avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate clao

Activitate clao

Am depus o petitie la primaria din localitatea in care locuiesc de mai mult de 1 luna si jumatate, dar nu am primit nici un raspuns. Avand in vedere ca petitia solicita un raspuns de interes pentru toti locuitorii strazii pe care locuiesc, cui trebuie sa ma adresez in continuare pentru a avea totusi un raspuns? Mentionez ca toti locuitorii strazii au semnat aceasta petitie.
Am facut o sesizare la ITM in care spuneam ca angajatorul meu nu vrea sa primeasca nici un Concediu Medical. Chiar trimis prin posta cu confirmare de primire, refuza primirea.
ITMul mi-a dat un raspuns evaziv cum ca nu este responsabilitatea lui sa intervina in asa ceva. Atunci carui organ ar trebui sa ma adresez?
Răspuns la discuția Drepturi salariale
Nu pot face si o plangere la organul fiscal in drept? Practic angajatorul a comis o infractiune scriind alte sume decat cele corecte intr-un document fiscal.
Astazi am ridicat Fisa fiscala de la firma la care lucrez si in ea figureaza niste sume pe care nu le-am primit, angajatorul fiind resatrant cu salariile inca din luna noiembrie. Ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Răspuns la discuția Plata drepturilor salariale
Sorin Susca a scris:

In perioada de preaviz beneficiati de drepturile si obligatiile pe care le aveti in mod obisnuit . Daca nu sunt aplicabile alte clauze specifice din contractul colectiv sau individual de munca , veti fi platit /a doar pentru zilele in care sunteti prezent/a.

Cum sa nu fiu platita in perioada de preaviz, daca angajatorul a preferat sa nu ne prezentam la birou in aceste zile?
Răspuns la discuția Plata drepturilor salariale
Chiar daca desfacerea contractului de munca e din motive ce tin de angajator? Chiar daca el e cel care a preferat sa nu venim la munca in perioada preavizului???
Firma la care lucrez vrea sa declare falimentul (deocamdata nu a facut nimic in aceasta directie), dar deoarece situatia financiara este foarte proasta, nu vrea sa plateasca salariile angajatilor. Doua departamente au fost desfiintate si angajatii au primit un document care ii informa sa nu se prezinte la munca in perioada preavizului.
Dar nu trebuie sa fim platiti in aceasta perioada, chiar daca nu am fost la birou?
Buna ziua!

In prezent sunt angajata unei companii care nu se afla intr-o situatie financiara foarte buna. Deoarece unul din baietii mei a fost bolnav, medicul mi-a dat 2 saptamani de concediu de ingrijire copil.
Prezentandu-ma cu certificatul medical la departamentul de Resurse Umane al companiei, angajatii au refuzat sa il primeasca pe motiv ca "patronul nu e de acord cu nici un fel de concedii medicale". Am incercat apoi sa il trimit prin posta, cu confirmare de primire, dar au refuzat sa primeasca plicul.
Ce pot face in acest caz? Cum pot sa beneficiez de drepturile mele legale?