avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian Robert

Activitate Iulian Robert

Răspuns la discuția Termen contestare proces verbal
procesul verbal necomunicat in termen de o luna nu poate fi ataca pe calea plangerii prealabile (unde se analizeaza legalitatea si temeinicia procesului-verbal si nu prescriptia lui) ci pe calea contestatiei la executare ( daca mai sunt primarii care nu returneaza p/v organului constator).
ei pot deschide procedura de executare silita, dar trebuie sa se limiteze la bunurile societatii, care daca este radiata de la onrc, inseamna ca o fost numit un lichidator si societatea nu mai are bunuri si deci nimic de recuperat.
firma " nu mai e" din momentul incheirii judecatorului delegat de pe langa org din localitatea unde isi are domiciliul fiscal societatea. uitativa pe pagina de dizolvari a ONRC si vedeti daca este intradevar radiata si trimiteti o copie dupa acesta incheiere acestei institutii.
Răspuns la discuția CONTRAVENTIE PARCARE
Maine expira cele 48 de ore, daca nu platesc amenda ce se intampla avand in vedere ca e un act de constatare nu un proces verbal.
Art. 15. - (1) Contraventia se constata printr-un proces-verbal incheiat de persoanele anume prevazute in actul normativ care stabileste si sanctioneaza contraventia, denumite in mod generic agenti constatatori.
Daca e doar o nota de constatare nici nu puteti plati . nu exista nici o predevere legala prin care sa fiti obligata sau sa puteti sa platiti in baza unui simplu act de constatare. in schimb in baza acestei note de constatare se intocmeste procesul-verbal care tebuie sa corespunda prevederilor legale si pe care il puteti contesta in 15 zile.
"Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei."
Interesati-va sau nu fie chiar vorba de procesul-verbal de contraventie, pt ca de obicei in notele de constatare nu se prevede sanctiunea si nici nu se prevede vre un termen de 48 de ore, ci descrierea in fapt a contraventiei.
achiestez si eu la opinia dnei av. Ileana Schwarz sa platiti in 48 de ore si contestati dupa.

eu lucrez in tabara adversa. nu prea am inteles exact care este problema litigioasa, adica care era situatia bunului inainte de aportulul in natura, de ce a fost trecut in domeniul statului, si de ce daca statul a considerat terenul si centrala de interes public (sau care o fi fost motivul de expropiere) si de ce cons loc a decis ca nu este.
puteti ataca hot cons loc potrivit proceduriilor din legea 215/2001, Legea administraţiei publice locale.
Răspuns la discuția CONTRAVENTIE PARCARE
NU.
Potrivit art. 21 alin .1 "In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea."
Deci sanctiunea aplicata de agentul constator se poate anula sau reduce numai de catre instanta competenta a judeca plangerea contraventionala.
Răspuns la discuția CONTRAVENTIE PARCARE
in primul rand cred ca nu aveti o plangere contraventionala pe rolul instentei de judecata, intrucat potrivit art. 32 din og 2/2001 privind regimul juridic al contraventiei, cererea dvs trebuie depusa la instanta unde s-a savarsit contraventia, in speta judecatoria cluj, nicidecum la primaria cluj. daca o sa cititi cu atentie o sa vedeti ca alin 1 care prevedea depundenea la prim cluj a fost declarat neconstitutional, pentru ca incalca liberul acces la justitie.
astfel spus daca, acum va ve -ti indrepta catre judecatoria cluj, instanta compententa, acesta va va respinge cererea ca tardiva, si nu va intra pe fond cauzei, pentru ca aveati un termen de 15 zile in care puteati contesta p/v de contraventie.
deci sunteti bun de plata
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Art. 66. [felurile concedierii pentru motive obiective]
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă
Art. 67. [drepturile salariaţilor concediaţi pentru motive obiective]
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Subiect: RE: URGENT ROG RASPUNS DIN PARTEA CUIVA AUTORIZAT
Buna ziua! Am incheiat un contract de leasing cu Unicredit Leasing pentru un X5. Am achitat avansul minim de 15%,dar nu am platit nici o rata. Evident,dupa 3 luni,firma de leasing mi-a reziliat contractul. Acum, intrebarea mea este:daca predau masina,firma ma va executa sa platesc si cele 3 rate restante? Daca da,in ce modalitate o va face? Exista posibilitatea reincheierii unui nou contract avand ca obiect tot aceasta masina?

in cazul dvs nu cred ca vorba de executare silita, intrucat contractul e legea partilor si sunt sigur ca in continul lui se gasesc si raspunsurile la intrebarile dvs. Cititi cu atentie intai contractul si reveniti.
eos ksi este executorul bancar care a primit creanta urmand ca in baza unor comisioane - sau stiu eu cum merge treaba la ei - sa incerce executarea silita.
deci in acest caz termenul de prescriptie de 3 ani incepe sa curga din ziua urmatoare a datei in care sa facut dosarului de executare din 2008 si se implineste in 2011, asa ca asteptati va sa va mai notifice.
debitele se prescriu intradevar in termen de 3 ani cu conditia ca in acest timp sa nu existe o cauza de suspendare sau intrupere a prescriptiei - de ex. executarea este o cauza de intreupere a termenului de presciptie.
nu se poate face inchisoare pt debite neachitate, banca ar trebui sa va declare insolvabili, daca nu aveti bunuri si nici nu aveti venituri provenite din salarii sau alte surse, caz in care se poate pune poprire pe orice fel de venituri.
eu zic ca ar trebui sa incercati sa intelegeti cu banca pt ca desi termenul general de prescriptie e de 3 ani acesta se poate prelungi ca urmare a repunerii in termen si inceperea curgeri unui al termen de 3 ani.
de ex. somatia este un act de executare ca are ca efect intreruperea termenului de prescritie, iar un nou termen de prescriptie incepe sa curga de la data actului de executare.