avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate sweet_rally4u

Activitate sweet_rally4u

Multumesc frumos pt raspuns!
Vecinul meu mi-a zis ca pe acea suprafata de teren unde am construit o magazie cu o fereastra in partea din spate ( are lungime de 7 m), trebuia sa las eu distanta cu cel putin 1,90 m de la hotar, deoarce eu am construit prima.Va rog, spuneti-mi ce pot face? Multumesc!
Buna ziua!
Am rugamintea, daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie: am 2 suprafete de teren una langa cealalta,pe una dintre ele am imprejmuit-o cu gard, iar pe cealalta am construit o magazie cu o fereastra in partea din spate. Vecinul meu, a ridicat un zid si nu a respectat ( cred eu) limitele de vecinatate,deoarece a lasat 20 cm distanta.
Va rog frumos, sa-mi spuneti care este distanta legala intre 2 garduri si intre 2 cladiri ( cu fereastra) si daca are vreo importanta ca eu am construit prima? Exista vreo lege in acest sens?Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat!
O zi buna-n continuare!
Buna seara!Mama mea,nascuta pe data 24.06.1964,are 9 ani vechime la CPADM...poate beneficia de vreun venit..tinand cont ca tatal meu a decedat acum 3 luni,avea pensie de invaliditate,gradul II si pensie la limita de varsta.Mentionez ca a primit decizia pt pensia de urmas,dar voiam sa stiu daca s-a emis vreo lege speciala pt a primi si ea un alt venit...Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția referitor sentinta civila
Intr-adevar,dvs. aveti dreptate...dar,daca de 4 ani,nu ne ajuta nimeni,am apelat la dvs.
Situatia e urmatoarea..Terenul a fost de 1000 mp. Parintii mi-au instrainat 580 mp,dar fara nici un act de vanzare-cumparare. Dupa masuratori,s-a emis un titlu de proprietate cu 720 mp,pe numele tatalui,care decedase. Mama a uitat de acest titlu si a solicitat Primariei,printr-o cerere de punere in posesie,pe baza Legii 18, emiterea unui alt titlu de proprietate cu suprafata de 420 mp(diferenta pana la 1000 mp). Pe baza acestui titlu de proprietate s-a incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,fara a dezbate masa succesorala,dupa decesul tatalui..cele 2 titluri de proprietate s-au suprapus.
De 4 ani,ma judec cu sora mea,ea cerand anularea acestor acte.
In urma unui proces s-a anulat T.P. cu suprafata de 420 mp,pe baza caruia s-a intocmit actul de vanzare-cumparare.
Daca T.P. a fost anulat, actul de vanzare-cumparare,ramane valabil???
Eu nu ma consider vinovat cu nimic,pt. aceste ilegalitati.Am cheltuit o multime de bani,de 4 ani de zile.
Cine ma despagubeste???
Va multumesc!
Răspuns la discuția drept la mostenire
va multumesc mult! acum o sa stau mai linistita! o zi buna-n continuare!
Buna ziua!am o nelamurire si va rog frumos,daca se poate sa ma ajutati...Suntem 4 frati.Mama mea a decedat acum 7 ani,iar tatal meu traieste.Am dezbatut succesiunea si acum avem un certicat de mostenitor pe cote indivize.Sotul meu a decedat de 3 luni,iar ceilalti frati ma obliga sa merg sa am grija de tatal meu(are varsta de 76 ani si este sanatos).Ma ameninta ca nu o sa mai am nici un drept la mostenire,daca nu merg sa-l ingrijesc.Mentionez faptul ca,eu merg o data la 2 saptamani la el,si de fiecare data cand ajung ,il gasesc sub influenta bauturilor alcoolice si ma jigneste.:( Daca tatal meu,ar deceda,vor putea fratii mei sa dezbata succesiunea fara mine?Va multumesc anticipat!
Buna seara!am o mare rugaminte la dvs..Parintii mei au detinut un teren de 1000 mp,din care,printr-o cerere de instrainare mi-au dat 580 mp pt a-mi construi o casa. Neavand un titlu de proprietate,n-au putut sa-mi faca un act de vanzare-cumparare.Intre timp, s-a emis un titlu de proprietate pe numele tatalui meu,care decedase de 2 ani,pe suprafata de 720 mp(nu 1000 mp). Mama mea a uitat de acest titlu,fiind convinsa ca in el erau trecute doar terenurile arabile din camp,si a solicitat pe baza L18/1991,un alt titlu pe suprafata de 420 mp(diferenta de la 1000 mp,cum se stia inainte de a se emite titlu cu suprafata de 720 mp),pt care,mama mea mi-a facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Dupa decesul tatalui meu,nu s-a dezbatut masa succesorala,noi fiind 2 frati,dintre care,eu am avut grija de mama bolnava de neoplasm uterin si parkinson. Sora mea, 20 ani, a stat linistita la casa ei,nu a ajutat-o pe mama,fiind grav bolnava. Apoi,a decedat si mama,noi avand actul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere am suportat toate cheltuielile pt inmormantare si dupa.
Acum, sora mea vrea ca instanta judecatoreasca sa-mi anuleze toate actele.
Ne judecam de 4 ani,fara nici un rezultat final.
Ea este de parere ca toate actele s-au emis ilegal si vrea sa impartim tot.
As dori sa stiu daca actul meu de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere este definitiv si irevocabil,sau se poate modifica???Exista vreo sansa sa castig acest proces??? va rog din tot sufletul sa ma ajutati..sunt intr-o situatie foarte dificila,am si mari probleme de sanatate si nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc,anticipat! o seara buna-n continuare!
Buna seara!ma numesc Raluca...si as dori,daca se poate,sa ma ajutati si pe mine intr-o problema...
Tatal meu,nascut la data de 24.09.1950 a fost operat in aprilie anult trecut la spitalul Fundeni de cancer la vezica...a inceput sa lucreze de la varsta de 22 ani(02.06.1972),are o vechime de 39 ani si 2 luni,iar in cadrul grupei a II-a are 24 ani,deci reducere de grupa 6 ani...va rog mult,imi puteti spune daca tatal meu poate iesi la pensie anticipat???sau la pensie de invadilitate???mentionez ca pana in prezent are 319 zile concediu medical...va multumesc anticipat!!!o seara buna-n continuare!!