Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare (neinregistrat la notar) pt teren arabil de 1500 mp, prin care vanzatorul (eu) primeste avansul de bani, urmand ca restul de pret sa fie achitat la incheierea contractului de vanzare cumparare la notariat. Vanzatorul isi da acceptul ca terenul sa fie folosit de cumparator de la data antecontractului.
In prezent, cumparatorul spune ca nu are bani sa plateasca restul de suma datorata.
Intrebare: ce cai legale sunt pentru a-l determina sa plateasca restul de bani si sa se incheie actul de vanzare cumparare.
Multumesc.
inca o intrebare: in recurs pot cere suspendarea retinerii permisului? daca da, mai este necesar sa il depun la politie in 15 zile de la data comunicarii hotararii pe care o atac? multumesc..
Buna ziua. Unde depun recurs la o hotarare de respingere a unei plangeri impotrica unui proces verbal de contraventie? La judecatoria de sector (unde s-a judecat) sau la curtea de apel? Multumesc.
Inca o intrebare ... Procesul verbal incheiat de agentul de politie are prezumtie de legalitate si veridicitate in instanta?
Adica daca eu nu am martor pt ca eram singur in masina, iar martorul politiei doar semneaza procesul verbal (declara ca nu a vazut evenimentul) instanta considera ca intotdeauna politia are dreptate?
Daca am inteles bine, recursul nu suspenda executarea? Adica contraventia trebuie executata dupa comunicarea hotararii, indiferent daca depun sau nu recurs?
As putea vedea un exemplu de hotarare judecatoreasca intr-un dosar care are ca obiect plangere contraventionala pentru contraventie neacordare de prioritate pentru pietoni pe marcajul "trecere pietoni"?
Multumesc.