In conditiile in care noile actiuni emise de S.A. sunt compensate cu creantele (certe si exigibile) ale actionarilor fata de societate, este posibil ca primele de emisiune sa fie achitate prin aceeasi metoda?
1. sesizeaza Inspectia Munci, Ministerul Muncii, etc!!!
2. daca nu ai avut contract de munca , atunci este impropriu formulat ca ti-ai dat demisia! prin demisie inceteaza contractul de munca; premisa este deci ca exista un contrct de munca.
3. incearca sa faci rost de probe (pregateste-te de proces!): copia de cim despre care vorbesti, martori, orice documente la care mai ai inca acces! este foarte important sa faci rost de o dovada ca ai predat cartea de munca!
daca nu sunt probleme de genul: refuza sa primeasca cererea, nu-i dau numar de inregistare, etc, e ok; poti sa depui cererea direct la registratura unitatii. Sa retii nr. de inregistrare sau sa intocmesti cererea in dublu exemplar si sa soliciti ca pe al doilea exemplar, care va ramane la tine, sa fie pusa stampila unitatii cu nr. si data inregistrarii.
Termenul de preaviz in cazul demisiei curge de la data depunerii acesteia la angajator. ca sa nu ai surprize, e bine sa trimiti cererea de demisie prin scrisoare recomandata cu conf. de primire, ca sa ai o dovada in primul rand ca ai inaintat cererea si in al doilea rand ca s-a implinit termenul de preaviz si astfel ti-a incetat cim cf. art.79 Codul Muncii.
in cerere scrie ceva de genul " va notific demisia mea din functie incepand cu data de , ( exemplu ) 01.03.2005. data depunerii : 14.02.2005". Atentie la calculul termenelor pe zile!
Demisia nu poate fi "respinsa" .
din punctul MEU de vedere "orice operatiune in contul societatii ptr realizarea obiectului de avtivitate" inseamna act de administrare, iar unicul asociat va avea aceeasi raspundere ca administratorul
In actul constitutiv, sau intr-un act aditional la actul constitutiv, tb specificat daca administratorii formeaza un consiliu de administratie ( si iau decizii impreuna in acest caz) sau daca iau decizii separat ( fiecare are dreptul de a reprezenta societatea ).
Amandoua variantele sunt posibile si legale. Depinde de asociati/ actionari.
1. vezi art. 62, 63 ( mai ales alin.2), 64 si 73 din Codul Muncii.
2. ref. la fisa postului: deoarece in fisa postului sunt practic descrise "atributiile postului" (vezi art. 17 alin.1, lit.d), daca vrem sa ne tinem strict de litera legii, pentru modificarea fisei postului "se impune incheierea unui act aditional la contractul individual de munca, intr-un termen de 15 zile de la data incunostiintarii in scris a salariatului" ( cu privire la clauzele pe care intentioneaza sa le modifice) . art. 17 Codul Muncii.