avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate macinic

Activitate macinic

Răspuns la discuția a doua condica in invatamant
Din cate stiu, mai sunt judete in care s-a introdus a doua condica...Cocluzia este ca este un abuz, nu-i asa?
Buna seara,
ISJ doreste completarea celei de a doua condici, in care cadrele didactice sa justifice pana la 8 ore pe zi( cele care sunt in afara numarului de ore din catedra). Am intrebat care este temeiul legal, dar nu mi s-a raspuns...Exista o lege in temeiul careia sa mi se taie din salariu, in cazul in care refuz sa semnez?
Multumesc!
La nivelul scolii exista o asociatie a parintilor care avea sub umbrela sa after school-ul scolii. In momentrul in care after-school-ul privat din scoala a trebuit sa intre in legalitate, si-a constituit imediat propria asociatie a parintilor, refuzand sa treaca sub controlul celeilate asociatii de parinti... Mentionez ca acest after school este desfasurat de un cadru didactic. Este corecta , legala existenta si functionarea a doua asociatii care au, in fond, aceleasi scopuri?
Buna ziua,
Detin, in urma unei mosteniri, un teren intravilan, in mediul rural, de 3600 de metri. Terenul nu are gard, iar doi vecini si-au mutat gardul pe proprietatea mea, astfel incat suprafata detinuta s-a diminuat cu aprox. 400 m! Mentionez ca terenul este intabulat, iar in acte suprafata exista! Ce pot face pentru a-i determina pe acestia sa-si mute gardul? Ce pasi ar trebui facuti?
Discuție uzucapiune?
Buna ziua,
Am mostenit de la parinti casa si teren de 1000 m.p., neintabulate. La masuratoare s-a constatat ca in realitate sunt aproape 1400 m.p. Am inteles ca trebuie formulata actiune civila impotrica comunei respective, reprezentata de primar, prin care sa se constate dobandirea dreptului de proprietate asupra intregii sufrafete. Ce acte trebuie atasate la dosarul respectiv?
Va multumesc!

Răspuns la discuția succesiune
Daca defunctul a domiciliat intr-un sat si a fost arondat unui anumit notar, din alt sat, sa inteleg ca succesiunea nu poate fi dezabatuta decat acolo ? Nu poate avea loc in orasul resedinta de judet ?
Răspuns la discuția succesiune
Daniel Coman a scris:

succesiunea se dezbate la instanta sau notariatul in raza caruia a avut ultimul
domiciliu defunctul

Discuție succesiune
Buna ziua,
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate si in alta parte.
Multumesc!
Este vb despre o firma care ofera : * consultanţă strategică de PR * organizare de evenimente * servicii de media relations * marketing web management; DACA SEMNEZ UN ASTFEL DE CONTRACT, POT EU PLECA DELA EI INAINTEA TEREMENULUI DE 2 ani?
Este vb despre o firma care ofera : * consultanţă strategică de PR * organizare de evenimente * servicii de media relations * marketing web management; DACA SEMNEZ UN ASTFEL DE CONTRACT POT EU PLECA DELA EI INAINTEA TEREMENULUI DE 2 ani?