avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Erika 76

Activitate Erika 76

Mulțumesc!
Vă rog să fiți mai explicit. Cum adică se suspendă contractul la inițiativa angajatului? Faptul că aleg să fiu în grevă îmi suspend singură contractul de muncă? Unde este specificat acest lucru?
Vă mulțumesc!
Nu am această pretenție să fiu plătită pe perioada grevei deoarece cu toate că am fost prezentă la școală în fiecare zi, mi se pare firesc să nu fiu renumerată pentru o activitate pe care nu am desfășurat-o. Ceea ce vreau să înțeleg este faptul că dreptul meu prin lege este de a face grevă și cum se justifică întreruperea contractului colectiv de muncă în această perioadă dacă acest lucru înseamnă că eu nu mai am nicio calitate de salariat, angajat din moment ce nu mai am contract de munca și acest lucru nu eludează dreptul meu constituțional de a protesta?
Bună ziua!
Sunt cadru didactic de 27 de ani și în aceste zile sunt în grevă alături de colegii mei. Vă rog să-mi spuneți dacă în aceste condiții au dreptul să ne suspende contractul de muncă pe perioada grevei și să nu ne plătească.
Din câte știu prin art.43 din Constituție și prin contractul colectiv de muncă am dreptul să fac grevă. În momentul în care mi se suspendă contractul de muncă nu mai am calitate de angajat și în consecință mi se încalcă dreptul de a face grevă.
Vă rog să îmi spuneți dacă suspendarea contractului de muncă pe perioada grevei este legală!
Vă mulțumesc!
Buna ziua! Sunt cadru didactic la o scoala din mediul rural din anul 1997. Mama este ingrijitoare cu norma intreaga la acesta scoala de 14 ani. In fiecare vara a avut ca sarcina sa faca reparatiile necesare, sa igienizeze, sa varuiasca integral interiorul si exteriorul scolii fara a fi platita suplimentar, iar pe perioada rece facea si focurile in 7 incaperi tot benevol.
Anul acesta scoala a intrat in reparatie capitala, cu fonduri europene, iar ea a fost chemata la scoala de centru, cu pj, sa isi desfasoare activitatea fiindca pana nu se finalizeaza lucrarile,nu avea ce face acolo. Incheindu-se igienizarea si la scoala de centru, 2 zile nu s-a mai prezentat in activitate.
A treia zi prezentandu-se la scoala cu pj s-a intalnit cu d-ul primar al comunei care, de fata cu mai multa lume din scoala, in mijlocul drumului a luat-o pe mama la rost ca nu si-a facut datoria, vorbindu-i foarte urat si pe un ton foarte ridicat. Cand mama a incercat sa-i spuna ca 14 ani a varuit scoala singura iar dansul nici nu trecea pe la scoala sa vada daca poate realiza singura sarcinile pe care i le daduse, a impins-o si i-a zis ca , citez: "Iti dau una de ai sa te duci de-a rostogolul!" Mama s-a simtit umilita in ultimul hal. Apoi tot d-ul primar i-a cerut directorului sa ii faca referat mamei ca sa o poata concedia. Mai tarziu vazand-o pe mama stand de vorba cu d-na doctor din comuna, i-a zis acesteia sa nu cumva sa ii dea mamaei concediu medical fiindca trebuie sa munceasca!
Din pacate nu este prima data cand d-ul primar se comporta in acest fel, iar mama nu este singura persoana care a avut neplaceri din cauza dansului. Si noi cadrele didactice din scoala am avut probleme cu dansul, neavand pic de consideratie si respect fata de noi.
Va rog din suflet sa imi spuneti ce drepturi are mama si cum se poate apara in acest caz.
Va multumesc!
Sunt invatator cu o vechime de 14 ani, am Liceul Pedagogic la baza si anul acesta am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti, pentru a putea fi incadrata ca profesor pentru invatamantul primar. In anul 2009 cand m-am inscris la facultate ni se cereau studii superioare, fara a fi conditionati sa urmam o specializare anume, numai sa fie in domeniu!
Acum cand am dus adeverinta de absolvire la secretariatul scolii mi s-a spus ca nu pot fi incadrata si platita ca profesor deoarece s-a emis un ordin care prevede ca cei care au luat licenta dupa 1 septembrie 2011, in alta specializare decat pedagogie si profesor pentru invatamantul primar, nu mai pot fi incadrati ca profesori pentru invatamantul primar.
De la inspectorat am aflat ca ar exista un alt ordin care il anuleaza pe primul, dar nimeni nu stie nimic precis!
Eu nu vreau sa profesez ca psiholog ci sa fiu incadrata si platita ca profesor pt invatamantul primar.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, ca sa stiu ce am de facut!
Va multumesc!
Lucrez in invatamant, in mediul rural, si pana in octombrie anul trecut ni s-au decontat cheltuielile de transport de catre primarie existand si o lege care prevede acest lucru. Domnii consilieri s-au gandit ca si asa avem salarii prea mari si nu mai vor sa ne plateasca transportul. In situatia mea sunt si alti colegi si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem ca sa dam Primaria in judecata. Fiecare cadru didactic navetist trebuie sa faca o cerere personala de dare in judecata sau se va face o cerere colectiva, cu tabel nominal atasat si sindicatul isi va delega juristul care sa ne reprezinte? Va multumesc anticipat!
Am o colega de servici si nu stie cand ar trebui sa iasa la pensie. I s-au spus mai multe variante si nu a aflat care este cea buna. Daca ma puteti ajuta, va multumesc foarte mult. Colega mea este nascuta pe 1.X.1953, este invatatoare si are o vechime neintrerupta in invatamant de 35 de ani.
Ar dori sa stie luna si anul iesirii la pensie pentru limita de varsta, dar si luna si anul iesirii la pensie la cerere. Va multumesc!