avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate xenia_mn

Activitate xenia_mn

Unul dintre moștenitori prezumtivi a unei proprietati private (îngradite) , proprietate la care dezbaterea succesiunii nu a avut inca loc , poate si are dreptul să semneze în fața unui organ al Statului dandu-i acestuia astfel dreptul sa intre pe proprietatea respectiva cu scopul de cosmetiza -curăța spatiul verde ? Mentionez ca proprietatea are taxele si impozitele platite la zi , proprietarul existent in acte fiind decedat .
Multumesc pentru raspuns, inteleg ca daca toate bunurile din succesiune au fost dobandite dupa divort , fiind cumparate (imobile) doar de mama , certficatul de casatorie nu ar trebui sa mai fie cerut . ( iar de la divort (1987) , certificatul de casatorie presupun ca a fost anulat si ramas la dosarul de divort )
La dezbaterea mostenirii se solicita si certificatul de casatorie al parintilor chiar daca acestia sunt divortati si hotararea este definitiva ?
Am o mare și urgentă rugăminte ajutați-ma cu următoarea speță.
Suntem 4 mostenitori prezumtivi ai proprietații părinților mei ambii decedați, ultimul în 1999. De trei ani ne străduim să ajungem în această situație și asta din cauza unor dezbateri neefectuate de peste 50 de ani .
În orașul în care se află aceasta proprietată nu mai avem nici o rudă în viață, proprietatea este însa îngradită ,cu toate taxele si impozitele la zi dar inconjurata de blocuri La Finanțe proprietatea figureaza ,în sfârșit în totalitate pe numele tatăl meu decedat în anul 1990 Ca o situatie normala vegetatie a crescut și am avut sesizari si rugaminti de la foști vecini ai parintilor ,cum ca iarba este prea mare ca anumiti copaci au crescut , si se tem pentru geamurile lor. și in plus ca exista persoane care hranesc diversi caini comunitari folosindu-se de aceasta proprietate In acel moment așteptam de 11 luni eliberarea unei adrese de la Directia de intretinere si administrare a patrimoniului (DIAP ), care avea ca termen maxim de eliberare 30 de zile .
Am sperat ca vom reusi sa terminam toate formalitatile pentru dezbaterea finala în aceasta vara, dar aceasta tarăgănare a dus din nou la o intraziere in finalizarea actelor
Aceste sesizari ni s-au facut telefonic în iarna primavara anului 2023. Fiind de buna credința am cerut de la toate firmele din oraș evaluari pentru o eventuala curatenie pe care acestea ar putea sa o faca .Nici o firma nu ne-a cerut mai putin de 14000 de ron . Am facut aceasta curatare a terenului , am taiat copacii cu pricina in regie proprie .
Cainii comunitari nu i am gasit desi existau cutii si se vedea clar ca cineva le aducea mancare acolo. Ulterior cei de la Ecarisaj ne au anuntat ca nici ei nu i au gasit niciodata desi au trecut des pe acolo .
Acum dupa înca o vara , sunt sunata si presata de un anumit angajat de la Domeniul Public cum ca buruienile iar au crescut si ca peste gardul proprietatii s-au adunat pungi legate de gunoaie - clar aruncate de catre vecinii ' gospodari' probabil chiar de la geamurile apartamentelor și că iar sunt câini în zonă .Ne someaza telefonic ca trebuie sa-i semnam un acord prin care cei de la Ecarisaj să aiba dreptul sa caute cainii pe proprietate si ca el va pune unitatea lui -Domeniul Public sa faca curatenie si ca suma cu pricina ne va fi trecuta ca amenda -Taxa pe Certificatul fiscal ,
Pretinde ca ar avea o sesizare și că el trebuie să o rezolve .
Luat la întrebari însa nu poate să ne spuna, că n-are voie dansul să ne spuna cine a facut reclamația , ca el este un nou angajat , dar stie că s-a mai facut curatenie si in primavara . si că el trebuie să ne faca să semnam acordul pentru Ecarisaj si accesul pentru curatenie
In decursul chinului de a aduce actele proprietatii la faza prezentata ( acum fiind depuse la un notar pentru dezbaterea finala , am aflat de la binevoitori ca exista un personaj care cunoscand zona credea , spera ca nu mai sunt mostenitori în viață. ( mentionez ca varsta unora dintre noi cei patru mostenirori este de peste 70 de ani )
Scuze pentru toata povestea ,
Intrebarile mele sunt legate de legalitatea si drepturile pe care acest angajat spune ca le are.
De ce ne cere un acord si cu ce drept putem noi sa-l semnam daca nu figuram inca nicaieri ca proprietati ?
