avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate turkn

Activitate turkn

Răspuns la discuția Consider decizia ANRP incorecta
Am inteles ca din grila notariala ANRP luat valoarea cea mai mica,considerand un teren aflat in centrul orasului,teren gradina,livada.Cum pot eu arata ca acel teren are valoare de teren constructii? Ma puteti ajuta cu un sfat?
Răspuns la discuția Consider decizia ANRP incorecta
Va rog sa imi spuneti ,daca aveti vreo idee, ce ar fi putut determina un numar de puncte mai mic decat simplul calculul matematic: suprafata teren x valoarea mp din grila notariala?
Pentru un dosar depus la ANRP am primit un nr de puncte,deocamdata am vazut acest lucru pe site. Punctele primite sunt cca jumatate din ce ar rezulta cu grila notariala,iar pretul practicat in zona respectiva este cel putin dublu decat in grila notariala.Deci sunt nemultumit si apelez la dvs cu rugamintea de a ma sfatui daca este recomandat sa actionez in judecata dupa primirea raspunsului oficial. Intreb acest lucru,fiindca am citit in raspunsurile date aici pe forum,ca indiferent de evaluarea oficiala data de un alt expert imobiliar ,cval punctelor se va face tot dupa grila notariala.
De asemenea doresc sa stiu daca un asemenea proces se judeca rapid,sau m-as intinde iar pe cativa ani pana la solutia finala.
Va multumesc
Răspuns la discuția Intrebare bun amanetat
Asa m-am gandit si eu.Totusi voiam sa stiu daca exista vreo lege care obliga valorificarea acelui bun numai dupa 30 de zile.
Un obiect este depus gaj la o casa amanet pentru o suma de bani.Contractul este pentru o luna,urmand ca apoi sa existe 10 zile perioada de asteptare. Cele 10 zile de asteptare au fost depasite cu o saptamana,iar acum casa de amanet spune ca nu mai poate restitui obiectul ,fiind dus la topit.Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care stipuleaza faptul ca bunul lasat gaj poate fi pierdut definiv dupa minim 30 de zile de la expirarea contractului? Multumesc
Răspuns la discuția Cerere valoare redusa
Da,multumesc.
Firma A presteaza pentru firma B un serviciu la o valoare stabilita initial printr-un contract,8000 lei.Apoi firma A factureaza catre firma B cval serviciului,8000 lei.Firma B plateste numai 5000 lei,justificand ca penalizeaza cu 3000 lei pentru niste daune,fara a atasa o dovada/act scris.
Intrebarea mea este daca pentru aceasta diferenta neplatita,de 3000 lei,firma A poate da in judecata firma B prin "Cerere de valoare redusa".
Multumesc
Va rog sa imi spuneti ce inseamna aceasta hotarare aprobata in CL al unei primarii: Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri privind vânzarea, cumpărarea, schimbul, donația, închirierea, concesiunea, darea în administrare sau darea în folosință gratuită a imobilelor-terenuri și construcții, aflate în domeniul public sau privat al municipiului X.
Si daca in baza ei s-ar putea obtine terenul din jurul blocului in folosinta gratuita sau sa il cumparam.
Mie mi se pare un lucru grav,probabil fiind izvorat din dorinta de a pacali pe cineva.Cred ca legiuitorul nu a mentionat o asemenea situatie,probabil nici nu se gandea ca ea ar putea exista.
Dvs ce credeti , refuzul mea de a plati este justificat sau nejustificat? Chiar as vrea o parere avizata in acest sens.Repet ,am vazut acest angajat prestand o aceiasi munca pentru o alta firma.