Buna Ziua,
as dori un răspuns scurt la speța de mai jos daca se poate:
am achiziționat in 2018 mai o mașina SH in leasing de la o firma de profil din Cluj, care deja la predare avea probleme tehnice dar dealerul refuza sa repare mașina pe garanție.
Discuțiile s-au amplificat si lungit pana in decembrie 2019 când am notificat in scris Porsche finanțe ca refuz sa mai plătesc ratele daca nici dânșii nici dealerul/partenerul lor(din Cluj) nu fac un gest pentru remedierea cutiei de viteze care este defecta (una noua 8000 euro).
Pana in luna mai 2020 am primit doar notificări ca am restante dar nici un răspuns clar la sesizările mele. Acum după mult scandal am obținut cu greu următoarea citație:
la data de 25/03/2020, utilizatorul PFA a fost cautat la adresa insa nu a fost gasita nicio persoana, in consecinta s-a transmis un e-mail si un mesaj prin care utilizatorul a fost informat cu privire la faptul ca, inregistreaza rate restante fata de Porsche Leasing Romania IFN SA si fata de Porsche Broker de Asigurare SRL, avansandu-se un termen de plata, 27/03/2020, astfel incat sa nu fie initiate procedurile de reziliere a contractului de leasing.
- intrucat debitul nu a fost achitat la data de 03/04/2020, s-a comunicat la adresa utilizatorului o notificare de plata, aceasta fiind depusa la cutia postala de catre factorul postal. Atasat, regasiti notificarea de plata.
- deoarece termenii prevazuti in notificarea de plata nu au fost respectati la data de 05/05/2020, s-a comunicat la adresa utilizatorului notificarea de reziliere a contractului de leasing nr. xxxx / xxxxx si aceasta fiind depusa la cutia postala de catre factorul postal. Atasat, regasiti si notificarea de reziliere a contractului.
Avand in vedere faptul ca, utilizatorul nu a respectat termenii din notificarile comunicate si debitul inregistrat nu a fost achitat, contractul de leasing nr. xxxx / xxxx se va rezilia, urmand sa fie initiate toate procedurile determinate de rezilierea contractului de leasing, mentionate atat in notificarea de reziliere atasata, cat si in contractul de leasing.
------------
In consecința scrisorile in posta nu au fost nici recomandate nici cu confirmare de primire, si nu au ajuns ,presupun am cont online acolo vad notificările de restante, dar nu aia e problema.
Acum firma de leasing vrea mașina înapoi si sa mă pricopsească si cu penalitățile de rigoare pe lângă banii care ii pierd după ce am achitat ratele la timp 2 ani de zile.
Îmi poate spune cineva care ar fii cea mai buna soluție pentru mine? Sa ii las sa mă dea in judecata sau sa le înapoiez mașina si sa mă las cocoșit?
multumesc
da am intales, am mai vb cu cineva si o plangere la tribunal e gratuita.
De verificat nu prea se verifica la RAR orice nimic,+ pt aia ar fi trebuit sa o duc la rar pe banii mei si inapoi...
solutia 'eficienta'.....nu ma consoleaza.
eu am un contract model de pe net ce se foloseste cam peste to la vanzari deastea. eu sunt acoperit , cred....nu sunt in schimb consolat de zeci de ore lurate la morot degeaba.
Si nu sunt consolat de banii aruncati pe fereastra, deci cel mai probabil voi depune o actiune la parchet in zona domiciliului.
Dar tot asta inseamna ca , nu pot sa o instrainez pana ce nu e gata procesul nu ?
Buna Ziua,
in vara am achizitionat de la un Domn o motocicleta, cu acte de Franta, care se potriveau cu numerele scrise pe una din seriile de sasiu.
Aparent era tot ok din punctul de vedere al actelor, cel putin asa mi sa parut mie.
Azi am mers cu ea la RAR, unde se dovedeste ca Placuta care continea seria identica cu actul Francez a fost pusa ulterior, neautorizat, iar seria motorului nu corespunde cu a doua serie inscriptionata pe sasiu. Practic are 3 serii de 3 feluri si doar una corespunde cu actele.
