avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Cabiniuc Lucian

Activitate Cabiniuc Lucian

Buna ziua,
rog suport ptr. urmatoarea speta: doresc sa obtinem un contract de sponsorizare in numele unei asociatii, in vederea organizarii unui eveniment. Am solicitat, in acest sens, sprijinul unei autoritati publice locale, in vederea sustinerii financiare a evenimentului respectiv. Conform raspunsului primit, ptr. a putea beneficia de ajutorul financiar/sponsorizarea respectiva, ar trebui ca solicitarea de sponsorizare sa vina din partea unei alte instutii de stat/entitati, ptr. ca legea nu ar permite solicitarile de sponsorizare din partea ONG-urilor, asociatiilor.
Intrebarea mea: lor clarificare cu referire la actul normativ aflat in vigoare, daca intr-adevar exista aceasta limitare. Solicit opinia dumneavostra, deoarece, evenimentul respectiv va fi organizat la initiativa asociatiei respective, deorece nu putem implica alte institutii, acestea neavand nici un rol in organizarea evenimentului.
Multumesc!
Buna ziua,

pentru infiintarea unui SRL D, se poate mentiona ca si activitate secundara - CAEN 6619, “Activităţi auxiliare intermedierilor financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si fonduri de pensii”; mentionez faptul ca, obiectul de activitate principal nu va fi din clasa INTERMEDIERI FINANCIARE SI ASIGURARI, dar soc. va obtine venituri si din activitatea mentionata conform CAEN 6619 si nici din celelate categorii de activitati excluse, conform legii.

Multumesc,
Buna ziua,
Revin la subiect considerand faptul ca articolele mentionate de dvs nu raspund concret la intrebarea mea. Nu este detaliat modul decalcul si nici in metodologia de aplicare a OUG 111/2010 nu am regasit precizari clare.
Pt a fi completa intrebarea va dau speta concreta: media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare datei incredintarii in vederea adoptiei a fost de 2500 lei. Deci intrebarea ete cat va fi indemnizatia 85%*2500 lei sau 1200 lei?
Multumesc.
Buna ziua,

Rog urmatoarea clarificare:
- in cazul adoptiei unui copil in varsta de 1 an, cum se calculeaza cuantumul indemnizatiei, in cazul in care concediul aferent perioadei de crestere va fi de 12 luni, dar pana la implinirea varstei de 2 ani ?

Confom legislatiei in vigoare, nu se precizeaza clar in astfel de cazuri, daca indemnizatia va fi calculata ca: 85% din media ulimele 12 luni anterioare datei incredintarii copilului in vederea adoptie - limitat la plafonul de 3400 lei sau maxim 1200 lei, in cazul in care concediul si indemnizatia aferenta se acorda ptr. crestrea copilului pana la varsat de 2 ani.

Va multumesc,
Buna ziua,

Rog un raspuns pentru urmatoarea speta:
- in Octombrie 2007 am achizitionat un autoturism in leasing financiar (achizitie pe PF), iar in Ianuarie 2008, firma de leasing a emis factura aferenta taxei ptr. prima inmatriculare; taxa a fost platita la momentul respectiv.
- pentru recuperarea acestei taxe, mai pot face demersurile legale, avand in vedere termenul scurs - 5 ani de la emiterea/plata facturii ? aceasta creanta se poate prescrie in acest termen ?

Multumesc,
Buna ziua,

Avand in vedere noile prevederi intrate in vigoare de la 1 Oct. 2013 (actualizarea Leg. 93/2000 - daca nu gresesc), privind posibilitatea ca, in cazul unui consumator PF, de a denunta anumite clauze contr. abuzive si de a solicita furnizorului de servicii (sa luam cazul particular al unui furnizor de serv. de telefonie), am rugamintea sa-mi spuneti daca aceste clauze pot fi eliminate din contr. si retroactiv. In speta in cauza, am un contr. incheiat cu un firnizor de telefonie mobila, iar conf. contr. - perioada contractuala este de 2 ani, si se mentioneaza totodata ca, in cazul rezilierii anticipate din partea mea, sunt obligat la plata unor penalitai, constand in contrav. abonamentului ptr. perioada aferenta pana la maturitatea finala a contr.
Am solicitat din partea companiei, dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi legale- conf. leg. mentionate anterior, o solutie privind posibilitatea de reziliere a acestui contr. fara penalizare, eventual trecerea pe un alt tip de abonament, dar raspunsul din partea companiei - noile prevederi legale sunt adoptate doar noile contr. ce intra in vigoare de la 1 Oct. si nu sunt aplicate si contrac. comerciale incheiate innainte de modif. legii mentionate anterior, astfel incat, clauzele contr. raman in vigoare pana la incheirea de drept a prezentului contract.
Intrebarea mea, daca este legaal masura adoptata de companie in acest caz si, in caz contrar, ce masuri pot lua in calitate de consumator. Daca trebuie sa sesizez ANPC - in acest caz, pana la solutionarea unor astfel de cazuri de catre ANPC, e necesar cred, un termen f. mare- avand in vedere ritmul/birocratia cu care ne confruntam cand apelam la instit. de stat.

Multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema.
Acum un an si ceva am achizitionat prin contract leasing un autoturism nou, contract acre asi dori sa-l reziliez. Cand am contactat firma de leasing si le-am expus problema, raspunsul dumnealor a fost, de genul, - da puteti renunta la contract, dar in cazul in care valoarea rezultata din pretul de vanzare al auturismului nu acopera valoarea contractului de leasing la care se aduga si dobanda aferenta, diferenta pana la valoarea finantata o voi suporta eu. Mai pe scurt, valoarea finantata a masinii a fost undeva la 16.500 eur. Asta inseamna ca daca masina, dupa le-o predau lor, si se va vinde , sa zicem cu un pret de 12000 eur( aici intervenind si uzura masinii, vechime, scaderea accentuata a preturilor autoturismelordatorita scaderii cererii etc), eu voi suporta practic diferenta de 4500 eur.
Intrebarea mea este, daca aceasta firma procedeaza in mod corect ( am sudiat contractul si nu prevede o astfel de masura in caz de reziliere contract se cedare autoturism catre locator), si impune o astfel de masura pentru protejarea investitiei.

va multumesc anticipat