avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate anda2happy

Activitate anda2happy

Răspuns la discuția SUCCESIUNE
depinde foarte mult de situatia de fapt pe care tu ai descris-o foarte succint. dar din ce ai scris tu rezulta ca mama ta s-a purtat ca un adevarat proprietar(platind taxele si impozitele, renovand casa) iar dupa 30 de ani se poate invoca uzucapiunea fara nici un titlu doar in baza unei posesii neviciate.sper sa te ajute cu ceva raspunsul meu.bafta!
cum se evalueaza dezmembramintele dreptului de proprietate in cazul calcularii activului sau pasivului succesoral??? multumesc!
de ce esti rau/rea, dianab2000, daca ai cartile langa tine nu e obligatoriu sa le faci, asa cum si daca anul acesta la inm vom avea legislatia la noi, nu inseamna ca vom lua toti 10, nu??!!
Răspuns la discuția inm
si mie mi se pare testul de logica cam prea stufos dar sper sa nu se dea chiar asa.poate nu e prea greu, recunosc ca nu m-am uitat pe el, dar am vazut ca intr-adevar este foarte maaaaare si cu siguranta nu va fi timp suficient!!!
Răspuns la discuția certificatul de cazier fiscal
Cazierul fiscal este reglementat de Ordonanta Guvernamentala nr. 75/2001 actualizata si republicata in Monitorul Oficial nr.664 din 23/07/2004 modificata prin OG. nr. 10/2005; de H.G. nr. 31/2003 si de Ordinul nr. 40/2003.

Acte necesare:
-copie de pe CI/BI;
-chitanta care sa ateste plata taxei pentru cazier fiscal, care poate sa fie de 50.000lei in regim normal (10 zile) iar pentru regim de urgenta 200.000lei (5 zile);
-cerere tip;
-imputernicire avocatiala sau procura la notar in situatia in care sunteti reprezentat de alte persoane.
Toate aceste acte se depun la ghiseul pentru eliberarea cazierului fiscal din cadrul Primariei iar plata taxei se face la Trezoreria judeteana sau de sector
art. 9 (1) Certificatul de cazier fiscal este valabil 15 zile de la data emiterii si numai în scopul în care a fost eliberat.
art. 2 În cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au săvârsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiară.

la adresa [ link extern ]
vezi cum arata o cerere tip
Răspuns la discuția inm
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa al Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii cu privire la modificările aduse Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, aprobate în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25 mai 2005. Astfel, potrivit art. 6 din acest Regulament, în cadrul concursului de admitere din toamna anului 2005:

& (1) „Examinarea candidaţilor se face în două etape.

& (2) Prima etapă constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea unei probe eliminatorii, tip grilă, la următoarele materii: a) drept civil; b) drept procesual civil; c) drept penal; d) drept procesual penal.

& (3) A doua etapă constă în susţinerea a trei probe:

o o probă scrisă constând în rezolvarea unor speţe de drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;

o un test de verificare a raţionamentului logic constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, a abilităţilor analitice şi cognitive, prin rezolvarea unei grile cu 100 de întrebări;

o un interviu constând în chestionarea orală a candidaţilor în scopul identificării aptitudinilor, motivaţiilor şi elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.”



BIROUL DE INFORMARE PUBLICÃ ªI RELAŢII CU PRESA
Răspuns la discuția inm
programa pt inm am gasit-o dar unde scrie ca se da si testul logic? zi-mi te rog si mie! thx
Discuție test logica
am citit saptamana trecuta in Adevarul ca se va introduce la admiterea in magistratura un test de logica eliminator.dar nu erau mai multe detalii. cunoaste cineva mai multe amanunte?
Răspuns la discuția Bibliografie pentru INM
e destul de impropriu sa ceri bibliografia pt imn din moment ce aceasta nu exista in sensul ca se da doar tematica, si fiecare invata de unde cosidera de cuviinta ...si cu cat mai mult cu atat mai bine. da, in general se cer cartile din bucuresti dar asta nu e o regula si nu inseamna ca daca scrii tot din ele iei 10...dar de obicei 8 iei...asa ca spor la invatat
Răspuns la discuția admiterea in magistratura
s-ar putea sa le gasesti pe adresa inm-lex.ro.dar nu stiu dc sunt si cele de anul trecut.