avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate DRAGANLARISA

Activitate DRAGANLARISA

BUNA SEARA!

AM TRIMIS LA MONITORUL OFICIAL UN PLIC CU O ADRESA PRIN CARE DECLAR PIERDUT SI NUL UN CHITANTIER. VA ROG SA MA AJUTATI SI SA-MI SPUNETI IN CAT TIMP DE LA DATA TRIMITERII PLICULUI APARE ACEASTA DECLARARE IN MO, IN CE PARTE A MO APARE SI UNDE SI CUM POT SA GASESC ARTICOLUL IN CARE APARE DECLARATIA MEA.

VA MULTUMESC ANTICIPAT!
SEARA BUNA!
Răspuns la discuția OUG nr. 34/2009
domnule "fat frumos", va multumesc tare mult pentru raspunsurile concrete care m-au luminat si pe mine in sfarsit!!!
mai am o intrebare:
incadrarea in acele limite stipulate in oug se face in fiecare an?(adica in 2010 vom fi incadrati in functie de cifra de afaceri a lui 2009?)
Răspuns la discuția OUG nr. 34/2009
buna ziua!
desi eu am deschis discutia pentru acest subiect si am formulat cum am stiut eu mai bine 3 intrebari la obiect, observ ca nimeni nu a raspuns punctual la acest intrebari....am cautat si eu oug 34 cand a aparut in mo si am citit cu atentie insa nu reusesc sa inteleg mare lucru, asa ca va rog sa reciti intrebarile mele initiale si daca poate cineva sa-mi raspunda punctual ar fi minunat..pentru ca deja intru in depresie..tara lui papura voda..dati in noi ca inchidem toti si bagam somaj...va multumesc anticipat!
Discuție OUG nr. 34/2009
buna ziua!

sunt administratorul unei societati de intermediere, platesc impozit pe venitul microintreprinderilor trimestrial. va rog sa ma lamuriti ce e cu OUG nr. 34/2009 ca nu mai inteleg nimic...

1. impozitul forfetar e un impozit pe venit sau pe profit?ca ei zic ca e pe profit dar il calculeaza ca suma absoluta functie de venituri...

2. acest impozit forfetar se achita in 2009 pentru veniturile obtinute in 2008(desi pentru 2008 am achitat acel 3%=impozit pe venitul microintreprinderilor ) sau din 2010 pentru veniturile din 2009?

3. voi fi nevoit sa achit si impozitul de 3%(pe venitul microintreprinderilor) si acest impozit forfetar?
Răspuns la discuția taxa de liniste pt jud constanta
Va multumesc pt promptitudine!declaratia e depusa, nu am depasit termenul..ma ingrozeste suma pe care trebuie sa o achit, mai ales ca nu gasesc nenorocita aia de hotarare locala sa vad si eu negru pe alb ca intermediarii in asigurari platesc 550ron/an pentru nimic..nu de alta dar pe 16 decembrie mi-au spart sediul si nu era nici un picior de paza de la primarie sa ii prinda pe hoti..asta e..va multumesc din nou!
buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la inchiderea unei societati de intermediere, agent de asigurare, cod caen 6720(cod vechi)-activitati auxiliare ale caselor de asigurari si de pensii.societatea are un asociat unic si nu mai avem activitate si nici angajati din luna noiembrie 2006(soietatea a fost infiintata in 2005). am depus toate declaratiile pana acum dar e costisitor sa tii o firma care nu ti produce. va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a nu mai depune declaratii si firma sa se radieze automat de la onrc dupa o perioada de x ani sau trebuie sa apelez la un lichidator si sa cheltuiesc mai mult decat am cheltuit la infiintare pentru a scapa de firma asta...nu am datorii, nu am probleme, am declaratiile depuse la timp(sau cel putin asa cred ..contabila le-a depus..)
va multumesc tare mult pentru ajutor!
buna ziua!
sunt foarte revoltata dar trebuie sa ma edific cu aceasta hotarare locala pt ca daca e lege nu -i tocmeala...si va trebui platita...ma rog...
va rog sa ma ajutati sa gasesc hotararea locala data de primaria sau cj constanta pentru 2009 in ceea ce priveste taxa de liniste. ma intereseaza in mod special cuantumul taxei pentru intermediarii in asigurari...va multumesc!
Răspuns la discuția OPIS CONTRACTE
va multumesc pentru promptitudine!
Discuție OPIS CONTRACTE
BUNA ZIUA!

SUNT ADMINISTRATORUL UNEI FIRME MICI DE INTERMEDIERE SI RECENT AM AUZIT DE LA CINEVA CA EXISTA O LEGE CARE MA OBLIGA SA AM UN DOSAR SEPARAT CARE SA CONTINA CONTRACTELE PE CARE FIRMA MEA LE ARE INCHEIATE SI UN OPIS AL ACESTOR CONTRACTE...

1. ESTE ADEVARAT CA SUNT OBLIGATA PRIN LEGE SA AM ACEST DOSAR SEPARAT CU OPIS?
2. CE FEL DE CONTRACTE AR TRBUI SA CONTINA?(PENTRU CA AM CONTRACTE DE FURNIZARE SERVICII- ELECTRICA, VODAFONE, ETC IN CARE EU SUNT CEL CARUIA I SE FURNIZEAZA SERVICIILE SI CONTRACTE DE PRESTARI SERVICII , IN CARE EU PRESTEZ PENTRU ALTE FIRME..CAT SI CONTRACTE DE INCHIRIERE, COMODAT,ETC...)
3.CUM SE FACE ACEST OPIS?(DUPA TIP CONTRACT, DUPA NUMELE PARTENERULUI MEU DIN CONTRACT, ALFABETIC..ETC)

VA MULTUMESC!
va multumesc foarte mult pentru promptitudine si precizia raspunsurilor!

in legatura cu concediul de sarcina si lauzie(concediu de maternitate) am inteles ca este de min 42 de zile si max 126 zile. ati precizat faptul ca aceste concedii beneficiaza de plata unei indemnizatii de maternitate si as vrea sa stiu care este cuantumul acestei indemnizatii.

de asemenea, am inteles ca plata indemnizatiei cic poate fi facuta atat prin cont bancar cat si prin mandat postal. as vrea sa intreb daca si acea indemnizatie de 200ron/luna pentru copil se poate plati prin cont bancar.

va multumesc!