avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate ramy84

Activitate ramy84

Am apelat la un mediator, am participat la sedinta de informare si am imputernicit mediatorul sa cheme si sa informeze si cealalta parte cu privire la beneficiile medierii. In acelasi timp, am trimis celeilalte parti (debitorului) o notificare de punere in intarziere prin executor, pentru a salva timp in cazul in care se va ajunge la instanta. Cele doua proceduri (notificarea de punere in intarziere trimisa prin executor si informarea privind beneficiile medierii) se excludeau cumva reciproc?
Va multumesc.
Răspuns la discuția nulitate cim
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-au fost folositoare.
Răspuns la discuția nulitate cim
Ma refeream la incetarea CIM , nu inainte insa de a solicita angajatului certificatul medical despre care vorbeam, emis de medicul de familie, astfel incat acesta sa dateze inaintea incheierii noului CIM...contractul nu ramane in aer, intrucat se poate incheia din ziua imediat urmatoare incetarii celui vechi. Bineinteles implica intocmirea si a unor noi fise de aptitudini. Cat despre certificatul emis de medicul de medicina muncii (care se poate obtine ulterior angajarii), ITM considera ca acesta este distinct fata de certificatul emis de medicul de familie. De exemplu, intr-una dintre ocaziile in care a fost supusa unui control societatea a fost amendata pentru lipsa certificatului emis de medicul de familie desi fisa emisa de medicul de medicina muncii exista la dosar (asta se intampla inainte de modificarea Codului Muncii, cand adeverinta de la medicul de familie se putea totusi obtine si ulterior).
Răspuns la discuția nulitate cim
Va multumesc si apreciez timpul acordat.
Cred ca intr-adevar cea mai buna solutie este incetarea CIM si semnarea altuia. Stiu ca certificatul de la medicul de familie "apt pentru angajare" nu este suficient, insa din experienta cu ITM la acest document se refera art. 27. Intr-adevar exista incheiat un contract de prestari servicii intre societate si un cabinet de medicina muncii potrivit art. 182 si urmatoarele din Codul Muncii. Aceste fise de eliberate de medicul de medicina muncii pot fi emise si dupa angajare si se reinnoiesc anual.
Răspuns la discuția nulitate cim
Va multumesc pentru raspuns.
Cunosc dispozitiile art. 57 al. 3 din Codul Muncii, cu toate acestea consider ca indeplinirea ulterioara a conditiei prezentarii unei adeverinte nu poate avea loc in aceasta situatie, intrucat aceasta trebuie sa fi fost eliberata obligatoriu inainte de data inceperii activitatii. Niciun medic de familie nu isi asuma riscul de a elibera o adeverinta cu data anterioara. De aceea consider ca art 27(1) care prevede aceasta conditie reprezinta o exceptie de la posibilitatea acoperirii nulitatii. Din cate stiu, in momentul modificarii Legii 53/2003 au fost abrogate dispozitiile care permiteau prezentarea certificatului medical ulterior incheierii CIM, astfel incat acesta ramane nul, chiar si in cazul prezentarii ulterioare a actului medical.
Discuție nulitate cim
Buna ziua,
As dori sa aflu pareri privitoare la urmatoarea situatie:

O societate comerciala a incheiat un contract individual de munca fara ca in prealabil sa solicite angajatului adeverinta medicala de la medicul de familie care sa ateste faptul ca acesta este apt pentru activitatea pe care o va desfasura. In conformitate cu prevederile Legii 53/2003 modificata, un astfel de CIM nu este valabil, nulitatea acestuia neputand fi acoperita prin solicitarea ulterioara a adeverintei medicale.
Solutia pe care o vad este aceea de a desface contractul de munca in conformitate cu art. 56 lit.e si de a incheia alt CIM. Ce parere aveti?
Va multumesc.
Buna ziua, m-am tot documentat, insa nu am gasit inca o lege care sa confere drepturi urmasilor persoanelor omorate dupa 1945. In speta este vorba despre strabunica mea care mergand pe strada a fost impuscata mortal de cei de la securitate, iar bunica mea care inca este in viata vrea sa obtina despagubiri de la stat, dat fiind faptul ca la acea vreme avea doar 6 ani si a ramas orfana de unul dintre parinti. Din cate am citit, cred ca legea 221/2009 nu este aplicabila, atata timp cat aceasta se refera la condamnatii politic. De asemenea, despre legea 118/1990 cei de la Casa de Pensii mi-au spus ca se aplica doar sotului supravietuitor.
As dori sa ma ajutati daca puteti cu o baza legala pentru a formula actiune in justitie in vederea obtinerii de daune morale.
Va multumesc.
Cunosc prevederile art. 141 C. Muncii...totusi am o nelamurire cu privire la situatia in care un angajat nu doreste sa efectueze zilele de concediu de odihna care i se cuvin pentru anul curent. Angajatul a facut cerere in care solicita ca zilele ce i se cuvin legal pe acest an, sa le afectueze anul viitor...In aceasta situatie angajatorul poate fi sanctionat pentru incalcarea prevederilor art. 141?
Răspuns la discuția justificare marfa
Multumesc pentru raspuns.
Da, asta era intentia, de a le comercializa...insa chiar daca sa spunem exista un obiect de activitate cum pot fi inregistrate acele marfuri ulterior in contabilitatea societatii? La vama se percep si niste taxe banuiesc...?
Răspuns la discuția infiintare farmacie
Va multumesc mult pentru promptitudine.