La noi in asociatie a aparut o situatie cel putin ciudata .. Acum 2 luni am fost anuntati ca sunt penalitati in valoare de ~900 ron la incazirea centrala.
Unul din cenzori a facut o repartizare a datoriilor la persoanele care au intarzieri la plata intretinerii in ultimii 2 ani indiferent daca au centrala sau nu. ( eu sunt unul din ei ), si mi-au revenit aproape 500ron dar ..
1. pana in august 2014 au fost calculate lunar penalitati de intarziere
2. nu sunt conectat la reteaua de incalzire centrala ( am centrala de apartament )
3. nu s-a stiut pana acum o luna de aceste penalizati de la furnizor .
4. fostul administrator nu era atestat si nu s-a vrut inlocuirea lui desi era cerut de primarie
5. eu am efectuat o lucrare la instalatiile comune acum 2 ani si de atunci ma chinui sa recuperez cheltuielile d epe scara, pe principiu daca nu imi ploua mie in cap nu ma intereseaza desi e spatiul comun. ( de aici si intarzierile care le aveam, erau de fapt suma care trebuia sa o recuperez de la bloc ).
6. un vecin care avea in mod constant ~5000ron datorii la intretinere dar a vandut apartamentul a "scapat" de imputarea noilor penalitati ( eu am avut ~1000 ron din care 900ron trebuiau recuperati ).
7. luna trecuta am achitat toate datorille care le aveam, ( mi-am luat gandul sa mai recuperez ceva ) si sunt la zi.
Stiam ( nu mai tin minte sursa ) ca in romania sunt 3 acte de identitate ( CI/BI , certificat nastere si pasaport ). Despre ultimul am un prieten care pana la 25 ani nu a avut ci, ci doar pasaport .
Am pierdut buletinul, pot sa folosesc pasaportul in aceleasi conditii cu CI ? Sunt locuri in care pot sa imi refuze ( legal ) pasaportul ( ex banca ? ) .
Nu reusesc sa gasesc nimic pe internet legat de licentierea programelor care nu se pot cumpara din romania.
Cum pot sa licentiez niste programe de baza ( pentru noi ) gen Total Commander, Ultraedit si altele. Toate de care vorbesc nu se gasesc in romania si nici nu sunt memberi BSA.
Am o intrebare, politia dintrun sat poate sa te opreasca pentru a controla actele ? Am fost oprit intrun sat ( nu era politie rutiera radar etc ) si mi sau cerut actele, si era expirat RCAu, abia cumparasem masina si nu am vazut ca expira in noiembrie 2008, am citit 2009 :) gresela mea doar ca acum am masina fara numele si eu trebuie sa ma intorc cu trenu acasa...
Am patit si eu un ghinion acum 2 zile, am cumparat o masina din pitesti si nu am vazut ca asigurarea RCA este valabila pana in 22.11.2008 ( am citit 2009 ). Am fost oprit de o masina de politie intrun sat ( nu era rutiera era masina de la postul local ) si miau luat certificatul si numerele.
Am inteles de la un cunoscut ca eu nu au voie sa opreasca masinile din trafic decat daca sesizeaza o neregula sau este filtru, nu am reusit sa gasesc nimice exact pe internet despre aceasta problema. Daca este adevarat mai pot face contestatie pentru a recupera amenda ? Eu am apucat deja sa platesc amenda in ideea in care a doua zi dimineata imi recuperez actele dar deja trebuie sa astept pana luni si masina imobilizata ( am dovada fara drept de circulatie ).
Daca reuseam sa rezolv repede nu aveam nimic dar cei de la politie deja fac numai probleme ca sa tot revin, ca nu este nici un certificat. Cei care lau luat spun ca lau depus personal la politia rutiera din municipiu, cei de acolo spun ca nu au primit nici un certificat ... simt ca toate astea duc la un cosmar...
Masina nu are probleme cu franele, doar probleme de motor. Problema este ca politia de aici spune ca nu poate fi dusa decat cu platforma. Pentru sufa sau bara se suspenda permisul.
Daca tragi cu bara mai risti un spoiler spart daca nu si lucruri mai urate :).
Am o intrebare referitor la tractarea unei masini imatriculate cu sufa sau cu bara. Politia locala din Iasi spune ca se supenda permisul pentr tractare in baza unei legi existente dar nu stie nimeni numarul....
In regulament nu am gasit nimic care sa interzica aceasta. ( singurul lucru de care se pot lega ar fi masa maxima autorizata pentru categoria B ).