Era obligatorie depunerea Declaratiei Unice 2018 si 2022?
Am depus la ANAF Notificarea pentru anularea unor obligatii bugetare (conform OUG 107/2024), pentru niste accesorii aferente platii cu intarziere a CASS pentru dividende pe anul 2019.
Mi s-a respins notificarea pe motiv ca nu am depus declaratiile Unice 2018 si 2022. In acei ani am ridicat dividende, dar nu am depasit limitele de venit pentru care se datoreaza CASS. Eram totusi obligat sa depun Declaratii Unice, cu valori 0 pentru CASS?
Eram si angajat cu contract de munca, deci plateam deja CASS.
Cum completez declaratia D11 (CERERE DE ANULARE a unor obligaţii bugetare) avand de la ANAF o decizie referitoare la obligatii fiscale accesorii?
Unde trec numarul si data deciziei in D11 (undeva in cap. D, E, F)?
Ce bifez la cap. C?
Cum introduc prin SPV "Notificarea privind intenția de a beneficia de amnistia fiscala", conform OUG 112/25.09.2024?
Inca nu a fost creat un document PDF inteligent sau un buton nou in meniul din SPV?
Precizare privind intrebarea: pamantul trebuie re-intabulat conform HG 294/2015, in noul sistem integrat de cadastru și carte funciară la nivelul întregii ţări?
Pamantul este deja intabulat (inscris in cartea funciara), la nivelul primariei, in 2007.
In acest moment, pentru vanzare pamant este obligatorie inscrierea in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara?
Pamantul are documentatie cadastrala din 2007 si este in extravilan cu o mica parte in intravilan.
Rezilierea se poate face si la initiativa mea (firma 1), daca firma 2 nu plateste o luna (conform contract).
Suntem, deci, in acest moment, in situatie de "pat" (de la sah). Eu nu vreau sa reziliez, desi as putea, vrand sa-mi recuperez toti banii. Firma 2 nu mai plateste, doreste rezilierea, dar nu exista acordul firmei 1 privind perioada de preaviz.
Firma 1 presteaza servicii de proiectare catre firma 2. Conform contractului, firma 2 plateste lunar firmei 1, o suma de bani. Nu s-a incheiat niciodata un proces verbal de receptie lunara a serviciilor efectuate.
De la o anumita data, pe baza unei intelegeri verbale dintre firme, firma 2 plateste numai jumatate din suma din contract, urmand sa plateasca diferenta ulterior, cand va avea incasari. Factura lunara este numai pe jumatate de suma. In factura se precizeaza numai "prestari servicii conform contract", fara vreo precizare privind perioada sau ca suma e partiala.
In acest moment, firma 2 doreste rezilierea contractului, fara a mai plati ceva.
Rezilierea se poate face, conform contractului, numai cu acordul partilor asupra unei perioade de preaviz de 1-3 luni, perioada in care se va face plata lunara.
Ce pot face eu (firma 1) pentru a-mi recupera banii neplatiti?
Constituie o dovada un email de la persoana imprumutata, prin care aceasta recunoaste ca suma reprezinta un imprumut si ca nu stie cand o va putea returna?
Am acordat un imprumut de 9000 EUR, fara contract, unei persoane (ruda) din UE, cu dubla cetatenie (statul din UE si romana) si cu domiciliul in strainatate.
Imprumutul s-a facut prin virament bancar, din Romania catre statul din UE.
In cadrul viramentului, la rubrica "detalii plata", am scris "fonduri proprii".
Persoana imprumutata nu vrea sa-mi returneze banii.
Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera banii?
Am o mica firma care are printre obiectele de activitate si "Transporturi rutiere de marfuri". Firma are un singur camion in dotare si un sofer. Mi s-a propus de catre o firma din UE o colaborare pe baza de contract, in urmatoarele conditii:
- eu procur si angajez soferi de tir in Romania si ii voi detasa la firma din UE
- eu angajez soferii de tir ca muncitori cu salar minim in Romania plus diurna pentru detasare la firma din UE pentru prestari de servicii
- firma din UE ii foloseste ca soferi de tir si imi vireaza banii conform contractului dintre cele 2 firme.
Intrebarile ar fi:
- pot sa desfasor aceasta activitate conform obiectului meu de activitate sau am nevoie de noi avize, autorizatii sau obiecte noi de activitate
- din punct de vedere a legislatiei muncii din Romania si UE, este legala activitatea
- este legal d.p.d.v. a fiscului din Romania sau al tarii din UE
- ce se intampla in caz de boala, accidente sau pagube produse de soferii de tir in UE; care este raspunderea firmei din Romania