Are dreptul Statul sa intre intr-o proprietate ingradita , chiar daca e plina de balarii si de gunoiele aruncate de vecini sa faca curatenie si sa impuna aceste sume sa fie platite de un proprietar decedat ?
Daca Statul are aceste drepturi in baza unei sesizari , noi de ce nu avem dreptul sa vedem aceasta sesizare ?
Aceste asa numite taxe sau amenzi se pot inscrie pe ceritificatul de ROL al unei proprietati , ele nu sunt de fapt nominale , pe persoana fizica ci pe imobile ?
Puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista articole de lege care sa sustina afirmatiile acestui domn ?
Mulțumesc anticipat .
Bună ziua, unei persoane , angajată in Romania la o multinationala ( de peste 20 de ani ) , care a plecat in luna martie 2020 , fiind în concediu de odihna ,la neamuri în insula Channel Island si a ramas blocata pe insula ( legatura cu UK fiind efectiv oprita ) i se poate desface contractul de munca pe motiv "lipsa serviciu" .Mentionez că a anuntat angajatorul ca nu are cum să se intoarcă si initial i s-a comunicat ca va fi inregistrata in concediu fară plata . Neștiind dacă durata acestui concediu fara plata prin lege este limitata la vreun numar de zile , aș dori să aflu un răspuns la aceasta intrebare . Poate să nu mai fie primită inapoi la locul de munca , acum cand în sfarsit a obtinut o nouă planificare de zbor spre Romania ,( planificare ce speră să nu fie iar anulată) Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Dezbatere moștenire
In concluzie daca noi nu dezbatem mostenirea persoana careia i s-a lasat testamentul dupa moartea matusii nu are ce mostenii , daca noi surorile ramase in viata dezbatem mostenirea de la bunici ( dezbatere nu prea ieftina ), persoana straina intra in posesie fara sa plateasca niciodata nimic , nici ea , nici matusa ,nici fratele tatalui ( ma refer la impozit si intretinerea proprietatii ), plus ca parintii mei i-au platit omeneste ca intre frati pe chitanta de mana ...Frumos !
Multumesc , mult , astea sunt legile ....!Probabil prin proces s-ar rezolva ...dar si dezbatere si proces mai mare daraua decat ...
Răspuns la discuția Dezbatere moștenire
Multumesc mult !
Răspuns la discuția Dezbatere moștenire
Multumesc mult .As indrazni sa va pun si urmatoarea intrebare legata de dezbaterea mostenirii.Daca fratele tatalui meu cat si sotia acestuia au decedat , dezbaterea mostenirii de la bunici mai ia in calcul acel testament prin care sotia unchiului (decedata si ea) a memtionat ca lasa mostenire partea ei de 1/2 (?) din ce nu se dezbatuse ??
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani .
(Proprietatea este atestata doar de testamentul bunicii si actul de proprietate al acesteia , deci nici parintii nu au facut dezbaterea )
In testament sunt trecuti cei 2 fii ai bunicii , tatal mei si fratele acestuia .
Tatal meu a trait in acea casa ,unde ne-am nascut si am crescut noi copiii lui ( 3 fete ) Parintii mei i-au dat fratelui tatalui meu o suma de bani ceruta de acesta( el traind in alt oras ) . din pacate acesta a decedat tanar si nu a avut urmasi .Ulterior dupa moartea sa, parintii mei i-au dat sotiei lui bani insa pe chitanta de mana .Nu s-a mers la nici un notar deoarece fratele nu a avut urmasi iar cumnata lor pretindea ca nu are rost deoarece alti urmasi nu sunt .
Dupa moartea parintilor nostri , am fost instiintati de o persoana pe care nu o cunoastem ca ea este mostenitoare la 1/2 din proprietatea parintilor nostri in baza unui testament pe care i l-a lasat sotia fratelui tatalui nostru, cumnata , care dupa moartea sotului ei (fratele tatalui nostru ) in urma unui concubinaj a crescut o fata (fiica concubinului ) , si ulterior pe fiica acesteia careia i-a lasat prin testament partea din mostenirea parintilor nostri .
Va rod sa -mi raspundeti la 2 intrebari , macar sa ma dezmeticesc putin.
1.Aceasta persoana are intr-adevar drept de proprietate 1/2 din mostenire (desi nu a fost si nu stie nici unde este proprietatea )
2.In situatia in care aceasta persoana spune ca ar renunta la acest drept , ce ar trebui sa ne semneze la un notar acesta persoana ,sau cum ar trebui sa procedam in asa fel incat sa avem costuri minime .
Va multumesc anticipat.
Multumesc , ati avut dreptate .Am revenit la asigurator si in trei zile m au despagubit