avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate Medeea Iliescu

Activitate Medeea Iliescu

Exista, in acest sens, dosarul nr. 1873/2/2012 la Curtea de apel Bucuresti si are termen de judecata 06.09.2012.
Daca sunteti platita din fonduri publice vi se aplica prevederile art. art. 7, alin. (1) din legea 283/14.12.2011, actualizata, potrivit carora "in anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator"
Potrivit art. 8, alin. 1) din Legea 14/2003 partidelor politice, actualizata, "un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice".Art. 8, alin. 2 al aceluiasi act normativ prevede ca "inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior"
Răspuns la discuția alegerea viceprimarului
Consiliul local alege din randul membrilor sai pe viceprimar, respectiv pe viceprimari. Alegerea se face prin vot secret.Este declarat viceprimar candidatul care a obtinut votul majoritatii consilierilor in functie.In situatia in care nu s-a intrunit majoritatea , se organizeaza un al doilea tur de scrutin, in aceeasi sedinta, la care vor participa candidatii situati pe primele doua locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.In caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidatii care se afla in aceasta situatie. Va fi declarat ales candidatul care a obtinut cele mai multe voturi.(art. 11, alin. 1), 5) si 7) si art. 12 din O.G. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor local, actualizata)
Potrivit art. 9, alin.2), lit h^1 din Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali, actualizata, "calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului" in cazul "pierderii calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales".
Legalitatea unui act administrativ unilateral cu caracter individual, indiferent de data emiterii acestuia, poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate.In acest caz, instanta, constatand ca de actul administrativ depinde solutionarea litigiului pe fond, sesizeaza, prin incheiere motivata, instanta de contencios administrativ competenta si suspenda cauza; incheierea de sesizare a instantei de contencios administrativ nu este supusa niciunei cai de atac, iar incheierea prin care se respinge cererea de sesizare poate fi atacata odata cu fondul. Suspendarea cauzei nu se dispune in ipoteza in care instanta in fata careia s-a ridicat exceptia de nelegalitate este instanta de contencios administrativ competenta sa o solutioneze si nici atunci cand exceptia de nelegalitate a fost invocata in cauze penale
Răspuns la discuția Legea pensiilor - cadre medicale
Potrivit art. 22, alin.(4) din O.G. 144/2008 actualizata "asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali se pensioneaza la varsta de 65 de ani, indiferent de sex.
Conform art. 22, alin. (5) al aceluiasi act normativ "la cerere, asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali se pot pensiona anticipat, la varstele prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, daca indeplinesc conditiile de stagiu de cotizare prevazute de lege pentru pensia anticipata sau pentru pensia anticipata partiala."
Mama mea a depus dosar de pensionare la care a atasat si adeverinte de la locurile de munca cu sporurile si veniturile realizate . In adeverinta sunt luni in care nu scrie venitul realizat si sporurile deoarece nu s-au gasit in arhiva statele de plata. Totusi, pentru lunile pentru care nu s-au gasit in arhiva statele de plata, se regaseste in carnetul de munca salariul tarifar lunar. Problema este ca la stabilirea cuantumului pensiei aceste luni nu au fost luate in calcul. Intrebarea mea este daca exista lege care sa reglementeze procedura in aceste situatii. Adica nu ar fi trebuit sa ia in calcul si acele luni.Mama nu are nicio vina ca nu s-au gasit acele state de plata.Va multumesc!
Am obtinut o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila de evacuare a chiriasului din locuinta pe care i-am inchiriat-o. Hotararea a fost investita cu titlu executoriu. Intrebarea mea este daca pentru evacuare este nevoie sa apelez la un executor judecatoresc sau pot sa ma adresez politiei si insotita de catre politisti sa-l evacuez din locuinta mea proprietate personal?
O persoana care a fost incadrata, in luna august, in gradul de handicap "accentuat" contesta certificatul de incadrare in grad de handicap la Comisia Superioara de Incadrare in Grad de Handicap Bucuresti. Intre timp persoana a decedat. Comisia emite,in luna decembrie, dupa decesul persoanei cu handicap, un certificat de incadrare in gradul de handicap "grav-cu asistent personal" cu specificatia ca certificatul de incadrare in grad de handicap este valabil incepand cu luna august. Acum fiul persoanei cu handicap solicita indemnizatia pentru asistent personal, prevazuta de art. 42 din Legea 448/2006, din luna august si pana la decesul tatalui. Conform legii, indemnizatia se acorda in baza acordului emis de DGASPC, incepand cu luna urmatoare depunerii cererii. Avand in vedere ca nu s-a depus nicio cerere fiul poate primi retroactiv aceasta indemnizatie? In ce situatie poate beneficia fiul de un drept al tatalui sau, drept ce a fost recunoscut dupa decesul tatalui?Tatal daca a decedat mai poate beneficia cineva din familie de acest drept?
Va multumesc!