Eu sunt in intuneric total. Astazi la REG.COM, mi s-a spus ca nu pot schimba domeniul principal pe care-l vroiam pentru ca sunt coduri interzise, cu alte vorbe m-a lasat pe mine interzisa. Pe site-ul mai sus amintit sunt trecute niste coduri caen interzise, dar nu se specifica si cine da autorizarea pentru ele sau ce trebuie facut. Firma mea are domeniu principal agentii imobiliare, vroiam sa schimb cu administrare imobile pe baza de tarife sau contract, adica un amarat de administrator de bloc, stupoare ambele CAEN uri sunt pe lista obiectelor neadmise, ce reglementeaza aceste activitati, cine le aproba?
stie cineva?!
Si eu am o astfel de situatie, un credit cu cesionarea asigurarii si sper sa nu avem nevoie de asigurare, adica sa nu se intample ceva casei, dar sa presupunem un risc major,cu dauna totala, cum este posibil ca banca sa primeasca toti banii si tu sa ramai homeless? Atata timp cat iti achiti datoria fata de banca de ce sa incaseze banii din asigurare, si tu sa ramai sub cerul liber? Normal dupa mine ar fi sa poti sa-ti iei sau reface cat de cat un acoperis deasupra capului, pentru a putea "sa-ti duci viata" inainte si pe noua locuinta sa-si puna banca o noua ipoteca, daca raman pe drumuri se duce orice posibilitate de a mai trai normal, serviciu si toate celelalte, ca sa nu mai zic ca banca si-ar recupera banii, dar n-ar mai "suge" dobanzi, pana la urma interesul bancii nu este de a face profit? chiar nu puteau gandi un alt mod ? Normal ca nu trebuie sa-ti dea banii in mana, caci e adevarat ca banca pierde orice garantie, dar banii din polita pot fi incasati de banca pentru achizitia unui alt imobil de exemlu, nu asa gata isi ia banii si tu ramai pe drum, daca omul si-a platit corect ratele de ce sa-l "omori" cu buna stiinta, nu e deja un dezastru ca a avut asa un ghinion?
Nu am nicio calitate, decat de abonat al avocatnet, dar poate ar fi bine de stiut pentru noi cei care suntem angajati, care ne sunt drepturile si pana la ce nivel avem obligatia furnizarii unor date personale, asa ca acest Manager cu Securitatea Informatiilor ar trebui sa spuna conform carei legi un angajat trebuie sa spuna si cat lapte a supt cat a fost alaptat, atata timp cat nu are acces la date TOP SECRET. Uneori am senzatia ca in aceasta perioada dificila dpv economic se forteaza nota mult prea mult, pentru a gasi nod in papura angajatilor, fie pentru a le putea micsora salariile, fie pentru a-i concedia.
Este adevarat ca unii au preturile crescute ca o paine buna, tocmai de aceea trebuie sa incercam si ca persoane fizice sa schimbam distribuitorul, noi la firma de cand am schimbat plata aproape s-a injumatatit, facand comparatie intre acelesi luni octombrie-decembrie, la un distribuitor si la altul, deci sanse mai exista, trebuie sa iesim noi putin din "amorteala si lene", pentru ca este ceva bataie de cap, dar zic eu ca merita:hammer:
Intru si eu nepoftita in discutii, dar si eu cred ca nu trebuie schimbata infrastructura, pentru ca distributia este una si furnizorul alta. Noi la serviciu am schimbat Enel ul cu o alta firma si singurul lucru care s-a facut a fost schimbarea contoarului si a contractului, evident. Adica de la acel fir , care intra in cladirea noastra a fost totul, in restul retelei nu s-a schimbat nimic. Suntem in centrul Bucurestiului, pe o artera unde nu poti arunca nici un ac fara stirea autoritatilor. Deci poate ar trebui sa incercam mai multi aceasta mutare si atunci ca in telefonie ar aparea in sfarsit preturi cat de cat corecte din cauza concurentei. :)
Pana la urma s-a hotarat cine are nevoie de certificarea Declaratiei 101, de catre un Consultant Fiscal? Toate societatile, sau doar cele mari si mijlocii?
Scuze, daca s-a mai discutat, dar nu am inteles cine si cum trebuie sa depuna declaratia certificata#-o
Hop si eu in discutiile voastre!
Pai daca este asociat unic cum sa se angajeze pe sine? Nu asta a fost cearta si discutia de nu stiu cata vreme, ca o societate in care asociatul este unic nu se poate angaja pe sine ?
A aparut o reglementare noua?:sorry:#-o