Aceste tehnicalitati eu nu le stiam la achizitie, iar vanzatorul (am contract de mana)spune ca pe el nu il intereseaza, sa fac ce vreau, el nu imi da banii inapoi.
Acum, eu ma bucur ca cei de la RAR nu mi-au adus politia pe cap, dar am ramas cu o gaura serioasa in buget si cu un vehicul "periculos"/ilegal.
Ce ar trebui sa fac? ma poate sfatui cineva?
sa merg la politie, sa depun plangere la parchet?.....
va multumesc anticipat.
v.
Buna ziua,
am acizitionat acum cateva saptamani, o motocicleta Yamaha veche (din 85) de la un batranel din Lipova(Arad.Acesta s-a foit si sa facem contract de vanzare cumparare , dar pana la urma l-am facut ,la insistentele mele.
Batranul mi-a dat ca act al motocicletei ,fostul certificat de inmatriculare din Franta, care se potriveste si cu numerele de Franta de pe moto, seriile sunt identice de asemenea, si atat.
Astazi am incercat sa merg sa scot un set de numere rosii pentru moto, dar la firma de inmatriculari mi sa spus ca nu se poate deoarece nu am Atestat-ul fiscal de la batranul de la care am cumparat-o. Ei cum sa am atestat fiscal daca batranelul nu a declarat-o nicaieri, a tinut-o doar in curte si apoi a vandut-o la un fraier(adica mie).
Pot sa fac ceva ca sa inmatriculez aceasta motocicleta, daca nu a fost declarata la finante sau altundeva in romania? Sau ce altceva s-ar putea face? in afara de ai da foc.
multumesc in avans.
va multumec pentru raspuns, am sa va urmez sfatul.
Buna ziua
In luna iunie 2012 am dat de un anunt in Piata de cluj,o doamna Rus Floarea sa oferea sa infiinteze PFA-uri pentru un mic onorariu.Parea de treaba asa ca am mers la notar am facut o imputernicire pentru ca ea sa poata sa aranjeze lucrurile,si am primit datele ei de buletin, a cerut o copie a contractului decomandat intre mine si parintii mei pentru a avea sediul firmei(stau la casa), mi-a cerut 200 de ron pentrua demara procedurile.De atunci pana azi cred ca nu a rezolvat nimic, a venit de alte cateva ori la noi ca sa ceara alti bani pt stampile,si altele,a mai primit inca vreo 500 de ron aprox. Acum ori de cate ori o sun imi spune, da joia viitoare va aduc toate actele si chitantele pentru ca am gresit ceva si mai dureaza inca o saptamana. Sincer cred ca am fost excrocat. E oarecum si vina mea ca i-am dat banii fara un contract sau factura, dar nu credeam ca cineva e capabil sa se preteze la asemenea gainarii pentru 800ron...
Am datele ei de buletin si nr de tel.
Ma puteti sfatui ce as putea sa fac ca sa o pun dupa gratii pe aceasta infractoare?Imi puteti eventual sugera si un avocat care se ocupa cum trebuie de asemenea cazuri in Cluj-Napoca?
Va multumesc anticipat.
Subiect: RE: Contract Vanz-Cump motocicleta
as putea sa ii cer o suma de bani la cumparator pt o noua fisa fiscala? sa zicem ceva de genul: iti dau foiaa fiscala dac imi dai 200 de euro?
as putea sa ii cer o suma de bani la cumparator pt o noua fisa fiscala? sa zicem ceva de genul: iti dau foiaa fiscala dac imi dai 200 de euro?
Va multumesc mult pentru ajutor, asa am sa fac.
Stimati DomniDoamne
Acu cateva luni am vandut o motocicleta unui individ din Hunedoara. Am facut actele necesare, Contractul la o firmad profil si am scos hartia de la finante ca sa o poata inmatricula.Baiatu aplecat cu moto si actele dar nu a inmatriculat-o nici in ziua de azi. Ce pot face din punct de vedere legal? Pt ca acu 2 sapt a vandut motocicletea si acel nou proprietar circula cu numerele si talonul meu.
Cand l-am somat sa o inmatriculeze pe numelel lui, ai spus ca nu il intereseaza ca a vandut-o.
Astept sugesti.
Va multumesc anticipat