Daca am fost concediata cu data de 6.10.2010 din motive ce nu tin de persoana salariatului, pe data de 8.11.2010 mi s-a facut ultima plata si nu mi s-a platit macar un salariu compensatoriu potrivit CCUN pe 27-2010 ce trebuie sa fac? Mentionez ca am lucrat ca laborant informatica la un liceu. Cate salarii compensatorii au dreptul cei care au fost disponibilizati in invatamant ?
Am fost disponibilizata incepand cu data de 6.10.210, dupa 20 zile de preaviz. Intrebarea mea este: a fost corecta disponibilizarea atata timp cat in unitate de invatamant unde am lucrat existau 5 posturi de laborant ( conform codului COR functia de laborant invatamant este aceeasi doar ca difera specialitatea),iar postul meu de laborant la catedra de informatica a fost desfiintat impreuna cu alte 3 posturi de la fizica, info si prelucrare fara a mi se face o evaluare. Nu era corect sa fim evaluati toti laborantii si apoi sa se stabileasca in functie de punctaj cine ramâne? La noi directoarea a considerat ca nu mai are nevoie de laboranti la informatica si ne-a desfiintat postul fara a tine seama de metodologia in vigoare care spune ca daca exista laborator dotat cu calculatoare legate in retea este normat un laborant iar informaticianul este normat pe langa laborant. Directoarea a oprit informaticianul si a desfiintat laborantul. Este normal asa ceva? Daca adresa de la ISJ spunea ca se vor reduce posturile la didactic auxiliar nu trebuia sa fie o evaluare pentru toti cei din acest sector?
Mai este in vigoare ordonanta 98/1999? Acolo in functie de vechime avem dreptul la salarii compensatorii intre 3-12 . Contract de munca la nivel de ramura invatamat am inteles ca nu mai este semnat din 2007 sau 2008, contract care scrie ca pot beneficia si de plati compensatorii salariatii care sunt disponibilizati. Ordonanta 1/2010 spune ca beneficiem de salarii dar cate?
Pe data de 6.10.2010 imi inceteaza preavizul. Am lucrat 21 de ani la liceul care face disponibilizarea. Cate salarii compensatorii am dreptul? Cei de acolo spun ca nu am dreptul, ca nu au fost prevazuti bani pentru asa ceva la buget. Va multumesc.
In ceea ce priveste normarea, ni s-a aratat organigrama aprobata de ISJ la inceputul anului scolar 2009-2010 , organigrama conform careia suntem 2 laboranti pe tehnica de calcul si 3 laboranti scoala.Noi la tehnica de calcul suntem laboranti nu analisti programatori sau ajutor analist. In cartea noastra de munca scrie laborant la fel ca si la ceilalti 3. Nu era normal sa ne evalueze pe toti si apoi sa stabileasca care ramane si care pleaca?
Eu nu am fost evaluata conform criteriilor stabilite de comisia paritara deloc, fisa mea de evaluare nici nu au cerut-o. La toti ceilalti au cerut numai eu nu figurez cu fisa de evaluare. La dosarul meu nu exista nici macar fisa postului, fisa pe care directarea m-a pus luni sa o semnez, dupa care am inteles ca voi fi restructurata.
Prin adresa primita de la ISJ se reduce numarul de posturi de la didactic auxiliar cu 5. Mentionez ca nu sunt trecute posturile care vor fi reduse dintr-un numar de 15. Consiliul de administratie a hotarat ca vor pleca 4 laboranti din cei 5 si anume 2 de la tehnica de calcul si 2 de la celelalte laboratoare: fizica, chimie, prelucrare. su un om de la contabilitate. Eu sunt laborant la catedra de info si in conceptia lor nici nu am mai intrat in criteriile stabilite de comisia paritara. Am cea mai mare vechime ca laborant din scoala, anterior am fost si laborant chimie dar terminand facultatea am trecut pe secretar ca sa imi fie recunoscute studiile , post de unde am fost restructurata anul trecut si trecuta pe laborant info. Este normal sa fiu restructurata de 2 ori ? Nu intram toti laboranti in didactic auxiliar si ar trebui sa fim toti evaluati?
In judetul Arges, mai precis Grup Scolar Forestier Curtea de Arges. Care criterii sunty primordiale? Nu sunt cele din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel national? Nu mai conteaza vechimea, crieriile sociale ?
Adresa primita de la ISJ spune ca incepand cui data de 1.09.2010 numarul personalului didactic auxiliar si nedidactic se va reduce. In cazul liceului nostru sunt 12 posturi care trebuie sa dispara. Va rog sa imi spuneti care sunt criteriile pe care se va baza restructurarea- sunt valabile cele din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel national? Fiind o concediere colectiva se va beneficia de salarii compensatorii?