avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Activitate liliann

Activitate liliann

Răspuns la discuția problema cu masina la partaj
multumesc pt raspuns.
asadar daca imi face act de donatie acum, eu pot pastra masina dupa divort.
cam cat costa la notar un act de donatie?
Buna ziua
sunt in divort cu sotul.
sora mea are o masina cumparata cu banii ei care figureaza pe numele sotului.
el vrea sa nu o introduca in partaj.
propunerea mea a fost sa intre in partaj si sa mi-o cedeze integral atunci.
el vrea sa nu intre in partaj acea masina (e vorba de un matiz).
doreste sa imi faca mie o imputernicire la notar prin care eu sa dispun sa vand masina. daca semnam acest act, eu sunt obligata sa vand masina pana se finalizeaza partajul si divortul? sau acel act imi da dreptul sa o vand sau sa fac ce vreu cu masina, inclusiv sa o pastrez dupa divort?
alta varianta : sa o vanda unei terte persoane (sora mea nu poate sa o cumpere intrucat nu doreste sa figureze masina pe numele ei).
sau Intrebarea este : prin ce modalitate as putea sa preiau eu masina fara sa implic o terta persoana (care sa o cumpere).
Eu ma gandeam de exemplu la un act la notariat prin care el mi-o doneaza si mai mentioneaza ca nu o sa o includa pa partaj. este posibil asa ceva?
sau alta sugesite, va rog...este destul de urgent...
multumesc
Cine poate sa imi spuna va rog, daca o hotarare judecatoreasca reprezinta titlu executoriu sau mai sunt necesare anumite actiuni.
Si daca da, titlul executoriu este considerat de la data ramanerii irevocabile a hotararii sau de la data punerii in aplicare a hotararii judecatoresti ?

va multumesc

Buna ziua
Am urmatoarea intrebare la dvs.
Fiind o autoritatea locala, si avand intentia de a da unei societati private in administrare niste bunuri proprii (pt intretinere, incasare chirii etc), care este procedura?
Licitatie sau cum?
mentionez ca societatea respectiva va trebuie sa vireze 50% din incasari autoritatii locale.

Va mmultumesc
Discuție Tarife servicii
Buna ziua

Imi puteti spune va rog unde as putea gasi tarifele sau limitele maxime/minime pentru plata unui diriginte de santier si a unui consultant tehnic pt un proiect?
Imi trebuie pt intocmirea unei Note de fundamentare a valorii estimate a contractului de consultanta tehnica...

Va multumesc
Răspuns la discuția diriginte de santier
Am gasit aici atributiile dirigintelui de santier [ link extern ] .
Rugamintea mea este daca exista vreun act normativ in care sunt mentionate atributiile dirigintelui de santier si daca da, care este acesta.
Multumesc
Răspuns la discuția diriginte de santier
Readuc in discutie acest subiect intrucat vreau sa aflu cum este platit un diriginte de santier.
Auzisem intr-o discutie ca este platit cu un procent din devizul lucrarii, dar nu mai stiu procentul.
Iar a doua problema este : in cazul in care nu se cunoaste valoarea lucrarii care se executa intrucat este vorba despre o lucrare mai mare, care se executa in mai multi ani, iar eu ca autoritate contractanta inchei un contract de consultanta juridica in care sa fie inclusa si atributia de diriginte de santier, contractul este incheiat pe o perioada de 2 ani sa zicem, cum calculez eu suma pt dirigintia de santier?
va multumesc
Multumesc pt raspuns
Am recitit OUG 34 si HG 925 si mai am niste nelamuriri, daca se poate sa ma ajutati, va rog :
-valoarea cumulata pt acordul cadru, cf. ART. 57 lit.a-in cazul meu, trebuie sa fie mai mare decat 125.000 euro, exista si un plafon maxim?
-referitor la pretul unitar acesta poate fi pe 6 luni stabilit, de ex?
-pot sa inchei cate un contract subsecvent pt fiecare an in parte?

Va multumesc
Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica).
Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a spun de la directia de achizitii ca e mai bine sa inchei acord cadru dupa care sa inchei contracte subsecvente cand am nevoie, decat un contract prin licitatie deschisa.
Ma interesa care ar fi avantajele unui acord cadru incheiat cu o societate fata de incheierea unui contract de prestare serv.juridice cu aceeasi societate?
Va multumesc
Multumesc pt raspunsuri.
Da, va trebui sa prelungim valabilitatea ofertei.