avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate boccca

Activitate boccca

firma la care lucrez nu a mai platit salariile de 3 luni si de o luna tot personalul este in somaj tehnic(OUG 4/2010).deoarece mi-am gasit alt loc de munca, vreau sa stiu cum poate inceta contractul meu de munca ? multumesc.
Discuție jurisdictie
am un dosar pe rol la tribunal. curtea de apel, care a judecat un recurs in care cauza este identica cu cea din dosarul meu, a dat o decizie care imi este favorabila. intrebare: pot invoca, in apararea mea, aceasta decizie ? multumesc.
Discuție recurs
in cazul in care comunicarea unei sentinte a tribunalului s-a facut in 16 iulie prin "afisare" iar recursul a fost depus in 27 iulie (data plecare posta) , se respecta cele 10 zile - perioada de drept de recurs ? multumesc.
am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, investita cu formula executorie deci devenita irevocabila. pot cere debitorului (fostul angajator) prin notificare, achitarea datoriilor. daca nu va plati, in temeiul art 277 codul muncii, pot depune plangere penala si intr-un tarziu va primi pedeapsa de inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. intrebare: dupa executarea acelei pedepse nu va mai avea nici o datorie fata de mine? se va considera ca s-a facut dreptate chiar daca eu voi fi perdantul dpdv financiar? multumesc.

date: dosar privind litigiu de munca avand ca parti reclamantul ( fost angajat ) si paratul ( fostul angajator ), iar in cerere s-au formulat punctele A si B. Cererea este admisa in fond, si prin sentinta, paratul este obligat conform punctelor A si B, cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare. La recurs, angajatorul are sanse de a scapa de punctul A, ramanand in sarcina numai ci punctul B. Cine plateste cheltuielile de judecata pentru recurs ? multumesc.
Răspuns la discuția conflict de munca
sa inteleg ca am deranjat. dar cum sa nu apelez la asemenea mijloace de aparare cand directorul stia despre toate aceste lucruri . chiar mi-a indicat sa accept valori mai mari, pentru ca trebuiau platite niste comisioane. eu am avut incredere in el pentru binele firmei, iar acum dupa ce mi-am depus demisia se trezeste sa ma invinuiasca ca si cum nu ar fi stiut niciodata nimic . cum sa nu invoc ROI, fisa postului, etc pentru a ma apara?
am dreptul ca solicit in instanta sa mi se prezinte inscrisurile originale care cuprind semnatura mea (sau nu) si care sunt in posesia partii adverse ?
Răspuns la discuția conflict de munca
am fost inginer mecanic in santierul respectiv, iar situatiile au fost intocmite de subantreprenorul in cauza.
sunt acuzat de aducerea de prejudicii de catre fostul angajator, prin confirmarea unor situatii de lucrari umflate ale unui subantreprenor. semnatura mea nu a avut niciodata valoarea de " bun de plata", nu am semnat nici o fisa a postului , nu am primit nici o decizie de verificator de devize, nu am atestat de diriginte de santier. semnatura mea poate sa insemne si " luat la cunostinta" . toate hotararile erau luate de director.
se poate ajunge la o hotarare judecatoreasca defavorabila mie ?
aveti vreo explicatie?