avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate pinky_26

Activitate pinky_26

Buna ziua.
As dori sa ma apuc de agricultura dar nu stiu ce sa-mi infiintez? Doresc sa cultiv cereale si sa le vand mai departe. Ma intereseaza ce as putea sa infiintez ca sa-mi fie mai usor cu "hartiile", PFA, II, IF, sau SRL?
Multumesc.
Buna ziua. Am si eu o nelamurire.
Cand ma duc la Mall cu bebelusul in carucior mi-se interzice sa intru in anumite magazine spunsndu-mi-se ca nu am voie pt ca asa este politica magazinului. E normsl asa ceva? Eu trebuie sa car bebelusul in brate tot Mall-ul? Sau mai bine il las acasa singur? Ati mai patit asa ceva? Nu mi-se pare normal.
Buna dimineata.
Am si eu o nelamurire. Imi trebuie de la locul de munca o adeverinta cu veniturile realizate. Eu sunt in concediu prenatal de vreo luna si jumatate. Dl. de la Resurse umane mi-a dat o adeverinta prin care se intelege ca eu inca lucrez si veniturile mele sunt cele pe care le aveam inainte ca si salariat.
Din punctul meu de vedere nu este corect. Cum ar trebui sa sune exact adeverinta care imi trebuie pentru un sprijin financiar din partea bugetului local ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu de odihna si prenatal
Deci numai daca ii dau in judecata pot beneficia de tot concediul de odihna, altfel nu.
Nu stiti daca le fac sesizare la ITM, vor afla ca eu am facut-o?
Buna ziua.
Sunt insarcinata in 25 de saptamani si lucrez din August 2012 la aceasta firma. Pentru anul acesta mai am de luat 20 de zile de concediu de odihna. Din data de 10 Octombrie vreau sa intru in prenatal. Mi s-a comunicat ca nu am dreptul la cele 20 de zile de concediu deoarece voi intra in prenatal si imi mai raman doar 14 zile de concediu de odihna de luat. Este adevarat? Daca banii pentru concediu nu-i voi lua cu 5 zile inainte de a intra in concediu unde pot face plangere si cu ce ma poate afecta? Caci patronii sunt cam neseriosi cu plata salariilor.
Multumesc.
Răspuns la discuția Zile concediu medical
Potrivit OUG 158/2005, concediul de maternitate (126 zile) este format din:

Concediu de sarcina (cunoscut sub numele de concediu prenatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere in exclusivitate pentru sarcina, si nu pentru afectiuni ce pot interveni pe parcursul sarcinii si fara legatura cu sarcina.
Concediu de lauzie (cunoscut sub numele de concediu postnatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile dupa nastere (legea presupune efectuarea unui concediu postnatal obligatoriu de 42 zile).

Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare sau in functie de imprejurari (nasterea la o data diferita de cea prognosticata), insa, pentru protecţia sănătăţii mamei şi a copilului este interzis angajatorilor să permită salariatelor să revină la locul de muncă în mai putin de 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.
Răspuns la discuția renta viagera
Care este legea prin care se spune ca nu se mai primesc acte pentru renta viagera? Si cand se vor primi iar ?
Buna ziua.
Am o societate infiintata in Februarie 2013. Societatea nu a avut nici un fel de activitate, declaratiile au fost depuse la trimestru cu "0". In urmatorul an sigur nu va functiona societatea. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa o suspend?
Multumesc.
Buna ziua. La societatea unde lucrez directorul nu are nici 8 clase si are salariul de 2000 lei. Directorul adjunct este pensionar si nici el nu are studii. Stiu ca in ziua de azi ca sa fii administrator de firma, director....nu ai nevoie de studii.
Buna ziua. Astazi mi s-a comunicat ca voi fi data afara cu preaviz de 20 de zile. Nu stiu motivele pentru ca asa zisul sef nu a vrut sa vorbeasca cu mine deloc. Doar mi-a zis ca de maine sa nu mai vin la munca. Lucrez la o fabrica in afara orasului unde se ajunge numai cu masina. De la firma avem sofer care vine dimineata sa ne ia de acasa. Cum procedez daca maine soferul nu vine sa ma ia? Trebuie sa vin la munca cu un taxi? Si daca ajung aici si nu ma va primi in birou? Mentionez ca seful este turc si nu prea cunoaste legislatia din Romania. Eu nu vreau sa raman fara loc de munca chiar daca el nu ma mai vrea la munca. Sfatuiti-ma ce as putea face. Sa ma duc la ITM sa le fac reclamatie? Dar cand? Dupa ce primesc preavizul prin posta acasa, sau inainte? Va multumesc.