avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate ciovica

Activitate ciovica

Chiar si in conditiile in care sindicatul primeste sponsorizare reprezentand 3.5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice redirectionat?
Membrii de sindicat pot primi ajutoare in numerar in afara biletelor de valoare?
Răspuns la discuția Contract de consultanþã
Problema legalităţii acestui contract se pune deoarece în baza acestui contract de consultanţă au fost încheiate alte 4 contracte pentru întocmirea de Studii de fezabilitate.Care pot fi motivele pentru a putea fi atacat în contencios? Unul dintre motive ar putea fi faptul că nu au fost aprobate în Consiliul local?
Primăria a încheiat un contract de consultanţă cu o societate comercială sub 10000 euro.În contract se specifică data intrării în vigoare a respectivului contract cu peste 30 zile anterior înregistării în registrul intrări-ieşiri al primăriei.
Aceat contract poate produce efecte anterior datei înregistrării? Acest contract este valabil? Dacă nu, se poate ataca în contencios administrativ si de către cine?
Un primar incheie cu o firma privata (fara cerere de oferta, fara licitatie, fara publicare in SEAP), 3 contracte ditincte, fiecare pentru efectuarea cate unui studiu de fezabilitate, evident, fiecare sub 10000 euro.Atentie:Firma este una singura, aceeasi in toate cele 3 contracte.Nu a fost consultat consiliul local, nu i s-a adus la cunostinta nici ca se vor incheia contractele nici ca s-au incheiat.Nu se stie cum a gasit primarul firma, pentru ca totul s-a desfasurat intre el si firma respectiva, doar secretarul mai stiind de existenta acestor contracte, pentru ca el le-a inregistrat. Pe de alta parte, 2 dintre studiile de fezabilitate privesc lucrari care nu au fost prevazute in nici un fel de program sau proiect de catre comisia primariei.Este legal?Daca nu, ce se poate face? Consiliul Local poate contesta legalitatea acestor contracte in contencios administrativ? Cu sau fara procedura prealabila?Cred ca s-a inteles ca este vorba despre o modalitate de a ocoli procedura de atribuire a lucrarilor si serviciilor cf.OUG 34/2006, cu oferta, licitatie sau negociere, etc., din ce motive..., este de asemenea, lesne de inteles.Repet: Nimeni nu stie de unde a aparut firma (cu exceptia primarului, desigur) si cum a dobandit, pur si simplu, dreptul de a elabora s.f.-urile.Si inca ceva-singurele documente existente sunt cele 3 contracte, plus un contract anterior de consultanta (tot sub 10000 euro), incheiat, in acelasi mod, cu aceeasi firma, de acelasi primar.In contractul de consultanta, singurul obiect de activitate este: consultanta in vederea accesarii fondurilor europene, ata, fara alte detalii (adica ce va face consultantul, concret, pentru atingerea obiectivului (accesarea fondurilor).
Răspuns la discuția Administraþie publicã localã
Comisiile de specialitate au doar rol consultativ,aceasta însemnând că modul în care avizează proiectul nu are relevanţă faţă de dezbaterea şi aprobarea lui de către Cons.local?
Potrivit legii administraţiei publice locale nr.215/2001,art44,al 1, ''proiectele de hotârâri înscrise pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local nu pot fi dezbătute dacă nu sunt însoţite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului,care este elaborat în termen de 30 de zile de la înregistrarea proiectului,precum şi de raportul comisiei de spacialitate a consiliului local,cu excepţia cazurilor prevăyute la art.39 al 2 şi 4.''
Dacă un proiect de hotărîre nu face obiectul art.39 al.2 şi 4 şi este însoţit de raportul comisiei de specialitate a consiliului local cu AVIZ NEFAVORABIL,atunci proiectul de hotărîre mai poate fi dezbătut şi supus spre aprobare consiliului local?
Cunosc eu o situatie extrem de ciudata.Cadrul didactic este detasat pe fct de director "cel mai tarziu pana la 31.08.2008".Se anuleaza aceasta dispozitie a insp.general printr-o alta, tot a insp.general, prin care inceteaza detaşarea incepand cu aprilie 2008.Cadrul didactic contesta in instanta dispozitia prin care inceteaza detasarea si se anuleaza cea prin care fusese detasat pe fct de director.In iunie, instanta de fond admite contestatia ş idispune reincadrarea pe fct.de director, anuland cea de a doua disp.a insp.general.Se face recurs, care se solutioneaza in noiembrie 2008 (atentie:detasarea, in baza primei dispozitii a insp.general, inceta la 31.08.2008).Recursul se respinge ca nefondat, ramanad valabila hot.instantei de fond.Pana in ianuarie 2009, cadrul didactic nu cere punerea in executare a hot.jud.care ii dadea castig de cauza.Cere in ianuarie, dar fara a investi hot.jud.cu formula exec.(simpla cerere catre inp.)Cum poate fi pusa in executare, la acest moment, hot.jud.din iunie 2008, daca, de facto, detasarea inceta la sfarsitul lunii august 2008?
Daca in ultimele 12 luni (in acest interval fiind cuprinsa perioada noiembrie 2008-decembrie 2009) salariatul a avut 90 zile concediu medical si a efectuat doar o parte din concediul de odihnă, mai avea dreptul la restul concediului de odihna neefectuat? Daca, in acest moment nu mai este salariatul acelei institutii, poate promova actiune in instanta privitor la zilele de concediu neefectuate, aferente anului 2008?
Domnule, prin sentinta civila nr...,s-a dispus:obligarea paratei (angajator) la plata, către X (angajat-reclamant), a sumei de 10000 lei (sa zicem)reprezentând drepturi banesti, reactualizate la zi, pentru perioada...Angajatorul va pune in executare dispozitiile hot.jud.Apare executorul judecatoresc si zice:Fostul tau angajat, X, a luat de la Y, prin contract la notar,15000 lei si nu i-a achitat la termen. Punem poprire pe cei 10000 pe care ii are de luat de la tine, in baza hot.jud.Pot ei sa popreasca intreaga suma de 10000 pe care omul o are de luat (astia 10000 sunt toti banii si angajatorul ii plătea lui X pe toti o data(o singura transa).