tudorvaleriu a scris:
1. Nu va impiedica nici o lege sa va angajati chiar daca sunteti gravida dar nici nu puteti obliga un angajator sa incheie un contract individual de munca cu dvs.
2. Codul muncii spune:
Art.27
...
(4) Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisa.
...
3. - Daca suntei deja gravida si in luna august nu ati avut nici o zi venit din salarii atunci nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Pentru aceasta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
4. - Daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj inca din luna august ati fi putut beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Puteti sa va inregistrati si acum la Agentia de Somaj, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj dar nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Am inteles ce mi-ati scris dar este o situatie mai ciudata,ca sa va explic mai exact, in data de 31.01.2012 mi-am dat demisia la primul loc de munca,acolo lucram din 2009,apoi in 17.02.2012 m-am angajat unde am lucrat pana in data de 03.07.2012 unde am primit decizia de concediere cu cele 20 zile de preaviz,eu atunci am si concediul medical,si automat se prelungeste decizia cu zilele de concediu,in termenul legal de 30 de zile de la comunicare am depus la tribunalul bucuresti o contestatie deciziei de concediere pt ca nu a fost o concediere normala iar termenul de judecata mi sa dact in 23.07.2013.
Acum sa imi spuneti in situata aceasta cum se procedeaza?