Daca o instanta a admis o contestatie la executare, dar inca nu s-a judecat, fiind stabilit un termen mai lung, executorul, pentru aceeasi cauza si aceleasi parti poate solicita la instante diferite ( in cadrul aceleeasi Curti de Apel- diferite judecatorii ), incuviintari de executare?
Am facut un credit de nevoi personale fara garantii. Am platit constant pana la un moment dat in care, datorita unor probleme legate de veniturile familiei, am ramas fara loc de munca si eu si sotia, nu am mai putut plati. Fara nici o notificare prealabila, fara o citare la judecatorie, contractul de imprumut a fost investit cu formula executorie si acum am primit o notificare la cartea funciara a locuintei.
Este corect?
Ce cale de atac am la dispozitie?
Firma care executa lucrari unui client. La subsolul cladirii amenajeaza o magazie cu materiale si echipamente( propietatea firmei pana la data platii, receptiei lucrarilor) necesare lucrarilor . Magazie incuiata. La un anumit moment ,proprietarul , fara acordul gestionarului magaziei ( firma executanta), fara anuntare , fara ca lucrarile sa fie terminate, fara sa existe vreun litigiu, sparge si schimba lacatele de la usa magaziei. Si refuza accesul gestionarului in magazie.
Ce fel de plangere penala poate fi facuta si care sunt pasii.
Multumesc
Contract de leasing incheiat, prin plata valorii reziduale. Societatea de leasing nu a predat actele masinii si la o luna de la plata valorii reziduale au emis alte facturi motivand niste penalitati din urma cu un an. Acum au solicitat predarea masinii. Dar odata cu plata valorii reziduale ei nu mai sunt proprietari. Ce ma sfatuiti ?
exista in vigoare un contract de leasing ptr. un autoturism. La o anumita data , finantatorul, modifica unilateral contractul in sensul majorarii dobanzii , de la 4100 euro la 8878 euro, per total contract, motivand situatia economico-financiara actuala (criza), dar fara un calcul fundamentat pe care sa-l pot insusi.
In contract este mentionat ca finantatorul poate modifica contractul, in conditiile cresterii valorii euribor la trei luni. Acest parametru a tot scazut, nu a crescut.
Am trimis multe adrese catre firma de leasing, la care nu mi-a raspuns nimeni, in care am solicitat precizari asupra calculului noii rate lunare.
Mai mult au schimbat si desfasuratorul de plati in sensul majorarii dobanzii in detrimentul ratei de capital, fata de cum era initial rata de capital mai mare si descrescatoare , iar dobanda mai mica si crescatoare. Am refuzat sa mai platesc si m-am trezit cu titlu executor. Ce este de facut?
DGFP au blocat contul personal , prin titlu executoriu, pentru regularizare venit pe perioada 2000-2004, fara a fi instiintat, si pnetu o suma initiala chipurile de 2000 de lei solicita acum dupa 11 ani 8500 lei. Parca dreptul de a cere se prescrie in 5 ani in materie fiscala.
Sunt asociat intr-o societate, care de altfel este in faliment prin grija administratorului acesteia. Acesta , premeditat, a adus societatea in aceasta stare. Cu toate ca societatea a produs profit in anii anteriori, iar la repartizarea profitului trebuiau date dividende, acestea nu s-au dat niciodata. Administratorul si-a vandut toate bunurile personale si s-a mutat in alta localitate, nemaiavand nici un bun pe numele sau. Totodata am gasit niste documente prin care se vede ca acesta era in acelasi timp administrator la doua societati, avand la una calitatea de furnizor si la alta de beneficiar.
Chiar daca ma inscriu la masa credala nu am nici o sansa sa recuperez ceva. Intrebarea este titlul subiectului