procmarci a scris:
Pensia alimentara va este datorata de parinte pana la majorat, probabil ca asa este si in sentinta in care beneficiati de pensie.
Odata cu majoratul, daca sunteti in continuarea studiilor, puteti face alta actiune in instanta pentru a beneficia de pensie pana la terminarea studiilor, probabil ca de aceea la 22 de ani inca mai primiti pensie.
In conditiile in care lucrati, adica va intretineti singur, parintele care datoreaza pensie va face atiune in instanta si va dovedi ca nu mai sunteti in nevoi, adica va puteti intretine singur, veti fi audiat si dvs. si puteti afirma acest lucru.
Actiunea in instanta de incetare a platii nu o initiati dvs, ci parintele care este debitor, dvs. numai confirmati acest fapt, ca lucrati si nu mai este necesara pensia.
Va multumesc si apreciez raspunsul dumneavoastra. Intr-adevar, dupa varsta de 18 ani, primeam pensia deoarece urmez studii universitate si post-universitare la zi.
Avand in vedere ca pensia alimentara este dreptul meu, de ce nu pot solicita eu renuntarea?
Daca eu nu anunt parintele care plateste pensia, ce se poate intampla avand in vedere ca legatura s-a rupt acum multi ani iar eu nu pot sa initiez eu renuntarea la pensie?