avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate A. N.

Activitate A. N.

Nu, Lipsa dovezii platii nu poate fi amendata!
Intrati pe [ link extern ]
Introduceti datele. Dupa verificare aveti si un buton de export pdf. Printati pdf-ul respectiv si asa faceti dovada existentei si valabilitatii. Fiind emis de COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE (CNAIR), direct, nu ar tb sa aveti probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:
Daca ar fi asa, toate PV de contraventie completate de politisti (lizibilitate) ar fi nule de drept :)

Aici putem fi de acord :))
latka a scris:
Toate conditiile au fost indeplinite.


Eu inteleg ca afirmatia "nu se intelegea o cifra" se refera la constatarea amiabila, care a fost completata ilizibil. Omul spune ca "urma ca, in continuare, sa i se transmita" si copii ale actelor. Deci nu intrase in posesia niciunei copii atunci cand a constatat ca nu se intelege o cifra. O constatare completata eronat sau ilizibil nu poate fi considerata valida!
Răspuns la discuția Afirmatii false despre accident
Din pacate i-am lasat buletinul deoarece începuse sa urle pe acolo si nu ne lasa sa plecam, era singura solutie..

Nu era singura solutie. Trebuia sa sunati la 112 si venea un echipaj de politie la fata locului. Asa se clarificau lucrurile cu politia de fata.
Din pdv al politiei rutiere, cea mai importanta regula este prioritatea. Intotdeauna cel care incalca aceasta regula va fi gasit vinovat de producerea accindetului indiferent cum circula celalalt. In cadrul procesului penal insa, lucrurile pot fi nuantate. In cazul in care, din expertiza judiciara rezulta ca celalalt sofer avea o viteza mai mare decat cea legala, soferul care nu a acordat prioritate poate beneficia, eventual, de circumstante atenuante dar nu poate fi absolvit de vina. Accidentul s-a produs ca urmare a neacordarii prioritatii chiar daca a fost favorizat de faptul ca celalalt sofer avea o viteza foarte mare.
Nu reiese din aceasta hotărâre dar reiese din lege (forma valabila la data pronunțării):
Art. 114 - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
In prezent OUG 195/2002 are alta forma dar prevederile privind anularea permisului in acest caz, se regăsesc in continuare.
Art. 100, alin. 3, lit. g:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
g) neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).


In cazul de fata, s-a completat o amiabila dar, pentru că informațiile esențiale nu sunt lizibile, se poate considera ca nu a fost încheiată "in condițiile legii". Deci șoferii nu sunt absolviți de obligația de a se prezenta la politie in termen de 24 de ore de la producerea accidentului.
Răspuns la discuția Accident rutier recuperare daune
Daca debitorii sunt declarati insolvabili (pentru ca nu au venituri ori bunuri urmaribile) sansele sa va mai recuperati banii sunt minime. In principiu, pe perioada mentinerii starii de insolvabilitate orice bun intrat in patrimoniul debitorului devine urmaribil dar, repet, sansele sa mai recuperati ceva sunt minime (mai ales daca mai exista si alti debitori).

Dosarul penal nu are nicio legatura cu recuperarea debitului, care este o procedura civila.

vezi: Procedura privind declararea starii de insolvabilitate a debitorilor persoane fizice sau juridice [ link extern ]
Răspuns la discuția Intrare bani in cont
hetfield a scris:

trebuie sa ma tem de ceva?


Nu aveti de ce sa va temeti. E normal ca o operatiune bancara de genul asta sa dureze cateva zile. E birocratie mare prin banci. Dar, cu exceptia cazului in care CEC BANK a inceput sa dea tzepe clientilor :), banii vor intra!