Buna seara!.
Am cumparat un autoturism pe 13-07-2015 de la un intermediar din Romania, care la randul lui la cumparat din Austria pe 12-03-2015 scotandui 2 randuri de numere rosii in Romania, insa eu l-am inmatriculat in Romania platindui timbrul de mediu.
Se poate recupera timbrul de mediu?
Va multumesc!.
Am cumparat din Austria un autoturism fabricat pe 08-08-2003, prima inmatriculare pe 07-11-2003, CO2: 135, cilindree 1461, diesel.
Pe 14-09-2015 am primit raspuns la dosarul pentru taxa de mediu depus pe 10-09-2015 afland ca taxa de mediu este cu 861 lei mai mare decat am crezut eu, luand in considerare la vechimea autovehiculului data primei inmatriculari ci nu anul de fabricatie. Afland aceasta am rugat functionarul de ANAF sa anuleze aceasta decizie sau sa nu o ia in considerare pentru ca vin sa depun un alt dosar pentru calcularea taxei de mediu dupa 07-11-2003 cand autovehiculul va avea 12-13 ani vechime iar taxa de mediu va fi 2754 lei in loc de 3615 lei in prezent; insa functionarul ANAF a zis ca nu se mai poate sa depun un alt dosar pe numele meu ci numai in cazul in care vand masina sa vina noul propietar sa depuna un nou dosar.
Este adevarat cu eu numai pot depune un nou dosar pe numele meu cu toate ca vechimea autovehicului se modifica?
Se poate da statul in judecata ca sa nu platesc timbru de mediu, inainte de a plati timbru de mediu?
Va rog sa-mi da-ti un sfat!
aurelvultur a scris:
Am declarat ca nu am pretentii materiale sau finaciare nestiind ca am fractura la picior cu toate ca schiopatam, aceasta avand sa se afle a doua zi la examenul radiologic.
La spital am declarat accident de circulatie, spitalul informand politia iar eu am mentionat ca am dat declaratie deja la politia din raza accidentului.
Certificatul IML inca nu l-am scos pana astazi, adica dupa 40 de zile, insa aveam intentia sa-l scot in zilele urmatoare.
Am fost anuntat de politie ca dosarul a fost trimes la parchet fiind specificat si in anexa 2 ca dosar de cercetare penala, iar in anexa 2 mai este trecut vatamarea corporala a ambilor soferi(vinovatul avand usoare contuzii la cap din contactul cu parbrizul).
Ce este de facut in acesta situatie?
Am declarat ca nu am pretentii materiale sau finaciare nestiind ca am fractura la picior cu toate ca schiopatam, aceasta avand sa se afle a doua zi la examenul radiologic.
La spital am declarat accident de circulatie, spitalul informand politia iar eu am mentionat ca am dat declaratie deja la politia din raza accidentului.
Certificatul IML inca nu l-am scos pana astazi, adica dupa 40 de zile, insa aveam intentia sa-l scot in zilele urmatoare.
Am fost anuntat de politie ca dosarul a fost trimes la parchet fiind specificat si in anexa 2 ca dosar de cercetare penala, iar in anexa 2 mai este trecut vatamarea corporala a ambilor soferi(vinovatul avand usoare contuzii la cap din contactul cu parbrizul).
Ce este de facut in acesta situatie?
In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura incompleta col metatarsian 4 picior drept) cu 59 de zile de concediu medical pana pe 12-08-2013, din cauza unui conducator auto care nu mi-a acordat prioritate avand si alcolemia de 0,75 alcool pur in sange in urma analizelor.
Politia mi-a luat o declaratie la locul accidentului printre care am fost pus sa declar ca nu am nici-o pretentie materiala sau financiara fara sa stiu ca am o fractura la picior, cu toate ca atunci schiopatam de picior insa la spitalul din raza accidentului nu am fost examinat radiologic, fiind si foarte departe de resedinta de domiciliu. Mai tarziu la resedinta de domiciliu dupa o noapte nu am mai putut sa merg in picior fiind la urgenta spitatului municipal gasind in urma examenului radiologic “fractura incomplete col metatarsian 4 picior drept” si introducandu-mi piciorul in ghips.
Se mai poate cere despagubirii pentru vatamare corporala dat fiind ca am dat declaratie la politie, nestiind ca am piciorul fracturat, ca nu am pretentii materiale sau financiare?
Care este termenul de cerere a despagubirilor si unde trebuie sa cer despagubirii pentru vatamare corporala, asigurari RCA sau soferului vinovat dat fiind ca era si baut?
Se poate recupera despagubirile pentru vatamari corporale prin AVAC( Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie) ?
Cati bani trebuie sa cer despagubire pentru vatamare corporala?
Vreau sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren arabil intravilan si as dori sa stiu care este termenul maxim prevazut de lege pentru valabilitatea acestui act de mai sus inainte de incheierea actului autentic la Biroul Notarial.
Va multumesc!
Multumesc mult pentru informatie.
Contractul de vanzare cumparare a fost incheiat la un notar public in 1998 contra unei sume de banii avand ca scop intretinerea a 2 bunici(in viata) in schimbul unui imobil.
Acum bunicilor nu le mai convine galagia unui copil.
1) Exista posibilitatea sa anuleze contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere din motivul mentionat mai sus?
2) Dupa decesul bunicilor se poate pierde dreptul acestui imobil in judecata cu fiica bunicilor?
Va multumesc frumos!
Buna dimineata!
1) Bunicul meu a fost pus in posesie de regimul comunist cu teren intravilan, luat de la boierimi, pentru constructia unei case.
Pe data de 04-02-1991 am obtinut titlu de proprietate in baza legii nr. 18/1991 a Fondului Funciar in care este trecuta constructia imobilului + vita de vie cultivata in total de 1475 mp, insa nu este trecuta si gradina din spatele casei.
Am cazut la intelegere cu mostenitorul boierimi la plata sumei de 1500 lei, dar din cauza costului mare al actelor de vanzare cumparare am decis sa intocmim o chitanta de mana cu martori si trecerea la Primarie pentru plata impozitului pe trenul intravilan pe numele noului proprietar.
Are valabilitate chitanta de mana si daca da cum trebuie formulata?
2) Poate sa vinda mostenitorul un teren inainte de a avea loc succesiunea?
3) Succesiunea se face la cerere sau la un termen stabilit dupa decesul proprietarului?
Va multumec mult!
Buna ziua!
Sunt in somaj din 11.03.2009, iar acum am gasit un loc de munca in cadrul C.N. Posta Romana.
Ce acte imi trebuie si ce drepturi am in continuare din partea AJOFM Dolj!?.
Mentionez ca locuiesc in Craiova si sediul C.N. Posta Romana este la Bucuresti cu filiala la Craiova.
Va multumesc!